Vegan bliss balls met chocolade

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Dillian Braat (see all)

    Vegan bliss balls met chocolade

    Vegan bliss balls met chocolade

    Overvalt de zoete trek je en sta je op het punt om een graai in de koekjestrommel te doen of een chocoladereep aan te breken? Deze vegan bliss balls met chocolade zijn je redder in nood! De combinatie van hazelnoot en cacao maakt dat ze smaken als nutella. Mmm… Chocopasta uit de pot eten met een lepel is verleden tijd.

    Deze balletjes zijn een stuk gezonder en vullender dan die reep en bovendien krijg je geen suikerdip na afloop. Ze zijn ook nog eens super simpel om te maken met maar een paar ingrediënten! Zorg dus dat je altijd een voorraadje in huis hebt om die snack attack de baas te zijn of neem ze gewoon lekker als een bonbonnetje bij de thee.

    Waarom bliss balls?

    Bliss balls, ook wel snackballetjes genoemd, zijn eigenlijk de perfecte hapjes voor bij de thee. Het zijn kleine balletjes die je super snel kunt maken en soms alleen maar even in de koelkast hoeft te zetten, deze treats hoeven dus nooit in de oven! Scheelt weer tijd en moeite.

    Je kunt ze in allerlei verschillende smaken maken. Hier een paar heerlijke voorbeelden: kokos, pumpkin spice, pindakaas of chocola! Als je daar behoefte aan hebt kun je ze ook met wat proteïnepoeder maken zodat het echte energy boosts worden.

    Je neemt ze ook nog eens heel makkelijk mee. Hup, in een bakkie en klaar is kees. Veel beter om naar te grijpen wanneer je uit verveling tijdens je werk eigenlijk een Snickers wilt pakken. Bang dat je ze allemaal in één keer opeet? Gewoon invriezen die handel!

    Hazelnoten roosteren

    Ik maakte de vegan bliss balls met chocolade met geroosterde hazelnoten. Dit zou ik wel aanraden omdat het echt een heel intense smaakbeleving aan de balletjes geeft. Maar mocht je geen tijd of zin hebben om de hazelnoten te roosteren, geen oven bij de hand te hebben of is die zoete trek te groot, dan kun je ook ongeroosterde hazelnoten nemen.

    Verwarm de oven voor op 150 graden. Spreid de hazelnoten uit op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de hazelnoten 10 minuten in de oven. Laat ze volledig afkoelen voordat je verder gaat!

    Chocolade hazelnoot snackballetjes

    Deze bliss balls zijn perfect voor bij de thee!
    Bereidingstijd 15 minuten
    Porties 12 stuks

    Equipment

    • Keukenmachine

    Ingrediënten
      

    • 50 gram hazelnoten
    • 150 gram dadels
    • 25 gram havermout
    • 1 eetlepel Livin’ la Vida Choca kruidenmix
    • 1 eetlepel water

    Instructies
     

    • Rooster de hazelnoten zoals hierboven staat beschreven.
    • Week de dadels in warm water.
    • Meng in een keukenmachine de hazelnoten, dadels, havermout, de Livin’ la Vida Choca kruiden en een eetlepel water door elkaar tot je een samenhangend deeg krijgt.
    • Schep een eetlepel deeg uit de keukenmachine en rol het in je handen tot een balletje. Ga zo door tot je deeg op is.
    • En klaar zijn je easy peasy snack balletjes waar de pot nutella U tegen zegt!

    En klaar zijn je easy peasy vegan bliss balls met chocolade waar de pot nutella U tegen zegt. Ga jij ze ook maken? Laat ons het uiteindelijke resultaat zien op Instagram. Vinden we altijd helemaal leuk!

    Livin’ La Vida Choca kruidenmix

    Dankzij Livin’ La Vida Choca krijgen al jouw baksels een heerlijke chocolade smaak! Door de combi van cacao en specerijen is hij perfect voor echte choco-fanaten die het graag zonder de hoeveelheid suikers en calorieën willen doen. Gooi twee eetlepels door je cake, taart of koekjes en geniet.

    Bak eens deze pannenkoekentaart uit de chocoladehemel (ja, echt…) of gezonde chocoladekoekjes! Let op: van deze kruidenmix wordt je leven 10 keer beter.

    Winning team:
    Gember, nootmuskaat, kaneel, cacao en een heel klein beetje kokosbloesemsuiker.

    Banner Livin

    Vegan bliss balls met chocolade

    Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
    Menu