De lekkerste risotto met extra veel groenten

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Lieke (see all)

     Risotto met extra veel groenten

    Risotto met extra veel groenten

    Deze risotto met extra veel groenten is hartstikke gezond en staat binnen drie kwartier op tafel. Vergeet z’n broertjes die op je maag vallen als een baksteen: deze risotto mag er zijn, want als ik zeg ‘extra veel groenten’, dan bedoel ik ook extra veel groenten. Kijk zelf maar even bij de ingrediënten: hij puilt uit. Bon appétit!

    Kunnen we jou geen een rasechte keukenprins of -prinses noemen? Ik heb de Finger Lickin’ Pizza kruidenmix gebruikt in deze risotto met extra veel groenten, zodat je niet zelf de perfecte smaken bij elkaar hoeft te zoeken. Een snufje komijn, beetje oregano…mij niet gezien om voor elke maaltijd alles bij elkaar te moeten zoeken! Ik grijp liever naar een 100% pure kruidenmix zoals deze van Green Gypsy en dan kan ik snel knallen in de keuken. Wil je meer van dit soort lekkere recepten ontvangen? Schrijf je dan gratis in voor mijn nieuwsbrief: ik zal je niet spammen met reclame, maar alleen lekkere en makkelijke recepten sturen. Beloofd.

    Risotto met extra veel groenten

    Wil je lekker veel groenten binnenkrijgen tijdens het avondeten, maar weet je gewoon niet zo goed hoe? Geen paniek! Het hoeft heus geen standaard AGV’tje te zijn om je dagelijkse portie te halen. Deze risotto puilt uit van de groenten, is super lekker en is eigenlijk heel makkelijk om te maken, hoewel vriend en vijand ervan onder de indruk zullen zijn, smaak technisch gezien dan.

    Wat mij betreft is een risotto met zoveel groenten als deze véél lekkerder dan de zware varianten waar veel kaas inzit. Begrijp me niet verkeerd: ik ben gek op kaas en als er dan ook nog truffel aan de risotto wordt toegevoegd, heb je me helemaal, maar na 5 happen is het wel genoeg. Dan is het een maaltijd die vooral zwaar op je maag valt.

    Voor mij dus liever meer groenten, zodat het echt een goede en volwaardige maaltijd wordt, maar wel met de lekkere bite en de goede structuur van risotto.

    Risotto

    Mmm… ik kan echt wegdromen bij een goed bordje risotto. Dit heerlijke gerecht is een favoriet uit de Italiaanse keuken en wordt gemaakt door het koken van risotto rijst in bouillon. De rede dat risotto zo romig is, is doordat de risotto rijstkorrel meer dan 4 keer z’n eigen gewicht aan water kan opnemen. Een gewone rijstkorrel zou er dan allang de brui aan geven en kapot gekookt zijn, maar deze rijstsoort houdt ervan en wordt dan juist juicy en romig.

    Je kunt risotto maken op elke manier die je maar wil. Met lekker veel groenten, veel vlees of zelfs vegetarisch zoals in dit recept. Meestal zul je toch risotto zien met champignons, peterselie, knoflook en een vol vette saus door kaas. Zonde, want een risotto kun je op zoveel manier bereiden. In dit recept is de kaas optioneel, maar ben je bezig met je bikinibody en wil je eruit zien als nooit tevoren? Dan mis je niks als je de kaas in dit recept achterwege laat.

    Voordat je verder gaat….

    Wil jij vaker de lekkerste recept inspiratie ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en leer hoe je de lekkerste traybake met mais en smeuïge zoete aardappel maakt. Of wat dacht je van een fluffy Pumpkin Spice cake of knapperige bladerdeeg twisters met kaas en salami? Bovendien krijg je bij aanmelding ons e-bookSmaakbommetjes’ t.w.v. € 9,95 helemaal gratis!
    Opt-in nieuwsbrief

    Risotto met extra veel groenten

    Risotto met extra veel groenten

    Door deze risotto met extra veel groenten komt jouw bikinibody níét in gevaar.
    %gemiddelde% van 9 stemmen
    Bereidingstijd 45 minuten
    Totale tijd 45 minuten
    Gang Diner
    Porties 4 personen

    Equipment

    • hapjespan
    • Spatel
    • Mes
    • Snijplank

    Ingrediënten
      

    • 2 courgettes
    • 400 gram champignons
    • 250 gram tomaat
    • 3 uien
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 liter groenten bouillon
    • 300 gram risottorijst
    • Verse basilicum
    • 2 eetlepels Finger Linkin’ Pizza kruidenmix van Green Gypsy
    • Scheutje olijfolie
    • Optioneel: 150 gram oude kaas

    Instructies
     

    • Snij alle groenten in blokjes en snij de ui fijn. De knoflook moet erg fijn gesneden worden. Maak alvast 1 liter bouillon.
    • Doe wat olijfolie in een grote pan en bak daarin de knoflook en ui tot deze iets bruin kleuren. Vervolgens voeg je hier de groenten aan toe. Wanneer de groenten gaar zijn voeg je de risottorijst toe bak je deze kort mee.
    • Voeg de Finger Lickin' Pizza kruidenmix van Green Gypsy toe en vervolgens beetje bij beetje de bouillon. Als de bouillon is opgenomen door de risottorijst, kun je opnieuw een beetje bijschenken. Herhaal dit tot de risottorijst gaar is. De risottorijst is gaar wanneer je nog een klein korreltje proeft, maar de rest plakkerig is.
    • Snijd de verse basilicum klein. Als de risottorijst gaar is kan de basilicum door de risotto geroerd worden. Een optie is om kaas toe te voegen aan de risotto. Het geeft een smeuïge en sterkere smaak.
    • Schep de risotto op, top eventueel af met een blaadje basilicum en eet smakelijk!
    Trefwoord risotto

    Heb jij deze risotto met extra veel groenten gemaakt? Deel jouw resultaat met ons op Insta! We vinden het altijd super leuk om jullie creaties te zien en te delen.

    Finger Lickin’ Pizza kruidenmix

    Doei standaard Italiaanse kruiden, Finger Lickin’ Pizza transporteert je in één klap naar Italië! Deze kruidenmix zorgt ervoor dat al jouw gerechten gemakkelijk een heerlijke Mediterrane smaak krijgen. Probeer eens wat lekkere borrelhapjes te maken zoals deze bladerdeeg twisters met kaas of deze snelle pita pizza’s. Mmm… Dat wordt een goeie borrel. Ben je gewoon op zoek naar een diner? Check dan deze Italiaanse kip uit de oven of zelfgemaakte pizza bolognese!

    Winning team:
    Geelwortel, paprika, gember, knoflook, nootmuskaat, peterselie, chili, komijn, peper, selderij, majoraan, tijm, ui, oregano, rozemarijn, basilicum en zout.

    Pizza banner

    Risotto met extra veel groenten

    2 reacties. Reactie plaatsen

    • Margot Levie-Haarmans
      13 februari 2021 1:42 pm

      Kan ik de risotto ook een dag van tevoren klaar maken. Zodra gegeten geef ik een reactie op smaak. De kruiden gisteren afgeleverd.

      • Hoi Margot, bij de risotto een dag van te voren maken is het zo dat je het een dag later moet opwarmen. De structuur zal daardoor anders worden omdat de rijstkorrels extra uitzetten. Persoonlijk vind ik dit niet zo erg, maar smaken verschillen. Wat je het beste kunt doen wanneer je de risotto een dag later opwarmt is de risotto in de pan doen en wat bouillon toevoegen. Kies de bouillon die je eerder ook al hebt gebruikt. De rijst zal de bouillon opnemen en je risotto wordt weer smeuïg. Je hebt ongeveer 60 milliliter hete bouillon per 200 gram risotto nodig. Roer de risotto een paar minuten door. Mocht het nog steeds wat papperig zijn, kun je opnieuw een scheut bouillon toevoegen. Liefs, Lieke van Happy Healthy Lieke

    Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
    Menu