Couscous met broccoli en lactosevrije witte kaasblokjes

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Corine Dekker (see all)

    Couscous met broccoli

    Couscous met broccoli

    Het is natuurlijk geen geheim dat we door de coronacrisis allemaal veel meer tijd thuis doorbrengen. Dat we meer tijd hebben, betekent natuurlijk niet dat je al die tijd in de keuken wil spenderen. Als er iets is waar ik (Demi) niet tegen kan, is het wel om uren te staan ploeteren in de keuken. Vandaar deze couscous met knapperige broccoli.

    Dit heerlijke gerecht kun je binnen twintig minuten op tafel zetten zonder al te veel moeite. Niet alleen zorgt de Gele Curry kruidenmix voor een geweldige smaakbeleving, maar het zorgt er ook voor dat de couscous een geweldig mooie gele kleur krijgt. En door het bakken wordt de broccoli felgroen van kleur. Het is dus niet alleen een feestje in je mond, maar ook op je bord en dat in maar twintig minuten! 

    Dit recept is vegetarisch en volledig af te stellen op je eigen smaak. Zo kan je ervoor kiezen om de broccoli lekker knapperig te houden door het even te wokken of bakken of je laat de broccoli zo’n vier tot vijf minuten koken, zodat hij smelt op je tong. 

    Couscous met broccoli

    Couscous met broccoli

    Couscous met broccoli

    Dit vegetarische en lactosevrije recept is door de combi van couscous, broccoli en lactosevrije witte kaasblokjes een feestje in je mond en dat in maar 20 minuten!
    5 van 1 stem
    Voorbereidingstijd 10 minuten
    Bereidingstijd 10 minuten
    Totale tijd 20 minuten
    Gang Diner
    Porties 2 personen

    Equipment

    • hapjespan
    • Spatel
    • kom of steelpan

    Ingrediënten
      

    • 240 ml water
    • 160 gr couscous
    • snufje zout
    • 180 gr broccoli
    • 1 el Gele Curry kruiden van Green Gypsy Spices
    • 80 gr witte kaasblokjes (die van Apetina is lactosevrij)
    • 1 el Italiaanse kruiden
    • scheutje olijfolie

    Instructies
     

    •  Begin met de broccoli in kleine roosjes te snijden. Doe vervolgens een scheutje olie in de hapjespan en voeg de roosjes broccoli toe. Schudt regelmatig om totdat de broccoli lichtjes begint te kleuren. Draai dan het gas laag en doe de deksel op de pan. Laat de broccoli nog even doorstoven tot beetgaar, dit duurt maar een paar minuutjes dus hou het goed in de gaten. 
    • Maak vervolgens de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook het water in een waterkoker of breng het aan de kook in een steelpan. Gooi het snufje zout samen met de couscous in de steelpan/kom en laat dit vijf minuten staan. Roer het daarna goed door elkaar. 
    • Voeg vervolgens de gele curry kruidenmix, de Italiaanse kruiden en de couscous aan de broccoli toe en roer dit nog even goed door elkaar.
    • Als finishing touch verkruimel je de feta over de couscous en klaar is Kees. Aanvallen maar! Je kunt de feta ook nog even iets warm maken, dat is net wat jij zelf lekker vindt.
    Trefwoord Broccoli, Couscous, Couscous met broccoli, Gele Curry kruiden

    Gele Curry kruidenmix

    Met de Gele Curry kruidenmix maak je in no time een gele curry, homemade, vet snel, heel makkelijk en helemaal zonder zooi! Deze 100% pure kruidenmix is pittiger dan zijn rode broertje, maar je kunt het absoluut nog aan. Als je van pittig houdt, kun je er zelf nog een verse chilipeper aan toevoegen. Of gooi wat van de Gele Curry kruidenmix door je groenten, door een wokgerecht, in een soepje, in een hartige taart, over een eitje of door een omelet of bij vis. Zo maak je er supermakkelijk deze romige gele curry preisoep of deze eiermuffins me spinazie en gele curry mee. Hier check je al onze recepten met deze kruidenmix.

    Winning team:

    Geelwortel, gember, knoflook, ui, citroengras, komijn, venkel, koriander, nootmuskaat, kaneel, mosterd, chili, peper, piment, fenegriek, kruidnagel, karwij en zeezout.

    Couscous met broccoli

    Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
    Menu