Gekruide aardappelblokjes uit de oven

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Corine Dekker (see all)

    Gekruide aardappelblokjes

    Gekruide aardappelblokjes uit de oven

    Waar denk je aan bij typisch Nederlands eten? Aardappels natuurlijk! Zo kan je gaan voor aardappelen, groenten en een stukje vlees, maar dit kan natuurlijk veel leuker. Wat dacht je van deze heerlijke gekruide aardappelblokjes uit de oven? Als kind speelde we met blokken, nu eten we ze.

    Gekruide aardappelblokjes

    Aardappels staan hier minimaal drie keer in de week op tafel. Wij zijn er gek op. Ik haal ze bij een groentestalletje bij ons in het dorp. De ene keer bak ik ze in de koekenpan, dan weer in de oven maar tegenwoordig ook steeds vaker in de airfryer. Je kunt de aardappels makkelijk pimpen met allerlei lekkere kruiden. Wij hebben onze favoriete kruiden gevonden hoor. De Potatoes 4 Pimps in combinatie met de Oudhollandse opfluffer. Wat een gouden combinatie.

    Deze aardappelblokjes bak ik het liefst in de oven, omdat er marinade doorheen zit. Maar in de airfryer kan ook. Bak ze dan in een voorverwarmde aifryer op 200 graden in 10 minuten gaar. Roer wel minimaal 2 keer even goed door anders blijven ze aan de bak kleven. Serveer deze knapperige aardappelblokjes bij je sla, cherrytomaatjes en een stukje vlees. En natuurlijk hoort er ook een kleine klodder mayonaise bij. Dit recept is volledig lactosevrij. Echt iets om een simpel gerecht met aardappelen flink op te pimpen.

    Healthy avocado mayonaise

    Wanneer het gaat om sausjes is mayonaise een van mijn favorieten, maar heel gezond is het niet. Heb je jezelf voorgenomen tijdens oud en nieuw om de gezonde kant op te gaan dit jaar? Dan is ons recept voor avocado mayonaise een goed alternatief voor jou. Deze vegan mayonaise is niet alleen heel lekker, maar dus ook gezonder dan de mayonaises die je in de schappen vindt. Door de combi van avocado, olijfolie en kruiden, is dit recept snel klaar en kan je meteen beginnen met dippen. Groen moet je doen, want deze mayonaise heeft ook nog eens een super hip kleurtje.

    Gekruide aardappelblokjes

    Gekruide aardappelblokjes

    Deze gekruide aardappelblokjes zijn anders dan de aardappelen die je normaal op je bord krijgt. Dit recept is niet alleen heel lekker maar ook snel klaar.
    %gemiddelde% van 2 stemmen
    Voorbereidingstijd 10 minuten
    Bereidingstijd 30 minuten
    Totale tijd 40 minuten
    Gang Bijgerecht

    Equipment

    • Mes
    • Snijplank
    • Kom
    • Spatel
    • oven
    • bakplaat
    • bakpapier
    • vork

    Ingrediënten
      

    • 500 gr aardappels
    • 1 el olijfolie
    • 1 el sojasaus
    • 1 el Potatoes 4 Pimps kruidenmix van Green Gypsy
    • 1 el Oudhollandse Opfluffer kruidenmix van Green Gypsy

    Instructies
     

    • Verwarm de oven voor op 220 graden hete lucht (oventijd 30 minuten).
    • Schil de aardappels, snij ze in blokjes. Giet een scheut olijfolie in een kom, voeg hier ook de sojasaus en de 2 soorten kruiden aan toe. Roer hierna alles goed door elkaar met een spatel.
    • Nu is het tijd om de aardappelblokjes in de kom toe te voegen. Roer dit vervolgens weer goed door.
    • Leg een stukje bakpapier op de bakplaat en spreid de blokjes aardappels hierover uit.
    • Bak de aardappelblokjes in ongeveer 30 minuten bruin. Na 15 minuten even omroeren met een vork zodat ze aan alle kanten mooi bruin bakken. Serveer met een lekker stukje vlees en een beetje sla of andere groenten. Genieten maar.

    Notities

    Serveer eventueel met een lekker stukje vlees, een beetje sla of andere groenten. Maak er een feestje van.
    Trefwoord aardappel, Lactosevrij, potatoes for pimps

    Potatoes 4 Pimps

    Klaar met alleen maar zout over je aardappels? Dan is de Potatoes 4 Pimps kruidenmix zeker iets wat je moet proberen. Deze mix met een combinatie van veel verschillende ingrediënten zorgt voor een feestje op je tong. Deze mix in andere recepten gebruiken? Dat kan! Kijk bijvoorbeeld naar het recept voor Aardappels uit de oven // knapperig! Of Knoflooktrio.

    Winning team:

    Knoflook, zout, rozemarijn, geelwortel, paprika, gember, nootmuskaat, peterselie, chili, komijn, peper en selderij.

    Oudhollandse Opfluffer

    In Nederland zijn wij niet vies van bijvoorbeeld een lekkere stamppot. Soms kunnen deze gerechten wel iets meer pit gebruiken. Gooi daarom soms wat van de Oudhollandse Opfluffer kruidenmix door je oer-Hollandse gerechten om iedereen te verbazen. Klaar met wat de pot schaft? Deze mix valt ook goed te gebruiken in andere recepten zoals Vega quiche met mozzarella en tomaatjes, of Snelle salsa nachos met cheddar.

    Winning team:

    Chili, paprika, ui, knoflook, zeezout, gember, peper, kokos, fenegriek, kerrieblad, kardemom, komijn, geelwortel, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel.

    Gekruide aardappelblokjes
    Gekruide aardappelblokjes
    Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
    Menu