Havermout wafels met kwark

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Rachel Zagt (see all)

    Havermout wafels

    Zin in wafels als ontbijt? I got you. Deze havermout wafels met kwark vervangen een saaie boterham of de o zo bekende witte bol met hagelslag. Havermout wafels bevatten geen suiker of boter en dat betekent dat ze goed functioneren als gezond ontbijt of tussendoortje. Vergeet niet: ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Je wilt natuurlijk wel dat het allemaal smaakt! Daarom gebruiken we voor deze heerlijke wafels de Royal Breakfast kruidenmix.

    Havermout wafels

    Havermout wafels met kwark zorgen ervoor dat jij je dag stralend kan beginnen. Met een zoete, maar zeker niet ongezonde touch kan jij die lange (werk)dag aan! Je kan ze ook nog eens maken als lekker tussendoortje. Zo kan jij jouw vrienden, familie of collega’s eens flink jaloers maken of versteld doen staan met deze lekkere snack. Check ons havermout met fruit uit de oven recept voor nóg meer havermout inspiratie!

    Wil je meer van dit soort recepten? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

    Havermout

    Haver(mout) heeft zeker zo zijn voordelen als jij ready bent voor een gezonder leven. Zo verlaagt havermout je cholesterolgehalte, het zorgt ervoor dat je langer verzadigd bent, havermout is glutenvrij én het is ook nog eens goed voor de lijn! Ook bevat het ijzer, vitamine B1 én veel vezels. Uiteindelijk is het grootste voordeel van havermout dat je er super veel lekkere recepten mee kan maken. Je vervangt er heel makkelijk gewone bloem mee, waardoor het heel easy is om ermee te bakken. Vanaf nu heb je altijd een excuus om de dag bijzonder te beginnen met een gezond havermout ontbijt!

    Recept havermout wafels:

    Havermout wafels

    Havermout wafels

    Voortaan nooit meer lang in de keuken staan voor een lekker ontbijt of tussendoortje met deze havermout wafels met kwark!
    Voorbereidingstijd 5 minuten
    Bereidingstijd 10 minuten
    Totale tijd 15 minuten
    Gang Dessert, Ontbijt, Snack, Tussendoortje, Zoet
    Porties 4 wafels

    Equipment

    • wafelijzer
    • blender of keukenmachine

    Ingrediënten
      

    • 125 gr havermout
    • 100 gr kwark
    • 2 eieren
    • 50 ml melk
    • 1 tl Royal Breakfast van Green Gypsy
    • 1 el bakpoeder
    • 1-3 el ahornsiroop of honing
    • snufje zout

    Instructies
     

    • Gooi de havermout in een keukenmachine en maal het fijn. Je kunt ook gelijk havermeel gebruiken.
    • Gooi dan de Royal Breakfast en de rest van de ingrediënten erbij. Verwarm je wafelijzer goed en bak dan je wafels goed gaar.
    Trefwoord dessert, Havermout, Havermout ontbijt, Ontbijt, royal breakfast, snack, tussendoortje, Wafels, Zoet

    Royal Breakfast

    Deze suikervrije Royal Breakfast smaakmix is dé manier om jouw ontbijt extra gezond én lekker te maken. Er zitten zelfs superfoods in.  Deze mix is een perfecte aanvulling op jouw fitness journey! Voeg de mix toe aan havermout, kwark, yoghurt of natuurlijk een lekkere gezonde smoothie met banaan en spinazie. Ook lekker als je zin hebt om te bakken voor ontbijt, zoals bijvoorbeeld een anijscake met rabarber en druivensuiker. Ben jij ready om een fitgirl te worden?

    Winning team:

    Anijs, venkel, lucuma, zoethout, kardemom, carobe, ceylon kaneel, gember, kruidnagel en peper.

    Royal Breakfast

     

    Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
    Menu