Zelf pesto maken met maar 5 ingrediënten

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Rachel Zagt (see all)

    Pesto

    Zelf pesto maken

    Verlang jij ook alweer naar de warme zomerse dagen? Om dat zomerse gevoel nog een beetje op te wekken hebben we vandaag de absolute favoriet van alle Italiaanse hoogstandjes voor je; pesto. Misschien wist je het nog niet, maar pesto is super easy te maken en je hebt er bijna niets voor nodig. In een handomdraai creëer jij namelijk de lekkerste groene pesto met onze enige echte Garlic Heaven kruidenmix.

    Heb je vanavond totaal geen zin om te koken? Een borrel met collega’s? Of een dip van al die saaie dipsaus? Deze zelfgemaakte pesto is hier om jouw dag te saven! Zelf je eigen spread maken is namelijk niet alleen leuk, maar ook veel lekkerder dan zo’n saai potje uit de supermarkt. Als je nú alle ingrediënten voor je neerlegt, heb je in 10 minuten een Italiaans hoogstandje voor je neus staan. Dus hup, gaan met die pesto!

    Spreads en dips

    Wat zouden we moeten doen zonder spreads of dips? Ik zou het niet weten. Daarom heb ik nog drie extra lekkere spreads en dips voor je klaarstaan om een knaller van een borrelplank te maken.

    Numero uno is een dip van aubergine met Dukkah (klinkt al goed hé?). Ik heb mensen weleens horen zeggen dat aubergine smaakloos is, maar die mensen zijn vast en zeker hun smaakpapillen verloren. De Dukkah voegt een frisse smaak toe die ook nog eens lekker kruidig is. Meid, dit is het proberen waard!

    Numero dos (voor wie meetelt) is een paprika spread die precies pittig genoeg is. Ik, Rachel de stagiaire, kan eigenlijk helemaal niet tegen heel pittig en toch zeg ik: dit is een winnaar! Deze spread heeft niet alleen een kleur die al lekker shined op de borrelplank, maar ook een licht pittige touch die het helemaal af maakt.

    Numero tres is een recept voor een zelfgemaakt kruidenboter, want wat pesto kan, kan kruidenboter ook! Je zou denken dat het niet mogelijk is, maar deze spread is nog sneller klaar dan zelfgemaakt pesto. In vijf minuten heb je een homemade kruidenboter voor je neus; wie wilt dat nou niet?!

    Zelf pesto maken met maar 5 ingrediënten:

    Pesto

    Zelf pesto maken met maar 5 ingrediënten

    Zelf pesto maken met maar 5 ingrediënten is super easy en laat je smaakpapillen dansen!
    Bereidingstijd 10 minuten
    Gang Dipsaus, Spreads & smeersels

    Equipment

    • Koekenpan
    • mixer of keukenmachine

    Ingrediënten
      

    • 15 gr verse basilicum
    • 1 tl Garlic Heaven van Green Gypsy
    • 1 á 2 handjes pijnboompitten
    • 3 el geraspte Parmezaanse kaas
    • flinke scheut olijfolie

    Instructies
     

    • Rooster de pijnboompitten kort in een koekenpan. Let op! Blijf erbij en zorg ervoor dat je je pan regelmatig schudt, want pijnboompitten verbranden snel.
    • Gooi alle ingrediënten samen in een mixer of keukenmachine en mix totdat het eruit ziet als een ware groene pesto spread.
    • Voeg tijdens het mixen beetje bij beetje wat olijfolie toe, totdat het de ideale structuur heeft. Tadaa! De lekkerste groene pesto is klaar om geserveerd te worden. Easy en… Buon Appetito!
    Trefwoord Pesto

    Garlic Heaven

    Met onze Garlic Heaven kruidenmix zet jij heerlijke gerechten met knoflook op tafel, zonder dat je je daarna stoort aan die gekke knoflooklucht. Handig toch? Deze mix is perfect voor dipsauzen, soepjes, wokgerechten, door pasta of over een pizza. Perfect voor als je je kookkunsten showt bij gezelschap, maar het is en blijft knoflook, dus doe rustig aan. Nog een pluspunt; deze kruidenmix is 100% puur, dus zonder E-stoffen, vulmiddel of andere troep.

    Al helemaal zin om een bad vol knoflook in te duiken? (Daar zou ik trouwens even mee oppassen.) Check dan ook eens dit recept voor fluffy knoflookstengels. Ja, je hoorde me goed. Krokant van buiten, fluffy van binnen en vol Garlic Heaven!

    Mocht je na de pesto helemaal zin hebben in een Italiaanse vakantie vol lekker eten; check dan dit recept voor een vega quiche met mozzarella en tomaatjes; super Italiaans, super bueno (of is dat Spaans?).

    Garlic heaven

    Garlic Heaven

    Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
    Menu