Snelle venkel salade met mango

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Snelle venkel salade met mango

Snelle venkel salade met mango

Komen die basic salades met sla, tomaat en komkommer zo langzamerhand ook wel je neusgaten uit? Dan is dit het moment om uit je comfortzone te stappen en eens te gaan voor een salade met groente, fruit en ook nog eens kaas in de dressing! Een beetje een gekke, misschien zelfs spannende, combo denk je? No worries, het zal je nog eens verbazen… Na deze venkel salade met mango kan je nergens anders meer van dromen.

Super snel, gezond en heerlijk. Dat zijn toch dé woorden die je over een recept wilt lezen?!  Deze venkel salade doet deze woorden zeker tot zijn recht, echt waar. Het is ook nog eens easy peasy (mango squeezy) om te maken. Kortom, een kind kan de was doen.

Venkel in de salade

Venkel is een enorm lekkere toevoeging in dit recept door de anijsachtige smaak die de venkel met zich meebrengt. Deze smaak in combinatie met de mango maakt deze salade he-le-maal af. Naast de lekkere smaak is venkel natuurlijk ook, net als alle andere groenten, hartstikke gezond. Double win dus. Daar houdt het dan wel op met die venkel zou je denken, maar niets is minder waar! Venkel staat namelijk ook bekend om zijn goede werking bij maagklachten. Venkel bevat veel antibacteriële eigenschappen, die dus schijnen te helpen tegen buikpijn. Van de zaadjes van de venkelplant wordt er thee gemaakt, die dan wonderen doet. Al met al kun je wel stellen: venkel is een toppertje.

Snelle venkel salade met mango recept

Snelle venkel salade met mango

Snelle venkel salade met mango

Zeg maar gedag tegen die basic salades en ga voor deze super snelle venkel salade met mango!
Bereidingstijd 10 minuten
oventijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch, Salade
Porties 2 personen

Equipment

  • ovenschaal

Ingrediënten
  

Voor de salade

  • 1 venkel grof gesneden
  • 1 krop baby romaine sla grof gesneden
  • 1 rode biet geraspt of heel fijn gesneden (kun je ook kant-en-klaar kopen)
  • 3/4 mango in blokjes gesneden

Eventueel

  • pompoenpitten geroosterd

Voor de dressing

  • 6 el olijfolie
  • 1 el Salade Parade van Green Gypsy
  • 1 grote tl mosterd
  • 3 cm parmezaanse kaas geraspt
  • 1/4 mango

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Leg de venkel in de ovenschaal met wat peper en zout en zet 'm daar 15 minuten in.
  • Gooi de romaine sla in een kom. Leg hier de rode biet, de venkel en de mango bij.
  • Garneer met de dressing en eventueel de pompoenpitten.
Trefwoord Mango, Salade

Salade Parade kruidenmix

Met onze Salade Parade kruidenmix maak jij de lekkerste salades die je maar kunt bedenken. Door de heerlijke ingrediënten die deze kruidenmix bevatten, hoef je alleen nog wat olijfolie (en eventueel wat citroensap) erbij te gooien om een heerlijke salade dressing in elkaar te flansen. Hoe makkelijk en snel wil je het hebben?

Naast het feit dat deze topper super easy te gebruiken is, is hij ook nog eens super gezond! De mix is 100% puur natuurlijk, dus zonder al die troep als e-stoffen. Erg handig als je al weer hard aan het werk bent voor een bikini body, want gezonder ga je het namelijk niet krijgen.

Vond jij die venkel in deze salade nou ook zo overheerlijk? Probeer dan ook eens de salade van venkel en meloen. Of als je weinig tijd hebt, maar toch niet je healthy streak wilt opgeven voor een snelle vette hap, neem dan eens een kijkje naar de super snelle feta salade.

Heb je een cheat day (who doesn’t) en zoek je nog een lekker hapje voor bij de borrel? Stop dan met zoeken en probeer eens het borrelbrood met kaas en zongedroogde tomaten.

Winning team:

Sesam, ui, mint, zeezout, hazelnoten, citroengras, komijn, peper, venkel en selderij.

Salade Parade kruidenmix

Snelle venkel salade met mango

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu