Flammkuchen met paddestoelen en vega ‘bacon’

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Rachel Zagt (see all)

    Flammkuchen met paddestoelen, aspergetips en vega ‘bacon’

    Om eerlijk te zijn moest ik het woord een aantal keer opnieuw lezen voor ik begreep wat er op het menu stond; flammkuchen, klinkt raar toch? Persoonlijk had ik er nog nooit van gehoord, maar er werd mij gegarandeerd dat mijn mond straks open zou vallen van verbazing, en dat deed het. De rijke smaak van de paddenstoelen in combinatie met de crispy aspergetips is zo lekker. Als kers op de taart: zoute vega bacon erop. Zelfs nu ik dit zo schrijf, proef ik de smaken en ben ik even afgeleid van mijn beeldscherm 🙂

    crispy flammkuchen met paddenstoelen

    Deze flammkuchen met paddestoelen is perfect als lunch of diner. Ben je met twee personen? Dan is dit recept te mooi om waard te zijn, want ieder persoon heeft een extra groot en lekker stuk! Voor vier personen is deze flammkuchen ideaal met een salade on the side. Zo weet je zeker dat je straks verzadigd bent. De spekjes in dit recept zijn vega. Je kan ze gewoon halen bij de dichtstbijzijnde supermarkt en het verschil met echte spekjes is niet te merken, beloofd!

    Zo maak je flammkuchen met paddestoelen:

    crispy flammkuchen met paddenstoelen

    Flammkuchen met paddestoelen, aspergetips en vega ‘bacon’

    Flammkuchen met paddestoelen, aspergetips en vega bacon is als de hemel in je mond.
    5 van 1 stem
    Bereidingstijd 10 minuten
    Oventijd 15 minuten
    Totale tijd 25 minuten
    Gang Diner, Lunch
    Porties 2 personen

    Equipment

    • oven

    Ingrediënten
      

    • 1 rol flammkuchendeeg
    • 1 klein bakje haver fraîche of crème fraîche
    • 100 gr (kastanje)champignons in plakjes gesneden
    • 1 el Garlic Heaven van Green Gypsy
    • 100 gr vegetarische spekjes of gewone bacon
    • 50 gr groene aspergetips
    • 100 gr geitenkaas

    Instructies
     

    • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    • Leg het flammkuchendeeg uit en vouw de randen een heel klein stukje naar binnen, zodat je deeg aan de zijkant mooi omhoog komt.
    • Meng de haver fraîche (of de crème fraîche) met de Garlic Heaven en smeer daar het deeg mee in. 
    • Verdeel de aspergetips, champignons en de (vega)spekjes over je flammkuchen. Brokkel dan de geitenkaas over je pareltje heen en zet ‘m 15 minuten in de oven, totdat de randen mooi krokant zijn, maar niet té.
    Trefwoord Asperges, champignons, Crème Fraîche, flammkuchen, Garlic Heaven, vega bacon

    Flammkuchen vs pizza

    Toen ik dus voor het eerst flammkuchen met paddenstoelen ging eten en het werd geserveerd dacht ik: dit lijkt verdacht veel op een pizza. Ik bedoel een stuk deeg, met saus, toppings, natuurlijk denk ik dan gelijk aan een pizza. Al snel veranderde die gedachte toen ik een hap nam. Het deeg van de flammkuchen is flinterdun en super crispy. Vaak gebruiken ze eigenlijk geen tomatensaus, maar créme fraîche.

    Weet je wat ook zo fijn is aan flammkuchen? Combinaties van hier tot aan Tokyo! Neem bijvoorbeeld dit heerlijke recept met geitenkaas, parmaham en vijgen of de flammkuchen met pesto for the Italian vibe. Zo is er altijd keuze voor iedereen.

    Champignons

    Champignons: you love it or you hate it. Deze paddenstoelen laten mij in ieder geval dansen, en dan bedoel ik niet op de illegale manier. Als je eenmaal leert hoe je champignons het beste kunt toevoegen aan recepten, raak je gegarandeerd verslaafd! Je kan er romige champignonsoep van maken, je kan het toevoegen aan je vegetarische pasta of helemaal los gaan en een quiche met spinazie en champignons bereiden. Mochten je kinderen nou vol afschuw naar hun borden vol champignons staren, dan hier nog een tip: cabaretier Ronald Goedemondt vertelde ooit zijn groenten niet meer op te eten, omdat kinderen alles cool vinden wat jij als volwassene haat, en andersom. Schuif dat bord maar aan de kant en voor je het weet zitten ze onder de champignonsoep!

    overheerlijke flammkuchen met vega bacon

    Garlic Heaven kruidenmix

    Stap de hemelpoorten binnen en laat je verrassen door het onbekende; de Garlic Heaven kruidenmix is als een engel op je schouder. Ideaal voor alle keuken klunzen die niet willen dat het hele huis straks naar (knoflook)tenen ruikt. Deze mix is mega veelzijdig en dé knoflooktouch die (zeg nou zelf) elk gerecht nodig heeft! Bij wokgerechten, in je pesto, soep of door je eigen homemade kruidenboter. Let op: niet teveel in één keer en het toevoegen van deze mix is misschien niet handig zo vlak voor een date…

    Winning team: knoflook, tijm, oregano en zeezout.

    Garlic Heaven kruidenmix

    Garlic heaven

     

    Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
    Menu