Vegetarische rode pastasaus

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Rachel Zagt (see all)

    Vegetarische rode pastasaus

    Vegetarische rode pastasaus

    Waar moet ik beginnen? Dit simpele recept heeft een nieuwe wereld voor mij geopend! Van de geur tot de smaaksensatie die het met zich meebrengt: deze vegetarische rode pastasaus is meer dan je ooit durft te dromen. Je zal wel denken; meid, zal wel meevallen toch? Persoonlijk ben ik (als stagiaire in een kruidenbedrijf, wat een gek moet je zijn) een moeilijke eter. Mijn liefde voor tomaten is enorm, maar tot nu toe kwamen deze, voor elk sausje of dipje, gewoon uit een potje. Ik kan je vertellen; dat is nu wel anders.

    Met deze vegetarische rode pastasaus kan je alle kanten op. Geen fan van vegetarisch? Dan is het toevoegen van vlees uiteraard altijd mogelijk. Geen fan van tomaten? Dan zijn courgette en paprika ook mega lekker ter vervanging. Groenteboost nodig? Voeg het dan allemaal toe!

    Pasta

    Spaghetti, macaroni, ravioli en penne; de bekendste soorten pasta zijn niet altijd te lekkerste. We helpen je buiten je comfortzone te treden. Denk eens verder dan die voorverpakte pasta uit de supermarkt. Zo kan je groentepasta met garnalen in gele currysaus ideaal meenemen als lunch naar je werk. En is pasta van courgette met mango en avocado een echte vullende maaltijd, maar toch koolhydraatarm. Kortom, kijk eens verder dan je neus lang is! Een pasta passie is dichterbij dan je denkt…

    Zo maak je vegetarische rode pastasaus:

    Vegetarische rode pastasaus

    Vegetarische rode pastasaus

    Deze vegetarische rode pastasaus brengt Italië naar je bord!
    Bereidingstijd 10 minuten
    Op het vuur 10 minuten
    Totale tijd 20 minuten
    Gang Diner
    Porties 2 personen

    Equipment

    • Pan
    • Mes
    • Snijplank

    Ingrediënten
      

    • 1 ui gesnipperd
    • 1 teentje knoflook fijngesneden
    • 1 el Funky Pasta van Green Gypsy
    • 3 vleestomaten heel fijngesneden
    • klein blikje tomatenconcentraat

    Instructies
     

    • Snijd de ui, het teentje knoflook en de tomaten in kleine blokjes.
    • Bak de ui glazig. Als je tevreden over je werk bent, gooi je de knoflook erbij. Dit bak je 30 seconden mee. Vlees toevoegen? Voeg dit dan tegelijk met de knoflook toe.
    • Vervolgens gooi je de vleestomaten, het tomatenconcentraat en de Funky Pasta in de pan. Dit laat je even stoven, totdat het sausje de juiste dikte heeft.
    Trefwoord Funky Pasta, pastasaus, rode saus, Vegetarische pastasaus

    Funky pasta

    De muziek harder en de kookplaat aan; de funk kan beginnen. De Funky Pasta kruidenmix is ideaal voor alle pastasausjes die in zijn voor een feestje op je bord! Specerijen als oregano, tijm, chili en koriander toveren elk recept om tot een waar sterrengerecht. Niet zo’n fan van die ouderwetse pastasaus? Dan is deze magische mix ook ideaal bij knoflook pasta salade met mozzarella of bij de macaroni met kerrie en gebakken ei. Dat is toch mamma mia magisch?!

    Winning team: paprika, knoflook, tijm, oregano, ui, zout, chili, komijn, peper en koriander.

    funky pasta kruidenmix

    Vegetarische rode pastasaus

    Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
    Menu