4 heerlijke rijstsalades

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by greengypsy (see all)

Rijstsalade met geroosterde bieten

4 Heerlijke rijstsalades

In deze blogpost vertellen wij jou alles over 4 heerlijke rijstsalades, waardoor jij je kookkunsten aan iedereen kan laten zien. 😉 Ik zelf had nog nooit gehoord van een rijstsalade. Dus ik dacht; dat moet ik maar eens gaan maken. Van de week had ik de tijd, dus ik ging aan de slag. Het is echt super makkelijk te maken en heel lekker. Je kookt wat rijst en gooit erbij wat je lekker vind. Je hebt echt eindeloze variaties. Gooi er bijvoorbeeld wat fruit, groente, nootjes of zoals bij recept 4 eetbare bloemen doorheen. Daardoor breng je jouw gerecht echt naar een hoger level.

Een rijstsalade vult goed waardoor je genoeg brandstof binnenkrijgt en je de rest van de dag als een speer kan gaan.

Hier een overzicht van de 4 heerlijke rijstsalades:

1: Rijstsalade met Vadouvan en knoflooksaus

2: Rijstsalade met geroosterde bieten en fruit

3: Rijstsalade van zwarte rijst met boerenkool en pompoen

4: Thaise rijstsalade

1. Rijstsalade met Vadouvan en knoflooksaus

Deze rijstsalade met Vadouvan en knoflooksaus die Debbie voor ons heeft gemaakt is echt een van mijn favorietjes. 1 Van de redenen is dat hij binnen een half uurtje op tafel staat. Bovendien geven de cashewnoten die erdoor heen zitten echt een lekkere bite. Een tip van Debbie; als je nog wat over hebt, gooi het in de vriezer en je kan het zo nog een paar dagen bewaren, of neem het mee naar je werk om het daar op te eten.

Heerlijke rijstsalade met vadouvan

2. Rijstsalade met geroosterde bieten en fruit

Door de rijst is deze rijstsalade met geroosterde bieten en fruit lekker vullend, maar ook lekker zoet door de bieten en fruit. Door de geitenkaas en Oh My Badass Pie kruidenmix die erdoor heen zitten proeft hij een beetje naar chocolade. Yes please! De rijstsalade zelf is niet veel werk, alleen de bieten moeten 50 minuten in de oven om te roosteren. Als je dat te veel werk vindt en je wilt een snellere maaltijd, koop dan kant-en-klare gekookte bieten. Dan is de maaltijd binnen 20 minuten klaar.

Rijstsalade met geroosterde bieten

3. Rijstsalade van zwarte rijst met boerenkool en pompoen

Deze rijstsalade van zwarte rijst met boerenkool en pompoen is niet alleen een écht kleurrijk feestje, maar ook nog eens gezond. Door het fruit en de noten die erin zitten krijg je lekker veel vitamines en mineralen binnen. Dit bakje geluk heb je binnen no-time klaar. Het enige wat iets langer duurt is de pompoen die in de oven moet en de rijst die moet koken, voor de rest is het een kwestie van alles bij elkaar gooien en aanvallen.

Heerlijke rijstsalades

4. Thaise rijstsalade

Door de cashewnoten die door deze heerlijke Thaise rijstsalade heen zitten krijgt hij een lekkere bite en er zitten lekker veel groenten in waardoor jij je dagelijkste portie wel binnen krijgt. Je kan dit gouden bakje als lunch en als diner eten, of gewoon allebei. Het enige wat tijd kost is het koken van de rijst, maar voor de rest hoef je maar een paar minuten de groenten te bakken, alles te mixen en aan tafel.

Thaise rijstsalade

Garlic Heaven

Vinden jullie het ook zo verveld dat je handen zo gaan stinken van knoflook snijden? Met deze kruidenmix heb jij daar nooit meer last van. Zeg maar, doei knoflookvinger en hallo smaakmaker. Als we het hebben over veelzijdig staat dit poedertje wel echt bovenaan de lijst. Deze kruidenmix kan je echt over alles heen gooien en hij is 100% natuurlijk en bevat geen e-stoffen of andere smaakmakers, alleen maar heerlijke kruiden en specerijen.

Winning team:

Knoflook, tijm, oregano en zeezout.

Garlic heaven

Oh My Badass Pie

Door een samenwerking met Marike van Oh My Pie is deze heerlijke kruidenmix tot leven gekomen. Daardoor is dit poedertje extra speciaal. Hij bevat namelijk gedroogde rozenblaadjes en bijpollen, die jouw gerechten nog lekkerder maken. Deze kruidenmix is niet alleen heerlijk bij al je zoete baksels, maar je kan er ook heerlijke hartige recepten mee maken. Denk bijvoorbeeld aan een Quiche of heerlijk pita broodje met mozzarella. Deze kruidenmix is ook nog eens 100% natuurlijk en bevat alleen maar kruiden en specerijen.

Winning team:

Kardemom, carobe, sinaasappel, bijenpollen, steranijs, anijs, piment, koriander, kruidnagel, rozenblad en peper.

oh my badass pie

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu