Lactosevrije stoofpeertjes met custard

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Debbie (see all)

    lactosevrije stoofpeertjes met custard

    Lactosevrij stoofpeertjes met custard

    Je herkent jezelf er misschien wel in; lekker willen eten met een voortreffelijk dessert, maar tegelijkertijd niet te lang de keukenprinses willen uithangen. Daarom ga ik jou vandaag heel gelukkig maken met dit recept met lactosevrije stoofpeertjes met custard. Dit recept van @debster_2.0 is een perfecte blikvanger voor bij jou op de keukentafel als er gasten langskomen, maar je kan ‘m natuurlijk ook makkelijk meenemen naar een verjaardag als cadeautje. Dit heerlijke nagerecht is een paar dagen houdbaar in de koelkast, zodat je er meerdere dagen van kan smullen. Win-win situatie dus; jij weet zeker dat je gasten niks te klagen hebben én jij hoeft niet bang te zijn dat het stukje taart op een verjaardag je niet aanstaat.

    Custard

    Ik snap wel dat je denkt dat lactosevrije stoofpeertjes met custard een beetje gek klinkt omdat stoofpeertjes meestal als bijgerecht gegeten wordt, maar deze combo met custard is juist heel lekker! Custard is een mengsel van eieren en melk dat verdikt wordt. Kan je heel makkelijk zelf maken dus!

    Stoofpeertjes

    Tegenwoordig kent iedereen de stoofpeertjes wel; bij een kerstdiner, verjaardag of zoals deze keer als dessert met custard. Een stoofpeer is kleiner en harder dan de gewone peer. Het is dan ook beter dat je ze niet rauw eet, maar eerst even stooft. Normaal zijn stoofpeertjes een typisch oud Hollands gerecht, maar juist daarom wilden we het echt even wat anders bereiden met custard.

    Zo maak je de stoofpeertjes met custard:

    lactosevrije stoofpeertjes met custard

    Lactosevrije stoofpeertjes met custard

    Bereidingstijd 10 minuten
    In de pan 20 minuten
    Totale tijd 30 minuten
    Gang Nagerecht, Zoet
    Porties 3 porties

    Equipment

    • Pan
    • 3 potjes om de stoofpeertjes met custard in te bewaren

    Ingrediënten
      

    • 2 stoofperen blokjes
    • 1 tl Stoofpeertjes Mix van Green Gypsy
    • 4 el custard poeder van bijvoorbeeld Koopmans
    • 700 ml ongezoete amandelmelk
    • 4 el Sugarly van Canderel of kokosbloesemsuiker
    • 4 el honing

    Instructies
     

    • Verwarm de honing met 2 eetlepels Sugarly in een pan. Als het heet is doe je de peertjes in de pan en strooi je er de Stoofpeertjes Mix bij. Even aanbakken en daarna 10-15 min op laag vuur zacht laten worden. Op deze manier karamelliseren we de stoofpeertjes.
    • Meng de custard met 2 eetlepels Sugarly en een klein beetje melk; maak er een papje van. Breng de rest van de amandelmelk aan de kook en voeg al roerend het custard papje toe.
    • Vul de potjes eerst met de gekarameliseerde peertjes en giet daarna de custard er overheen.

    Tip:

    • Laat de potjes een uur buiten de koelkast afkoelen en plaats ze daarna in de koelkast.
    Trefwoord Custard, Lactosevrij, Lactosevrije stoofpeertjes met custard, Stoofpeertjes, Stoofpeertjes Mix

    Stoofpeertjes Mix

    Laat je niet om de tuin leiden; deze zoete kruidenmix is niet alleen bedoeld voor stoofpeertjes, maar kun je ook prima verwerken in notenrepen met pinda’s en chocolate chip, granola met kokos en rozijnen of zelfs in deze rode bieten pancakes

    Je hebt het dus goed gelezen; deze Stoofpeertjes Mix kan je voor veel lekkere recepten gebruiken zonder je schuldig te voelen.

    Winning team:

    Koriander, sandelhout, steranijs, zoethout, gember, piment, kaneel, karwij, kokosbloesemsuiker en kruidnagel.

    lactosevrije stoofpeertjes met custard

     

    Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
    Menu