Zoete wafelbeslag

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Jasmijn Kamphuis (see all)

Zoete wafelbeslag

Droom jij ook van die heerlijke zoete wafels waar de ahornsiroop vanaf druipt? Well, sweet dreams are made of this recipe, namelijk: zoete wafelbeslag. Met dit recept maak je van die heerlijke zachte wafels, die je als kussentje kan gebruiken. Daarnaast kan je de zoete wafels toppen met alles wat jouw hartje begeert. Geen pratende ezel zoals Donkey nodig, want jij kan zelf zeggen: “In the morning I’m making waffles!” met dit recept. Dus verwen jezelf of trakteer je familie/vrienden op lekkere wafels met dit zoete wafelbeslag!

heerlijke wafels van zoete wafelbeslag

Deze wafels zijn super easy en snel te maken! Binnen 6 minuten bak je met dit zoete wafelbeslag de wafels goudbruin en knapperig. Door de Oh My Badass Pie kruiden krijgen je wafels een net iets andere smaak dan de standaard wafels die je gewend bent. Mocht je meer fitgirl willen zijn, kan dat zeker! Gebruik dan in plaats van gewone bloem, speltmeel en laat de suiker achterwege. Daarnaast zijn wafels eigenlijk gewoon pancakes met abs en zolang het woord abs er in zit, is er geen probleem, toch?

Zoete wafelbeslag

Sweet dreams are made of this zoete wafelbeslag recept. Dit wordt je standaard ontbijtje, super easy en vet lekker om te maken en eten. De Oh My Badass Pie geeft een heerlijke zoete smaak van chocolade. Dat komt door de carobe in de mix. Hij is heerlijk voor al je zoete baksels, maar omdat hij ook zo lekker fris is door de kardemom en sinaasappelsmaak, gaat de mix ook lekker door een salade.
%gemiddelde% van 2 stemmen
Bereidingstijd 15 minuten
Baktijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Ontbijt, Snack, Tussendoortje, Zoet
Porties 4 wafels

Equipment

  • 1 wafelijzer
  • 2 kommen
  • 1 Mixer of garde
  • 1 Spatel

Ingrediënten
  

  • 250 gr bloem of speltmeel
  • 2 1/2 tl bakpoeder
  • 2 eidooiers
  • 30 gr suiker
  • 1 tl Oh My Badass Pie kruiden van Green Gypsy
  • 1/2 tl zout
  • 250 ml karnemelk
  • 50 gr boter gesmolten
  • 2 eiwitten

Instructies
 

  • Doe de bloem, het bakpoeder, de eidooiers, suiker, de Oh My Badass Pie kruiden, zout en de karnemelk in een kom. 
  • Klop alles door tot een glad beslag. Voeg de gesmolten boter toe en meng dit door het beslag.
  • Klop in een andere kom de eiwitten tot zachte pieken.
  • Spatel de helft van de opgeklopte eiwitten door het beslag.
  • Als alles goed door elkaar gemengd is, voeg je de rest van de eiwitten toe.
  • Vet het voorverwarmde wafelijzer in met wat boter of bakspray. 
  • Schep het wafelbeslag in het ijzer.
  • Bak de wafels in 4 tot 6 minuten goudbruin en knapperig.
Trefwoord Oh My Badass Pie, wafelbeslag, Wafels, Zoet, zoete wafelbeslag

Zo maak je dit zoete wafelbeslag

Mijn 4 favo wafel recepten

Ik heb altijd het gevoel dat iemand een pancake persoon is of een wafel persoon. Mij niet gezien, ik wil ze allebei! De combinatie van wafels en fruit vind ik heerlijk, maar ook met andere zoete lekkernij. Met liefde deel ik graag mijn 4 favo wafel recepten:

  1. In dit recept van pumpkin spice wafels is niet alleen de pumpkin een grote ster, maar de cashew frosting mag er ook wezen. Hoe special is dit recept wel niet?! Gooi er wat kokosrasp overheen en je hebt een super lekkere, bijzonder wafel klaar gemaakt.
  2. Ik zei wel dat ik m’n 4 favo wafel recepten zou delen, maar deze is echt mijn favoriet. Bananenwafels. Het kan niet mis gaan. I love banana, I love waffles. It’s a match made in heaven.
  3. Deze choco wafels met banaan en aardbeien is voor de mensen met een echte sweet tooth. Alsof je een toetje voor ontbijt eet! En vet makkelijk ook om te maken met maar 7 ingrediënten. De choco smaak creëer je natuurlijk met de Livin ‘la Vida Choca kruidenmix, hoe anders?
  4. Voor al mijn fitgirls heb ik ook een receptje: havermout wafels met kwark. Het beslag geven we extra smaak door de Royal Breakfast waar niet alleen kruiden maar ook superfoods in zitten. Jou dag kan niet meer stuk na dat je deze wafels hebt gegeten.

Wafels

Iedereen kent wel wafels en weet hoe ze eruit zien, maar wist je dat wafels al sinds de 13e eeuw bestaan? De Oude Grieken bakten toen tussen twee metalen platen het deeg. Toen waren wafels wel meer hartig. Pas begin 1800 kwam er een wafelijzer op de markt en die werd toen ook goed gebruikt, want er kwamen sindsdien steeds meer variaties op de wafels. Je kan wafels met of zonder topping eten, zoet of hartig of krokant of zacht. Je kan dus eindeloos variëren! Waar wacht jij nog op om te beginnen met het maken van je wafels?

wafels in the morning

Oh My Badass Pie

Klaar met al die standaard smaken? Met de Oh My Badass Pie kruiden tover jij al je zoete baksels om in een smaaksensatie die je nooit vergeet. Deze kruidenmix is ideaal voor al je taarten, bananenbrood en andere zoete baksels. Door een samenwerking tussen Green Gypsy en Oh My Pie (dé glutenvrije inspiratiebron van Nederland) is de Oh My Badass Pie ontstaan. We wilden iets wat zoet was, maar ook fris en dat is goed gelukt! Oh My Badass Pie heeft het zoete, chocolade-achtige van carobepoeder, het frisse van de kardemom, en dan komt de sinaasappel om de hoek kijken. Oftewel, een combinatie die uniek is!

Deze mix is heerlijk bij taarten, koekjes, bananenbrood en cake. Het zou je verbazen, maar ook in een salade zijn deze kruiden erg lekker. Check maar deze snelle bietensalade met appel. Deze kruidenmix kan ook goed gebruikt worden met vlees en kip. Kijk maar eens naar dit recept voor hummus met pulled chicken.

Winning team:

Kardemom, carobe, sinaasappel, bijenpollen, steranijs, anijs, piment, koriander, kruidnagel, rozenblad en peper.

Oh My Badass Pie

Menu