Salade burrata parmaham en avocado

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Salade burrata parmaham en avocado

Salades saai en smakeloos? Heb jij associaties met konijnenvoer? Nee joh! Deze salade burrata parmaham en avocado zal je echt anders doen denken. Stel je eens voor; het zonnetje in de tuin, jij met een cocktail op een ligstoel én deze salade burrata. Je zet je mes en vork in deze romige salade en de kaas stroomt er al uit. Heerlijk. Als je niet van kaas houdt, kan je de burrata ook weglaten en vervangen voor tofu.

Salade burrata parmaham en avocado

In deze goedgevulde salade burrata parmaham en avocado gebruiken wij ook bramen; the key to succes! Door de bramen wordt de salade net iets zoeter en even tussen ons, dat heeft die rode biet wel nodig. Ook maken we een frisse Italiaanse dressing met de Finger Lickin’ Pizza kruidenmix die je waarschijnlijk op heel veel andere salades ook nog gaat gebruiken. Hij is zeker niet alleen voor fancy pizza’s.

Zo maak je de salade burrata parmaham en avocado

Salade burrata parmaham en avocado

Salade burrata parmaham en avocado

Zon, cocktail en deze salade burrata parmaham en avocado. Deal! Heerlijk romig met burrata en lekker zoet door de bramen. Je zal merken dat de Finger Lickin' Pizza echt zo veel meer smaak geeft dan standaard Italiaanse kruiden. Hierdoor kan je dus vet lekker je eigen salade dressing maken, maar ook je eigen pastasaus of je plaattaart ermee op smaak brengen.
5 van 1 stem
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Lunch, Salade
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gr gemengde salade
  • 50-100 gr parmaham
  • 1 rauwe of gekookte rode biet in dunne plakjes gesneden
  • 1 hand bramen kan ook uit diepvries, ontdooid
  • 1 burrata
  • 2 handen cherrytomaten
  • 1 rijpe avocado in plakjes

Evt:

  • 1 scheut balsamico azijn

Voor de dressing:

Instructies
 

  • Kook eventueel de rode biet als je dit niet kant-en-klaar gekocht hebt. Wij gebruiken rauwe rode biet, omdat dat een lekkere bite geeft.
  • Halveer de cherrytomaten en leg ze in een laagje balsamico azijn. Je hoeft dit niet te doen, maar ik vind de cherrytomaten dan wel een stuk lekkerder worden.
  • Meng voor de dressing de ingrediënten door elkaar.
  • Als je bramen uit de diepvries gebruikt, zorg je ervoor dat deze ontdooid zijn.
  • Verdeel de sla over 2 borden. Leg hier de burrata op, samen met de parmaham, de rode biet, bramen en de avocado. Verdeel dan de cherrytomaten en schenk de dressing erover.
Trefwoord Avocado, Burrata, burrata salade parmaham en avocado, Finger Lickin' Pizza, Gemarineerde tomaten, italiaanse dressing, parmaham, rode biet, sla

In vele recepten voor salades maken we onze eigen dressing. Zo ook in deze, salade burrata parmaham, hebben we simpel een dressing gemaakt van olijfolie, ahornsiroop en de Finger Lickin’ Pizza mix. Wil je nog meer inspiratie om je eigen dressing te maken? Check dan deze blogpost met 3 lekkere homemade dressing die jij in een handomdraai kunt maken 😉

Video salade burrata:

 

Burrata

De liefhebber kent deze vast wel al: de burrata. Een mozzarella gevuld met stracciatella en dan bedoel ik niet de chocoladevariant, maar een mengstel van room en stukjes mozzarella. Dat is ook de reden waarom die zo stroomt als je ‘m opensnijdt! Deze Italiaanse verse kaas staat dus echt bekent om de superromige binnenkant met de smaak van mozzarella. Je ziet mij iets te vaak burrata bestellen op een terras. Ik kan er ook niks aan doen dat het de perfecte toevoeging is aan een salade, maar ook bij verschillende pasta’s. Denk eens aan deze burrata met pizza puntjes en gekarameliseerde ui.

salade burrata parmaham en avocado

Finger Lickin’ Pizza

De Finger Lickin’ Pizza kruidenmix is de perfecte Italiaanse kruidenmix. Deze kruiden brengen al jouw homemade Italiaanse gerechten naar een next level! In dit recept voegen wij de kruiden toe aan de dressing om het die echte Mediterrane kick te geven. Deze frisse dressing gaat perfect samen met de parmaham en burrata. Zoals in al onze kruidenmixjes is ook deze Italiaanse mix zonder e-stoffen en al die andere troep. Naast deze goedgevulde salade is de kruidenmix ook top bij deze pizza ovenschotel zonder koolhydraten. Denk jij graag buiten de lijntjes? Dan is deze pizza popcorn met maar 4 ingrediënten wat voor jou!

Finger Lickin' Pizza

Cherrytomaten

Ik denk dat je ze altijd wel bij ons tegenkomt: cherrytomaten. Wat kan ik zeggen? Ze zijn gewoon ook verdomd lekker! Net als gewone tomaten bevatten ze lycopeen. Dit helpt bijvoorbeeld bij het verlagen van het cholesterolgehalte, beschermt tegen zonlicht en heeft een beschermende rol voor de prostaat. Dus de tomaatjes zijn niet alleen maar heel lekker, maar ook super goed voor je body.

De rode kleur van de tomaten komt ook door lycopeen. Zo ook voor watermeloen en en rozenbottels. Hoe grappig is dat?

Menu