Dirty Chai Latte maken

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Faye van Ommeren (see all)

    Dirty Chai Latte maken

    Een Chai Latte kennen we allemaal wel, toch? Deze keer gaan we een Dirty Chai Latte maken. Speciaal voor de koffieliefhebbers onder ons hebben we dit drankje gemaakt. Een lepeltje Chai Latte poeder, scheutje melk, espresso en een likje honing, boem; een Dirty Chai Latte staat voor u klaar!

    Dirty chai latte maken

    Het likje honing kan je natuurlijk ook vervangen voor ahornsiroop, of helemaal weglaten als je op je suikers wil letten. Meid, we hebben zelfs een video voor je gemaakt!

    Wat is een Dirty Chai Latte?

    Dus; wat is een Dirty Chai Latte? Het is eigenlijk een gewone Chai Latte, maar dan met espresso. Vriendin, dat is een mega lekker en kruidig melkdrankje waar je alleen maar melk en de Chai Latte Poeder van Green Gypsy voor nodig hebt. Je denkt dat je het allemaal op een rijtje hebt met de Chai Latte van je favo hipster tentje, maar hier zit voor 90% suiker in. Not so good dus…

    Wil je jezelf toch extra verwennen? Maak dan een hipster Chai Latte zelf! Gebruik 250 ml (vegan)melk, doe deze samen met 1 tl Chai Latte Poeder en eventueel een scheutje karamelsiroop in een melkopschuimer en laat deze z’n werk doen. Gooi er wat espresso bij en je hebt een Dirty Chai Latte, maar we gaan ‘m uitbouwen. Schenk het magische drankje in een leuke mok en spuit hier wat slagroom op. Strooi hier wat karamelblokjes of chocovlokken overheen en tadaa! Het meest fotogenieke drankje ever. Zelf ben ik lactose-intolerant dus ik laat de slagroom voor wat ‘ie is…

    Onze favoriete variaties:

    Ben je niet echt een zoetekauw, maar drink je wel graag hippe drankjes? Dan is deze Pumpkin Spice Latte misschien wat voor jou! Snij pompoen in stukjes (of wees net zo lui als ik en gebruik diepvries pompoen) en bak deze met wat olie in een pan. Pureer het daarna tot een gladde substantie. Doe melk, Pumpkin Spice kruidenmix van Green Gypsy en de pompoen puree in een melkopschuimer of pannetje. Verwarm het drankje en geniet van de magie!

    Staan pompoen en kaneel op nummer 1 bij jou? Dan heb ik het perfecte combo drankje voor je! Deze Speculaas Latte met pompoen en kokosmelk zal jouw maandagmiddag een stuk beter maken. Binnen 10 minuten heb jij dit kruidige drankje op je keukentafel gepresenteerd staan. Vul een steelpannetje met water en kook de pompoenblokjes totdat ze zacht zijn, anders gaat je staafmixer het niet aan kunnen. Giet ze af en gooi ze in een bak met je staafmixer of gebruik easy een blender. Voeg hier ook 250 ml kokosmelk, 1 tl Speculaaskruiden van Green Gypsy en eventueel 1 el honing aan toe. Als je van een dikke schuimlaag houdt kan je beter opschuimmelk gebruiken in plaats van kokosmelk.

    Warme chocolademelk is echt niet alleen in de winter lekker, deze warme chocolademelk drink jij voortaan wekelijks! Volgens sommige topsporters en wetenschappers is het goed voor je om na het rennen een glas (warme) chocolademelk te drinken, omdat hier veel eiwitten, proteïne en koolhydraten inzitten, wat belangrijk is om te herstellen na het sporten. Maar vergis je niet! De chocomelk uit de supermarkt bevat ontzettend veel suikers. Je wilt natuurlijk niet dat de calorieën die je net hebt verbrand, weer aan je dijen kan plakken. Maak je geen zorgen, met dit recept blijf je fit! Het enige wat in de Livin’ la Vida Choca zit is een mini beetje kokosbloesemsuiker, die je wel verdiend hebt. Gooi in een steelpan: 250 ml (vegan)melk, 1 grote tl Livin’ la Vida Choca van Green Gypsy en eventueel een klein beetje honing. Verwarm alle ingrediënten en schenk het daarna in een leuke mok. Ga op de bank zitten met een dekentje, Netflix en dit top drankje; tijd voor ontspanning. Je hebt immers al gesport…

    Wat ik laatst dronk in een restaurant… Ik vergeet het nooit meer. Een Bieten Latte gemaakt van rode bieten, melk, kaneel en onwijs veel suiker en honing. Stiekem was ‘ie echt mega lekker, maar ik maak dit drankje veel liever zelf, zonder teveel suiker. Wil jij ‘m ook proeven? Dit is hoe easy je deze beauty maakt! Doe (vegan)melk, 1 tl Chai Tea van Green Gypsy, 1 tl rode bieten poeder en eventueel een el zoetstof zoals honing of ahornsiroop in een melkopschuimer of pannetje. Geloof me; dit drankje is echt een toppertje!

    Ok, terug naar de Dirty Chai Latte. Daar kwam je namelijk voor!

    Bieten Latte

    Voordat je verder gaat….

    Wil jij vaker de lekkerste recept inspiratie ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en leer hoe je de lekkerste traybake met mais en smeuïge zoete aardappel maakt. Of wat dacht je van een fluffy Pumpkin Spice cake of knapperige bladerdeeg twisters met kaas en salami? Bovendien krijg je bij aanmelding ons e-bookSmaakbommetjes’ t.w.v. € 9,95 helemaal gratis!
    Opt-in nieuwsbrief

    Zo maak je een Dirty Chai Latte:

    Dirty chai latte

    De lekkerste Dirty Chai Latte

    Een Chai Latte met net wat meer pit! Een Dirty Chai Latte is voor de echte koffieliefhebbers.
    Bereidingstijd 3 minuten
    Totale tijd 3 minuten
    Gang Drankjes
    Porties 1 persoon

    Equipment

    • Melkopschuimer
    • Koffiezetapparaat

    Ingrediënten
      

    • 1 espresso
    • 1 tl Chai Latte poeder van Green Gypsy
    • 250 ml (vegan)melk je kunt voor opschuimmelk kiezen

    Evt.

    • scheutje honing of ahornsiroop

    Instructies
     

    • Schenk 250 ml melk in de melkopschuimer. Voeg hier 1 tl Chai Latte poeder aan toe en eventueel honing of ahornsiroop als je van zoet houdt. Laat de melkopschuimer zijn ding doen; opschuimen!
    • Zet ondertussen een espresso.
    • Als de melkopschuimer klaar is, schenk je de espresso bij je Chai Latte. Nu heb je een magisch lekkere Dirty Chai Latte. Easy toch?
    Trefwoord Chai latte, chai latte poeder, Chai Tea maken, Chai Tea Mix, Dirty chai latte, dirty chai latte maken

    Chai Latte Poeder

    Cakes, taarten en veel verschillende drankjes; de Chai Latte Poeder is geschikt! Alle suikers, inclusief suikervervangers, zijn verleden tijd. Binnen no-time schieten al jouw baksels een trede omhoog op de bakladder. En dan heb ik het over het Heel Holland Bakt niveau natuurlijk. Maak bijvoorbeeld deze kruidnootjes Pumpkin cheesecake en Robèrt van Beckhoven zal onder de indruk zijn.

    Gebruik de Chai Latte Poeder om bijvoorbeeld een Chai Tea te produceren. Het enige wat je nog nodig hebt is melk, dat heeft elke Nederlander wel in huis right? Maak ‘m iets zoeter met honing of ahornsiroop en je hebt jouw favo hipster tentje met teveel suiker niet meer nodig in je leven! Trouwens, koop alvast een thermoskan. Op de vroege ochtend ga jij hier naar snakken en wil je ‘m overal mee naartoe nemen. Goed warm houden dus!

    Dirty chai latte maken

    Menu