Het ultieme bananenbrood met rozijnen

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Indra Crielaard (see all)

Het ultieme bananenbrood met rozijnen

Komen je schoonouders zo op de koffie en heb je toevallig nog een paar overrijpe banaantjes in de keuken liggen? Dan is dit recept voor bananenbrood met rozijnen voor jou bedoeld! Wie houdt er nou niet van een heerlijk, vers stukje bananenbrood voor bij de koffie? Ik in ieder geval wel! Met dit recept kan je binnen no-time heerlijk genieten van een gezonde, maar vooral super lekkere snack!

bananenbrood met rozijnen

Bananenbrood met rozijnen maak je zo:

Bananenbrood met rozijnen

Zin in een lekker, maar gezonde snack? Maak dan dit recept van bananenbrood met rozijnen!
Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Dessert, Snack, toetjes, Tussendoortje
Porties 1 brood

Equipment

  • oven
  • Cakevorm
  • blender
  • Beslagkom

Ingrediënten
  

  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 200 gr meel wij hadden een mix van zelfrijzend bakmeel en havermeel, maar ga voor welke jij lekker vindt.
  • 1 el citroen- of limoensap of appelazijn
  • 1 el baking soda
  • 1-2 handen rozijnen
  • 1-2 el Royal Breakfast van Green Gypsy
  • 8 el olie zoals kokosolie of zonnebloemolie; wij hebben nu avocado olie geprobeerd en dat was ook lekker.
  • 1 snufje zout
  • 4 grote el honing of ahornsiroop of een andere zoetstof

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet een cakevorm in en bestuif daarna met wat bloem of iets, zodat je bananenbrood straks niet als een lullig hoopje uit de vorm komt.
  • Gooi alle ingredienten (dus ook de Royal Breakfast kruiden), behalve de rozijnen, bij elkaar in een kom. Als je het bananenbrood wat luchtiger wilt hebben kun je de eieren eerst 2 minuten opkloppen in een schone en droge kom, zodat ze wat luchtiger worden. Dit doen we in ons basisrecept voor bananenbrood, maar hier vond ik dat teveel gedoe. Ik heb dus alles, behalve de rozijnen, in de kom gegooid. Blend dit met een blender tot 1 geheel.
  • Roer dan de rozijnen erdoor.
  • Schenk het beslag in de cakevorm en zet je bananenbrood 30-40 minuten in de oven.
  • Prik er nog even met een saté prikker in: als deze er schoon uitkomt ben je good to go! Laat 'm even afkoelen en dan is het tijd om te genieten.
Trefwoord Banaan, Bananen, bananenbrood, Bananencake, royal breakfast

Heb je dit bananenbrood met rozijnen gemaakt? Maak er dan een leuke foto van en deel hem op Instagram of Facebook. Vergeet ons dan vooral niet te taggen. Wij vinden het namelijk super leuk om al jullie creaties te zien!

Royal Breakfast kruiden van Green Gypsy

Ben jij een echte gym lover en ben je op zoek naar iets healthy’s om toe te voegen aan jouw food? Ben je bezig met gezonde voeding, maar wil je toch af en toe een zoete snack? Gebruik dan de Royal Breakfast kruidenmix voor jouw proteïneshakes, kwark of havermout. Zonder een berg suiker, zoetstoffen en andere bewerkte zooi, zo kan jij heel makkelijk een gezonde, zoete snack eten.

Deze samenstelling van kruiden smaakt naar zachte zoete chai, anijs, zoethout en heel lichtjes naar kardemom en kaneel. Daarnaast behoort deze kruidenmix tot de ‘Royals’ en dat houdt in dat er superfoods in verwerkt zitten. Extra healthy dus! In dit geval zit er lucuma in. Dat is een vrucht uit het Andes gebied en zorgt ervoor dat bepaalde stoffen geen schadelijke uitwerking hebben op jouw lichaam. Wat dit onder andere doet is huidveroudering tegen gaan. Deze vrucht is lekker zoet van smaak en is dus een perfecte vervanger voor suiker.

Zie je wel dat bananenbrood met rozijnen lekker én gezond kan zijn?

Winning team: anijs, venkel, lucuma, zoethout, kardemom, carobe, ceylon kaneel, gember, kruidnagel, peper.

bananenbrood met rozijnen

Meer recepten met de Royal Breakfast kruidenmix:

Kan jij altijd wel een tikkie inspiratie gebruiken? Of ben je ervan overtuigd dat de Royal Breakfast kruiden jouw nieuwe obsessie zal worden? Either way, dit zijn de lekkerste recepten met deze amazing kruiden.

Basisrecept voor bananenbrood

Wil je zelf je eigen bananenbrood maken en oppimpen op jouw manier? Bekijk dan deze pagina voor het basisrecept en kom meer te weten over bananenbrood.

Hoe weet je of je bananenbrood klaar is?

Prik als je cake of brood goudbruin gekleurd is met een satéprikker in je bananenbrood. Als hij er een beetje nat uitkomt, is hij nog niet goed. Is de prikker droog? Dan pas is je snack klaar.

Haal het brood niet direct uit de vorm. Het is beter om even te wachten tot hij is afgekoeld. Anders heb je een kans dat de cake uit elkaar zal vallen en dat zou natuurlijk super zonde zijn.

Bananenbrood

Bananen zijn super gezond, lekker en makkelijk te eten. Voor bij je ontbijt, een tussendoortje, of als dessert: Je kan er van alles mee doen en maken. Bananenbrood bijvoorbeeld! Deze gele fruitsoort is niet alleen lekker of gezond, maar zit ook boordevol vezels en belangrijke vitamines en mineralen. Van al één banaan krijg jij veel energie binnen, zodat je de hele wereld aankan!

In 1870 werd bananenbrood voor het eerst geïntroduceerd in de Verenigde Staten. Zestig jaar later kwamen de broden in de Amerikaanse kookboeken terecht. De snack wordt ook steeds populairder. Ken jij een koffiezaak waar géén bananenbrood verkocht
wordt? Precies!

Rozijnen

Als het aan mij ligt vonden we allemaal rozijntjes lekker als kind en anders ik wel! Met Sint-Maarten waren ze mijn favoriet. Ik kon er maar geen genoeg van krijgen. Ze zijn lekker gezond en goed voor je lichaam, namelijk je hart- en bloedvaten. Ze bevatten vitamine B en helpen met het beschermen van je lichaam. Maar ze zijn vooral lekker om op te eten. Bananenbrood met rozijnen? Extra lekker als je het mij vraagt.

Niet genoeg bananenbrood?

bananenbrood met rozijnen

Menu