De beste salade van witlof met ei

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Debbie (see all)

    Salade van witlof met ei

    Mis jij de zomer niet al? Ik wel hoor. Door deze knapperige salade van witlof met ei brengt je weer helemaal terug naar de zomer. De crispy gebakken spekjes geven deze salade een beetje een zoutig smaakje. Hier en daar een zoet tintje door de appel. Een beetje scherp af en toe door de bosui en je kan nooit fout gaan met een hard gekookt eitje in je salade.

    salade van witlof met ei

    Vergeet natuurlijk niet de ster van de show, de witlof! Je zou er misschien niet 1,2,3 denken maar deze salade van witlof met ei, is going to blow you mind! Een perfecte knapperige salade met een heerlijk romige saus van Skinny Dipping, mayonaise en yoghurt. De Skinny Dipping kruidenmix brengt alle zoutige, zoetige, hartige en bittere smaken, voor harmonie op je smaakpapillen. Deze salade van witlof en ei is heerlijk met zoute crackertjes: dan schep je de salade gewoon op het crackertjes en boem je hebt een eetbare lepel.

    Voordat je verder gaat….

    Wil jij vaker de lekkerste recept inspiratie ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en leer hoe je de lekkerste traybake met mais en smeuïge zoete aardappel maakt. Of wat dacht je van een fluffy Pumpkin Spice cake of knapperige bladerdeeg twisters met kaas en salami? Bovendien krijg je bij aanmelding ons e-bookSmaakbommetjes’ t.w.v. € 9,95 helemaal gratis!
    Opt-in nieuwsbrief

    Salade van witlof met ei

    Hier een lekker simpel recept voor een witlofsalade met Skinny Dipping. Gevuld met crispy spekjes, een zoetje door de appel en een romige dressing.
    Bereidingstijd 10 minuten
    Totale tijd 10 minuten
    Gang Salade
    Porties 2 personen

    Equipment

    • 1 grote kom/schaal
    • 1 Snijplank
    • 1 Mes
    • 1 Pan

    Ingrediënten
      

    • 3 stronkjes witlof
    • 2 hard gekookte eieren
    • 125 gr spekjes
    • 1 rode appel
    • 4 bosuitjes
    • 1 el Skinny Dipping van Green Gypsy Spices
    • 2 el yoghurt
    • 1 el mayonaise
    • snufje Zout en peper

    Instructies
     

    • Maak eerst de dressing met de yoghurt, mayonaise, Skinny Dipping kruidenmix en een snufje zout en peper.
    • Bak de spekjes in een pan tot ze heerlijk knapperig zijn.
    • Snijd de witlof en bosui in ringetjes en de appel en eieren in blokjes.
    • Daarna alles erbij, mixen maar, et voilà! De salade van witlof met ei is klaar om te eten.
    • En eerlijk… de dag daarna is hij nog lekkerder!!!

    Notities

     
     
    Trefwoord Aardbeien, Andijviesalade, salade van witlof met ei, Skinny Dipping, witlof

    Skinny Dipping

    Onze Skinny Dipping kruidenmix is een heerlijke mix van verschillende kruiden en specerijen. Skinny Dipping wordt zo lekker door de knoflook, peterselie, koriander, ui, zout, kokosbloesemsuiker, chili, selderij, geelwortel, gember, nootmuskaat, kaneel, mosterd, komijn, piment, fenegriek, kruidnagel, karwij en venkel. De combinatie van de hartige en zoete ingrediënten in de kruidenmix zorgt voor een feestje op je bord. Je weet niet wat je mist.

    Je kan zoveel heerlijke dingen kruiden met de Skinny Dipping kruidenmix, zeker niet alleen deze salade van witlof met ei. Probeer anders deze heerlijke vegetarische shoarma bowl, een romige gerookte kip pasta salade met pijnboompitten, een gezond broodje met tofu en cashewnoten mayonaise, gevulde broodjes empanada stijl, deze verse salade van pompoen en granaatappelpit, of maak voor elke snack of groenten zelf een dipsaus met kwark, super smaakvol en gezond.

    Gebruik deze kruidenmix in plaats van bouillon en maak daarmee de aller beste soepjes. Zoals deze heerlijke broccolisoep zonder room met zoete aardappel, een romige wortelsoep maken met gember en kokosmelk, geroosterde tomaten paprikasoep of deze winterse courgette-preisoep met peterselie.

    Witlof

    Veel mensen zouden witlof niet als favoriete groenten opnoemen. Maar waarom niet? Het is een beetje zoals spruitjes: als kind vind je het misschien wat te bitter maar geloof me, nu kan je de smaak zeker waarderen. Als je witlof toch net iets te bitter vindt moet je als eerste de harde kern weg snijden. Dit is het meest bittere stuk van de witlof. Als je witlof te lang kookt word het ook erg bitter en gaan alle goede voedingstoffen eruit. Voor deze salade van witlof met ei gebruiken we de witlof rauw. Vind je dat toch nog te intens? Kook dan de witlof beetgaar, ongeveer 8 tot 10 minuten, waardoor hij heerlijk en knapperig blijft en ook nog eens de voedingstoffen behoudt.
    Veel mensen denken dat rauwe groenten altijd veel gezonder zijn dan gekookt! Dat is niet altijd het geval. Zolang je de groenten beetgaar kookt blijven de voedingsstoffen erin. Nooit je groenten doorkoken! Als je je groenten een beetje kookt is dat in veel gevallen zelfs beter. Het koken van je groenten zorgt ervoor dat je maag alles beter kan verteren en de vitamines beter kan opnemen.
    En denk je nu “ik wil hem helemaal niet rauw”, probeer dan deze heerlijke vegetarische quiche met witlof en gorgonzola, heerlijk voor een koude dag om je lekker warm te houden.
    Witlof is zeker niet alleen lekker, ook is het heel erg gezond. Witlof bevat veel voedingsstoffen zoals vitamine A,B en C. Witlof zit ook bomvol met foliumzuur en mineralen. Deze groenten past dus zeker in een gezond dieet.
    Menu