De lekkerste Italiaanse tomatensalade

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Indra Crielaard (see all)

De lekkerste en snelste Italiaanse tomatensalade

Salades zullen altijd mijn hartje hebben. Er bestaan namelijk zoveel verschillende soorten salades en persoonlijk vind ik echt alles lekker! Ook zijn ze nog eens super gezond. In mijn favoriete salades zitten meestal tomaten zoals in deze Italiaanse tomatensalade. Lekker sappig, kruidig én heerlijk fris! Wie is daar nou niet dol op?

Italiaanse tomatensalade

Italiaanse tomatensalade

Een frisse Italiaanse tomatensalade, waarbij het smaakt alsof je in een gondelbootje in Venetië zit onder de hete zon.
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Porties 2 personen

Equipment

  • Kom

Ingrediënten
  

  • 250 gr cherrytomaten gehalveerd
  • 1 komkommer in blokjes gesneden
  • 1/2 rode ui fijngesneden
  • 1 blikje 200 gr cannellini bonen uit blik
  • 1/2 bosje verse peterselie gehakt

Voor de dressing :

  • 1 el Orgasmic Herbs van Green Gypsy
  • 4 el olijfolie
  • 3 el balsamico azijn
  • peper en zout naar smaak

Evt:

  • 1 tl bruine suiker of kokosbloesemsuiker

Instructies
 

  • Meng de tomaten, de komkommer, rode ui, de bonen en de peterselie door elkaar.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing in een kommetje. Voeg peper en zout naar smaak toe, want de Orgasmic Herbs is zoutloos. Meng hier eventueel de suiker ook doorheen. Dit is echter niet nodig voor je salade dus als je dat liever niet hebt, is het geen probleem.
  • Giet dan de dressing over je salade en laat de smaken zo lang mogelijk intrekken in de koelkast. Het lekkerste is 30-50 minuten.
  • Lekker met Turks brood ernaast!
Trefwoord Gedroogde tomaatjes, Gemarineerde tomaten, Italiaanse tomatensalade, Orgasmic Herbs, tomatensalade

Orgasmic Herbs van Green Gypsy

Als jij op zoek bent naar een alleskunner in de keuken, dan staat de Orgasmic Herbs van Green Gypsy voor jou klaar. Met maar een klein snufje geef jij jouw gerechten een frisse en mediterrane smaak.

De Orgasmic Herbs past echt overal bij. De kruidenmix gaat lekker bij vis, over een pizza, aardappeltjes of zelfs een tosti. Mijn favoriet: de Orgasmic Herbs als homemade dressing. Meng de kruiden door wat olijfolie en je hebt een geweldige saladedressing, die zoveel beter smaakt dan uit de winkel. Als je er dan ook nog het sap van een halve sinaasappel eraan toevoegt, ben je helemaal verkocht. Dit is voor mij echt superhandig, omdat ik namelijk gek ben op salades.

Ingrediënten: majoraan, paprika, oregano, uien, basilicum, rozemarijn en tijm.

Meer gerechten maken met Orgasmic Herbs

Pick your tomato

De ‘normale’ tomaat

Deze tomaten passen het best in soepjes of stoofpotten. Je kan hem in principe overal wel voor gebruiken, zoals salades bijvoorbeeld. Meestal zijn deze tomaten het goedkoopst, dus leef jezelf uit! Voor de Italiaanse tomatensalade is deze rode vriend perfect.

Trostomaatjes

Trostomaten zijn op zijn best in een frisse salade of een lekker broodje gezond. Deze tomaatjes zijn over het algemeen wat roder en zoeter van smaak. Door de fijne grootte van deze rode vriendjes, zijn ze ook lekker als een snack. Pak eens een trosje (of een paar) en gebruik ze als een simpele snack voor naast je huiswerk.

Vleestomaten

De vleestomaten zijn groot, stevig en echt extreem sappig en zijn daarom mijn favoriet. Deze tomaten behouden goed zijn eigen vorm. Daarom zijn ze zo handig voor in een ovengerecht.

Salades, salades en nog meer salades!

Als jij ook zo gek bent op salades net als ik, eet je ze waarschijnlijk elke week wel. Wat ik zelf altijd doe, is salades maken voor de lunch. Vroeger kreeg ik altijd een boterhammetje mee naar school, maar sinds ik heb ontdekt hoe makkelijk het is om een simpele salade te maken, eet ik bijna elke dag sla voor lunch.

Hoe het komt dat ik elke dag een salade kan eten, zonder er gek van te worden? Salades komen in alle vormen en maten. Er hoeft niet daadwerkelijk een soort blaadje als rucola in te zitten. Een salade kan bestaan uit alleen stukjes wortel, komkommer en een paar tomaatjes. Het blijft hoe dan ook een salade. Daarom kan ik elke dag er wel eentje eten. Iedere keer wat nieuws bedenken, leuk toch? Een van mijn favorieten is sowieso deze Italiaanse tomatensalade. En als saladeliefhebber tot saladeliefhebber, geef ik jou een klein lijstje met de lekkerste salades die je echt ooit geprobeerd moet hebben! You’re welcome ;D

Salade dressing van yoghurt

Een dressing is voor mij een must-have bij salades. Anders smaakt het erg droog en daar zit niemand op te wachten, vooral ik niet. Daarom geef ik jou een tip voor een heerlijk frisse saladedressing, die je snel klaargemaakt hebt. Hierna koop jij geen kant-en-klare saladedressing meer van de supermarkt.

Deze dressing gaat lekker over je salade, een kapsalon en rauwe groenten voor het dippen.

Italiaanse tomatensalade

Menu