Nr.1 beste spinazie kruiden

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by JJ van Bakkum (see all)

Spinazie kruiden

Weet jij niet wat je met je spinazie aanmoet? De Royal Veggies kruidenmix is hier en staat klaar om je standaard spinazie kruiden te zijn. Een kruidenmix zonder toegevoegde zooi. Er is geen korreltje zout aan toegevoegd: die hebben wij vervangen door superfoods! Zo hoef je je nooit schuldig te voelen als je Royal Veggies gebruikt als spinazie kruiden. Spinazie heeft een zachte smaak, perfect om mee te experimenteren dus. Je kan er ook zo veel mee doen: bakken, koken, wokken of rauw eten natuurlijk. We hebben een simpel, snel en heerlijk recept met spinazie voor je waar je geen nee tegen durft te zeggen.

spinazie kruiden

Nr.1 beste spinazie kruiden: Royal Veggies

Wat zou je moeten zonder Royal Veggies als spinazie kruiden? Geen idee! Door de mix van zwarte sesamzaad, knoflook, paprika, ui, tijm, komijn, pul biber peper, açaí, oregano, kurkuma, bieslook en baobab krijg je een smaak explosie op je tong. Royal Veggies bestaat 100% uit kruiden, specerijen en superfoods. Helemaal healhty dus.

Royal Veggies is zo samengesteld dat die perfect past bij elke groenten, zeker niet alleen spinazie. Je kan bijvoorbeeld pompoen, zoete aardappel, courgette, paprika en tomaatjes (en eventueel chipolata worstjes) allemaal in bite sized blokjes snijden. Dit doe je allemaal in een ovenschaal met wat olijfolie en 2 á 3 flinke scheppen Royal Veggies, mixen en in de oven. Zo heb je een snelle, heerlijke maar ook gezonde kruidenmix voor over al jou groenten en meer.

De Royal Veggies geeft een bite aan elk gerecht! Heb je geen zin in spinazie vandaag? Maak anders deze heerlijke pittige aardappelwaaiers, een lekkere en healthy salade met kip en parmezaanse kaas of heb je meer zin is vis? Maak dan deze snelle parelcouscous met zalm.

snelle gezonde recepten

Snelle spinazie kruiden op z'n best in dit eitje 2.0!

Zin in een snelle snack die wel gezond is? Dan is dit recept voor jou. Spinazie kruiden op z'n best met een eitje, prei, spinazie en eventueel chorizo.
Totale tijd 15 minuten
Gang Diner, Lunch
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 Koekenpan
  • 1 deksel

Ingrediënten
  

  • 400 gr verse spinazie
  • 1 prei in blokjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 el Royal Veggies van Green Gypsy
  • 1 olijfolie scheutje
  • 2 eieren

Instructies
 

  • Doe een schuitje olijfolie in je koekenpan. Daarin stop je je gesnipperde ui, als die glazig is gebakken doe je de geperste knoflook erbij.
  • Voeg gelijk de spinazie, prei en Royal Veggies kruidenmix toe en mix het door elkaar. Laat dit ongeveer 5 tot 7 minuten bakken tot alles wat geslonken is.
  • Vorm 2 kommetjes in je spinazie/prei mix. Dit kan met een lepel of zelfs de bolle kant van een soeplepel. Stop in deze inhammen de eitjes. Doe de deksel op de pan en laat de eitjes stollen naar jou favoriete textuur.
  • Et voilà, super snel en super lekker!

Notities

Ook erg lekker met chorizo. Bak dit samen met de spinazie en prei tot dat alles is geslonken en de chorizo heerlijk en knapperig is. 
Ook erg lekker met rijst of aardappelen erbij! 
Trefwoord eieren, royal veggies, Spinazie, spinazie kruiden

Garlic Heaven als spinazie kruiden

Ben je net zo’n knoflook gek als ik? Je weet niet wat je mist zonder Garlic Heaven. Een heerlijke kruidenmix waar je na het eten misschien even moet wachten om een kusje te geven. Door de mix van knoflook, tijm, oregano en zeezout krijg je precies dat kruidige garlic aroma dat je zoekt.  Heb je zin in knoflook maar mis je toch de pit in je spinazie kruiden?  De Spice it Up kruidenmix is perfect te combineren met de Garlic Heaven over je gerecht. Zo heb je een heerlijke kruidige knoflooksmaak plus wat spice, perfect!

Deze kruidenmix hoef je zeker niet alleen te gebruiken als spinazie kruiden. Je kan er mega veel mee kruiden, zoals super snelle noedels met tofu en cashewnoten, super snel zelf knoflookboter maken, een heerlijk broodje zalm maken met gegrilde groenten, een vegetarische quiche met witlof en gorgonzola, prachtige chaffles met roomkaas en tomaten, een lekkere knoflook pasta salade met mozzarella of bijvoorbeeld deze flammkuchen met paddestoelen en vega ‘bacon’.

Losse kruiden over je spinazie

Je kan natuurlijk ook verschillende losse kruiden gebruiken als spinazie kruiden.

  1. Wat 100% in elk hartig gerecht moet is knoflook en ui. Het liefst gebruik ik ze vers maar als je dat even niet bij de hand hebt kan je altijd knoflook en ui poeder gebruiken.
  2. Gedroogde kruiden gebruiken is altijd een slimme keus. Ik vind persoonlijk dragon, basilicum en peterselie het beste passen bij spinazie. Maar geen kruid is te gek. Dus zoek vooral door je keukenkastje naar wat jij het lekkerst vindt.
  3. Old but gold. Als het goed is heeft iedereen dit wel in huis liggen: peper en zout. Super simpel maar dit zijn toch 2 smaken die elk gerecht toch een heerlijk smaakje geven.
  4. Zoek je frisse spinazie kruiden? Dan vind ik het heerlijk om verse kruiden te gebruiken. Bieslook en dille zijn dan mijn favoriet!
  5. Voor een wat diepere smaak gebruik ik graag kerriepoeder en/of paprika poeder (de gerookte versie die is nog lekkerder). Kijk uit want kerrie vlekt niet normaal in je kleding.
Menu