De beste dip voor groente

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by JJ van Bakkum (see all)

De beste dip voor groente

Heb je zin in een heerlijke en snelle snack? Skinny Dipping maakt dat heel erg makkelijk voor je. We hebben een recept wat je binnen 5 minuten klaar kan maken. Nog nooit heb je zo snel kunnen genieten van niet alleen een lekkere maar ook een gezond tussendoortje. Het meeste werk zit hem in het kiezen met welke groenten je wilt gebruiken. Het makkelijke aan deze dip is dat je je geen zorgen hoeft te maken om welke kruiden je allemaal wilt toevoegen want Skinny Dipping heeft precies wat jij zoekt. Van zoetig naar hartig, je maakt er een hele smaakbeleving van bij elke hap. Door dit recept hoef je nooit meer een vettig dip sausje van je supermarkt.

Dip voor groenten

Zo maak je de dip voor groente:

dip voor groenten

De beste dip voor groente

Super snel, heerlijk, makkelijk! De dip voor groente die je niet wilt missen.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Snack, Tussendoortje
Porties 1 schaal

Equipment

  • 1 Mes
  • 1 Snijplank
  • 1 Kom

Ingrediënten
  

De groenten

  • 100 gr cherrytomaatjes
  • 100 gr worteltjes
  • 100 gr asperges
  • 4 stengels selderij
  • 1 gele paprika

Voor de dip

Instructies
 

  • Was alle groenten goed.
  • Snijd de gele paprika en de selderij in stengels en grill de asperges. Leg deze met alle andere groenten mooi op een bord.
  • Mix in een kom de Skinny Dipping kruidenmix met de andere ingrediënten voor je dip.
  • Et voilà! Dip to you drop.

Notities

Je kan de groenten gebruiken waar je trek in hebt, alles is goed!
Trefwoord dip voor groenten, Dippen, Skinny Dipping

Skinny Dipping

Met Skinny Dipping maak je de heerlijkste dipsauzen zodat je nooit meer je geld hoeft te verspillen aan die vettige sausen uit de winkel. De meeste sausjes zitten vol met troep en zijn helemaal niet goed voor je. Je kan deze kruidenmix ook in plaats van bouillon gebruiken. Skinny Dipping is zo geweldig door de mix van knoflook, peterselie, koriander, ui, zout, kokosbloesemsuiker, chili, selderij, geelwortel, gember, nootmuskaat, kaneel, mosterd, komijn, piment, fenegriek, kruidnagel, karwij en venkel. Een hele hoop ingrediënten die er voor zorgen dat jij geen moeite hoeft te doen om je eten heerlijk te laten smaken.

Heb je toch iets meer trek dan alleen een dip voor groente? Maak dan deze heerlijke gevulde broodjes empanada stijl, een romige gerookte kip pasta salade met pijnboompitten of een gezond maar lekker broodje met tofu en cashewnoten mayonaise. Heb je meer zin in wat lichts? Maak dan een andijviesalade met walnoten en appel of een salade van pompoen en granaatappelpit.

Zoals je al wist is deze kruidenmix perfect in plaats van bouillon. Zo maak je de beste soepjes zoals deze broccolisoep zonder room met zoete aardappel, een wortelsoep met gember en kokosmelk, een heerlijke courgette-preisoep met peterselie of een classic geroosterde tomaten paprikasoep.

dip voor groenten

Mijn favoriete groenten om mee te “Skinny” dippen

Persoonlijk ben ik echt een groente fanaat. Het maakt me echt niet uit wat voor groenten het is ik eet het! Je hebt natuurlijk zo veel verschillende groentes hoe kan je ooit kiezen? Bij deze dip voor groente passen zoveel heerlijke variaties aan groenten, dit zijn mijn 3 favorieten manieren om de dip voor groente te serveren:

  1. Het simpelste en snelste wat je op tafel kan zetten is natuurlijk rauwkost. Perfect voor deze dip. Mijn favoriete rauwe groenten voor deze dip zijn: witlof, broccoli, radijsjes, komkommer en verschillende kleuren worteltjes. Het enige wat je hoeft te doen is de groenten te wassen, eventueel te snijden, het sausje in elkaar flansen en alles op een bord te doen.Genieten was nog nooit zo snel.
  2. Op een koude winterse dag denk je misschien niet zo 1,2,3 aan een groentes met een dip. Ik juist wel! Snijd wat pompoen, wortel, aardappels, pastinaak en wat spruitjes in bite sized stukken. Schenk er wat olijfolie overheen, sprenkel er wat Malabar Tijger Peper
    en wat Bamboezout over, mix dit door elkaar en huppekee de oven in. Serveer dit met de Skinny Dipping groenten dip en je hebt een heerlijke, snelle, warme en gezonde snack
  3. Misschien is dit toch wel mijn favoriete manier van groenten snacken. Chips maken! Amazing. Wat je doet is je schaaft groenten zoals bieten, wortels en aardappelen met een mandoline tot je hele fijne plakjes hebt. Die bak je krokant in de oven. Heerlijke en gezonde chipjes. Heb je geen mandoline? No problemo. Je kan ook heerlijke groenten chips maken met bijvoorbeeld bloemkool of kikkererwten. Heerlijk met deze dip voor groente.

Menu