De enige pasta met knoflook die je moet kennen!

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by JJ van Bakkum (see all)

De enige pasta met knoflook die je moet kennen!

Wat is het beste na een lange dag werken? Niet lang in de keuken te hoeven staan natuurlijk! Deze pasta met knoflook is niet alleen heerlijk maar ook super snel om te maken. Door de Garlic Heaven kruidenmix krijg je een diepe knoflooksmaak in je gerecht die je niet kan weerstaan. Het enige wat je nodig hebt is pasta, knoflook, Garlic Heaven, cherrytomaatjes, een sjalotje en wat peterselie. Je denkt misschien: waar is de saus? Wacht maar tot je dit pareltje proeft. En laat deze pasta met knoflook voor zichzelf spreken!

pasta knoflook

pasta knoflook

De enige pasta met knoflook die je wilt kennen!

Een snelle, simpele maar heerlijke pasta met knoflook waar je van gaat watertanden. Wil je meer van dit soort recepten? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Diner
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 Pan
  • 1 Wokpan

Ingrediënten
  

  • 200 gr spaghetti  
  • 1 sjalot fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 grote el Garlic Heaven van Green Gypsy Spices
  • 250 gr cherrytomaten
  • 1/2 bosje peterseliie gehakt

Instructies
 

  • Kook de spaghetti totdat deze gaar is.
  • Bak dan een uitje op in een wokpan. Als de ui glazig is, voeg je de knoflook toe en bak je nog 30 seconden.
  • Voeg dan de hele cherrytomaten, de gekookte pasta en de Garlic Heaven eraan toe en bak totdat de tomaten kapot gaan.
  • Garneer met de peterselie en bon appétit!
Trefwoord cherrytomaat, Garlic Heaven, Knoflook, Pasta, pasta met knoflook

Wil je meer van dit soort recepten? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Garlic Heaven voor de beste pasta met knoflook

Ben je echt een knoflook fan? Dan is Garlic Heaven echt iets voor jou. Deze kruidenmix is 100% puur, dus zonder e-stoffen, vulmiddelen of andere troep. Garlic Heaven is perfect in een pesto of door een dipsaus, voor een wokgerecht, in de soep, over een pizza of om homemade kruidenboter mee te maken. Dat komt door de simpele maar heerlijke mix van knoflook, tijm, oregano en zeezout. Je gebruikt deze mix dus in elk gerecht waar je knoflook in zou gebruiken.

Pasta, Pasta, Pasta.

Wereldwijd denkt men dat er meer dan 700 verschillende pasta soorten zijn. Die 700 verschillende pasta soorten zijn zeker niet allemaal hetzelfde. Je hebt gedroogde pasta, verse pasta, gevulde pasta, lang, kort, dik, dun en noem maar op. Je hebt ook nog eens verschillende kleuren en smaken. Eigenlijk is pasta meer een soort collectief voor deeg wat je kookt en meestal serveert met een heerlijke saus.

Maar welke saus hoort nou eigenlijk bij welke pasta soort?

De lange slierten zoals spaghetti, tagliatelle en bijvoorbeeld pappardelle wil je niet combineren met een zware dikke saus. De saus gaat aan de slierten zitten maar het vlees en de groente blijven over op je bord. Het beste is om bijvoorbeeld een wat lichtere tomatensaus te gebruiken met olijfolie, zoals bij deze pasta met rode saus of onze pasta met knoflook met cherrytomaatjes. Wil je toch slierten en een dikke saus? Gebruik dan zo’n dik mogelijke pasta soort.

Bij strikjes pasta zoals fusilli of farfalle wil je ook het liefst een gladde en lichte saus. Een romige saus blijft heerlijk hangen tussen de richeltjes van de pasta. Deze pasta soort is ook perfect te gebruiken in een gerookte kip pastasalade.

Ravioli, tortellini etc behoren tot de gevulde pasta. Ook deze pasta soort wil je niet met een al te overheersende, rijke saus te combineren. De heerlijke pasta zal verdwijnen in een zware saus. Deze kussentjes kan je het beste combineren met een simpele saus. Bak wat cherrytomaatjes, spinazie, Garlic Heaven en plakjes knoflook in olijfolie strooi hier een goeie hoeveelheid parmezaanse kaas over et voilà een heerlijke lichte saus voor bij een gevulde pasta.

Rijst-achtige pasta zoals orzo is heel snel gaar. Dit maakt het heel handig te gebruiken. In Italië word orzo vaak in salades of soepen gedaan voor een vullende maaltijd en een extra bite, orzo is dus perfect voor een heerlijke orzobowl met geroosterde groenten. Ook wordt deze pasta soort vaak gebruikt in een risotto. De rijst-achtige pasta soort is zowel heerlijke met dikke en volle sauzen als lichte en smeuïge saus.

Buisvormige pasta of schelpvormige pasta zoals macaroni, penne, rigatoni, lumache en bijvoorbeeld conchiglie zijn hol. Dit maakt de pastasoort perfect voor zowel lichte dunne als dikke, zware sauzen kan dragen. De saus blijft heerlijk zitten in de gleuven van de pasta. Je maakt bijvoorbeeld deze heerlijke macaroni met kerrie en gebakken ei. Ook kan je een heerlijke volle romige kaassaus maken, een dikke tomatensaus met chorizo of een heerlijke pasta pesto met mozzarella

Er bestaat ook nog gnocchi, deze pastasoort is gemaakt van aardappel. Doordat de pasta op basis is van aardappel is hij erg vullend. Deze pasta is perfect te combineren met romige sauzen. Door de ribbeltjes op de gnocchi kan de saus daar perfect in zitten. Een smeuïge kaassaus of juist een tomatensaus met spekjes en verse basilicum.

Tomaat

Een tomaat is erg veelzijdig en zeker niet alleen heerlijk in de pasta met knoflook. Tomaat kan je in zo veel gerechten verwerken, hij is niet alleen heerlijk maar ook super gezond. Zo zit een tomaat bomvol vitamine C, K, B11, lycopeen, foliumzuur en kalium. Hierdoor zijn tomaten erg goed voor sterke botten, je hart en vaatstelsel en je krijgt er een mooie huid van.

Veel mensen denken dat de tomaat behoort tot de groenten maar eigenlijk is het een vrucht. Ook al zijn tomaten vruchten, doordat we het vaak gebruiken door hartige gerechten noemen we ze toch groenten.

Menu