7x gezond avondeten!

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by JJ van Bakkum (see all)

7x gezond avondeten!

Soms is het nog wel eens moeilijk om gezond avond eten op tafel te zetten. Iets bestellen of een vriezer maaltijd staart je aan… 7x Gezond avondeten: deze recepten bewijzen dat je eten heerlijk en gezond kan zijn en niet al te lang hoeft te duren. Alles kan snel, gezond maar vooral heerlijk zijn. Geen enkel recept duurt langer dan 35 minuten! Onze kruidenmixen maken alles verrukkelijk, en alles zit in 1 mix dus je hoeft nooit meer zoeken door je kastjes wat allemaal bij elkaar past! Perfect dus als je even niet kan kiezen: dat is al voor je gedaan.

gezond avondeten

Hier is een overzichtje van 7x gezond avondeten:
  1. Gezonde saus voor pasta
  2. Couscous met broccoli en lactosevrije witte kaasblokjes

  3. Gezonde bowl met kip en avocado

  4. Courgette-preisoep met peterselie

  5. Een ovenschotel vol met groenten

  6. Linzenburger met harissa mayonaise

Wil je meer van dit soort recepten? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

7x gezond avondeten!

1. Gezonde saus voor pasta

Deze gezonde saus voor pasta past perfect in het rijtje van gezond avondeten. En je hebt niet veel ingrediënten nodig. Als je in de supermarkt een pot kant-en-klare pastasaus koopt, zit daar zo veel meer dan alleen tomaten in. Denk aan gemodificeerd maïszetmeel en suiker. Maar in dit recept heb je dat niet nodig. Je gebruikt : 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 el Funky pasta, 3 vleestomaten en een klein blikje tomaten concentraat. Zo heb je binnen 20 minuten een gezonde maaltijd op tafel.

De Funky Pasta is een mix van paprika, knoflook, tijm, oregano, ui, zout, chili, komijn, peper en koriander. Hierdoor krijg je een authentieke smaak zonder dat je er veel voor hoeft te doen. Je kunt natuurlijk de Funky Pasta kruidenmix voor meer dan alleen pasta gebruiken. Je maakt er ook heerlijke gevulde puntpaprika’s met fetakaas en linzen mee of aubergine torentjes in de oven, super leuk als party-snacks. Of een snelle paprika spread voor crackers en brood!

Gezonde saus voor pasta

2. Couscous met broccoli en lactosevrije witte kaasblokjes

Deze heerlijke couscous met broccoli en lactosevrije witte kaasblokjes is binnen 20 minuten op tafel te zetten. Je gebruikt de Gele Curry voor de heerlijke geur en kleur! In de Gele Curry mix zit geelwortel, gember, knoflook, ui, citroengras, komijn, venkel, koriander, nootmuskaat, kaneel, mosterd, chili, peper, piment, fenegriek, kruidnagel, karwij en zeezout.

Dit gerecht is niet alleen heerlijk om te eten maar ook prachtig om te zien. Door de felle gele en groene kleuren is dit ook een cadeautje voor je ogen. Deze kruidenmix is 100% gemaakt van kruiden en specerijen. Helemaal top dus tussen het lijstje gezond avondeten want er zit geen toegevoegde zooi in!

Couscous met broccoli

3. Gezonde bowl met kip en avocado

Deze gezonde bowl met kip en avocado die ook wel buddha bowl wordt genoemd, is heerlijk makkelijk samen te stellen. De kip wordt perfect gekruid door de Royal Chicken. Dit is een zoutloze mix gemaakt van kurkuma, knoflook, citroengras, ui, laos, kokos, gember, baobab, ceylon kaneel, paprikapoeder, koriander, komijn, chili, fenegriek, venkel en kardemom. We hebben er dus zelfs superfoods aan toegevoegd.

In deze bowl kan je eigenlijk alles toevoegen wat je hart begeert, jij maakt de regels. Deze bowl is gevuld met volkoren rijst, kip, ei, cherrytomaatjes, avocado en nog meer. Je kan natuurlijk ook gegrilde groentes met zalm en rijst doen of juist tempeh bakken met gewokte groenten! De opties zijn eindeloos.

gezond avondeten

4. Courgette-preisoep met peterselie

Vergeet die simpele tomatensoep of kippensoep. Deze courgette-preisoep met peterselie laat je versteld staan. Na 25 minuten kan je genieten van deze heerlijkheid. Onze Skinny Dipping is een mix van knoflook, peterselie, koriander, ui, zout, kokosbloesemsuiker, chili, selderij, geelwortel, gember, nootmuskaat, kaneel, mosterd, komijn, piment, fenegriek, kruidnagel, karwij en venkel. Perfect om te gebruiken als bouillon en heerlijk in dit soepje. Wat heb je nodig? 1 Courgette, 1 prei, 2 steeltjes lente-ui, 1 el Skinny Dipping, 1 liter water, 1 el koriander en een scheutje lactose vrije kookroom. Et voilà een heerlijk soepje.

Gezond avondeten hoeft zeker niet saai te zijn. Skinny Dipping is niet alleen heerlijk in een soepje. Je maakt er ook heerlijke gerookte kip pasta salade met pijnboompitten mee of juist een broodje met tofu en cashewnoten mayonaise. Wil je toch meer groen zien? Dan kan je ook deze frisse salade van pompoen en granaatappelpit maken.

gezond avondeten

5. Indische gehaktballetjes met pindasaus en taugé salade

De overheerlijke Indische gehaktballetjes en pindasaus zijn beiden gekruid met de Nasi & Co. kruidenmix. Daar zit komijn, koriander, gember, paprika, laos en knoflook in, dit zorgt voor een echt authentieke smaak beleving. Deze heerlijke balletjes en pindasaus zijn erg machtig daarom is dit gerecht perfect te combineren met een taugé salade!

Je hoeft geen kruiden aan deze taugé salade toe te voegen want de Spice it Up! heeft alles wat je nodig hebt: paprika, chillies, zeezout, peper, mosterd, uien en knoflook. En je denkt vast “dit is zo veel, hiervoor sta ik uren in de keuken.” Maar dat is niet zo. Alles is binnen 30 minuten klaar te maken!

Indische gehaktballetjes

6. Een ovenschotel vol met groenten

Deze ovenschotel vol met groenten is perfect als gezond avondeten. Hij zit bomvol met groenten en het enige wat je hoeft te doen is de groente klein snijden, voeg daar Ras el Hanout en olijfolie aan toe, mix alles door elkaar en in de oven. De Ras el Hanout doet al het werk voor je, hij kruidt je groenten binnen no time perfect door de mix van paprika, zout, komijn, geelwortel, gember, peper, knoflook, chili, nootmuskaat, selderij en peterselie.

Deze ovenschotel is binnen 30 minuten klaar en wij hebben hem gevuld met: bloemkool, aubergine, courgette, tomaat en feta kaas, maar je kan zeker de groente combinatie kiezen die jij lekker vindt. De opties zijn eindeloos.

Ras el Hanout ovenschotel

7. Linzenburger met harissa mayonaise

Een burger in het lijstje van gezond avondeten? Klopt dat? Ja zeker want dit is niet zomaar een burger, nee dit is een linzenburger gemaakt van bruine linzen en havermout! Deze burger krijgt een heerlijk vlezig smaakje door de Love Your Chick  kruidenmix. In dit kruidenpotje zit een mix van geelwortel, gember, laos, kaneel, mosterd, koriander, selderij, chili, knoflook, zeezout, ui, peper, paprika, majoraan, tijm, peterselie en oregano voor een heerlijk kippig smaakje.

Wat alles echt bij elkaar brengt is de harissa mayonaise, een heerlijke romige saus gekruid met Knoflooksletten. Deze mix zit vol met knoflook of cource, zeezout, oregano, tijm, paprika, chili, zwarte peper, ui en mosterdzaad. Je moet de burgers even laten rusten maar als dat gedaan is zijn deze burgers met 35 minuutjes klaar.

gezond avondeten

Menu