7x Makkelijke gezonde recepten

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by JJ van Bakkum (see all)

7x Makkelijke gezonde recepten

Er bestaan zo veel makkelijke gezonde recepten die zeker niet saai zijn. Hieronder hebben we er 7 op een rijtje voor je gezet. Van zoet naar hartig, van noodles naar flammkuchen alles kan makkelijk en gezond. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat het ook nog eens heerlijk is. Dat is zeker niet moeilijk met onze kruidenmixen. Wil jij weten hoe je perfect Garlic Heaven gebruikt? Of hoe veelzijdig Salade Parade is? Lees dan verder!

makkelijke gezonde recepten

Hier is een overzichtje van 7x makkelijke gezonde recepten:

  1. Makkelijke lunch om mee te nemen naar je werk
  2. Bananenbrood uit de magnetron
  3. Super snelle noedels met tofu en cashewnoten
  4. Snelle broccoli salade
  5. Romige champignonsoep
  6. Flammkuchen met paddestoelen en vega ‘bacon’
  7. Snelle venkel salade met mango

Wil je meer van dit soort recepten? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

7x Makkelijke gezonde recepten

1. Makkelijke lunch om mee te nemen naar je werk

Deze heerlijke lunch past perfect tussen het lijstje van makkelijke gezonde recepten. Hij is met 4 minuutjes klaar te maken. En alles is heerlijk gekruid met de Skinny Dipping kruidenmix. Wat heb je nodig? Een paar crackers, cottage cheese, vijgen, koriander en natuurlijk de Skinny Dipping kruidenmix. Daar zit knoflook, peterselie, koriander, ui, zout, kokosbloesemsuiker, chili, selderij, geelwortel, gember, nootmuskaat, kaneel, mosterd, komijn, piment, fenegriek, kruidnagel, karwij en venkel in. Een hele boel om deze simpele lunch te laten proeven alsof je er heel veel tijd in hebt gestoken. Je kan heel erg variëren met de toppings. Ook zijn crackers, cottage cheese, Skinny Dipping, tuinkers en wat cherry tomaatjes een heerlijke lunch combo.

makkelijke gezonde recepten

2. Bananenbrood uit de magnetron

Wat is makkelijker dan iets opwarmen in de magnetron? Helemaal niets! Maar ik kan begrijpen dat je toch iets vers wilt, iets dat niet kant-en-klaar is uit de supermarkt. Dan is dit jouw perfecte recept. Hiermee maak je een heerlijk bananenbrood uit de magnetron binnen 5 minuten. Met jouw favoriete toppings. Alles is goed op smaak gebracht door de Chai Tea mix op basis van Ceylon kaneel, steranijs, gember, kardemom, kruidnagel, citroengras, zwarte peper en piment. Ik begrijp dat dit bananenbrood heerlijk gaat ruiken als die in de magnetron zit, maar niet gelijk uit de magnetron halen, vooral niet met blote handen dan verbrand je gelijk je vingers.

Bananenbrood uit de magnetron

3. Super snelle noedels met tofu en cashewnoten

Als je deze heerlijke noodles met tofu en cashewnoten hebt geproefd wil je nooit meer die zakjes waar je alleen heet water in hoeft te doen. Binnen 15 minuten heb je een heerlijke warme bowl klaar staan met crunchy uitjes en cashewnoten, silky noodles en alles is perfect gekruid met Garlic Heaven. Een simpele maar heerlijke mix van knoflook, tijm, oregano en zeezout. Door deze kruidenmix krijg je een hemelse smaak in elk gerecht, zonder de moeite te hoeven doen om kruiden bij elkaar te zoeken. Dat is allemaal al voor je gedaan!

Garlic Heaven is niet alleen heerlijk in deze noodles met tofu en cashewnoten. Je kan in 5 minuten de lekkerste korianderpesto of knoflookboter maken. Ook maak je met onze kruidenmix heerlijke pasta met knoflook, een gezonde salade met kip en parmezaanse kaas, een crunchy broodje zalm maken met gegrilde groenten of verse hartige chaffles met roomkaas en tomaten.

Noedels met tofu

4. Snelle broccoli salade

Heb je meer zin in iets kouds voor de lunch? Geen probleem. Deze heerlijke snelle broccoli salade heb je met 15 minuten op tafel. Perfect als je even niet weet welke salade je wilt voor bij de BBQ. Deze salade is zeker simpel. Je hebt broccoli, gedroogde abrikozen, Ras el Hanout, zonnebloempitten, pompoenpitten en wat feta kaas nodig. Al deze smaken komen perfect bij elkaar door de kruidenmix met paprika, zout, komijn, geelwortel, gember, peper, knoflook, chili, nootmuskaat, selderij en peterselie.

makkelijke gezonde recepten

5. Romige champignonsoep

Deze romige champignonsoep maak je binnen 20 minuten klaar. De Oudhollandse Opfluffer kruidenmix zorgt voor een magisch soepje. Deze mix zit vol met chili, paprika, ui, knoflook, zeezout, gember, peper, kokos, fenegriek, kerrieblad, kardemom, komijn, geelwortel, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel. Je wilt niets anders dan met een volle kom heerlijk op de bank kruipen.

Oudhollandse Opfluffer is een echte smaakmaker voor al die saaie en smakeloze Hollandse gerechten. Je pimpt met deze kruidenmix elk gerecht. Niet alleen deze romige champignonsoep. Kruid simpel en lekker aardappelblokjes uit de oven, snelle salsa nacho’s met cheddar, heerlijke vegetarische broccoli stamppot met knolselderij of maak deze perfecte aardappelkoekjes met kaas.

romige champignonsoep

6. Flammkuchen met paddestoelen en vega ‘bacon’

We kennen allemaal wel de normale pizza. Het is tijd voor wat nieuws. Deze crunchy en kleurrijke flammkuchen met paddestoelen horen zeker thuis tussen de makkelijke gezonde recepten. Voor dit recept heb je flammkuchendeeg, een bakje haver fraîche of crème fraîche, champignons, Garlic Heaven, vegetarische of gewone bacon, groene aspergetips en geitenkaas nodig. En alles heb je binnen 25 minuten klaar. De Garlic Heaven kruidenmix is een simpele samenstelling van knoflook, tijm, oregano en zeezout. Deze mix zorgt ervoor dat de ingrediënten op de flammkuchen schitteren. 

makkelijke gezonde recepten

7. Snelle venkel salade met mango

Als je aan makkelijke gezonde recepten denkt, denk je natuurlijk gelijk aan salade. Heb je een keer geen zin een een saai slaatje? Maak dan binnen 25 minuten een heerlijke venkelsalade met mango. Heerlijk gekruid met de Salade Parade. Die maakt van elke salade een feestje! Deze kruidenmix is een combinatie van sesam, ui, mint, zeezout, hazelnoten, citroengras, komijn, peper, venkel en selderij. De hazelnoten en sesam zorgen voor dat knapperige waardoor je gaat watertanden.

Salades zijn erg variabel! Maak anders deze super snelle feta salade, vullende couscous salade met geitenkaas en munt of een zomerse salade van venkel en meloen. Heb je even geen zin om de fitgirl uit te hangen? Maak dan deze heerlijke quesadilla met groenten en zoete aardappel of een perfect gekruid borrelbrood met kaas en zongedroogde tomaten.

makkelijke gezonde recepten

Menu