7x Gezonde lunch recepten!

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by JJ van Bakkum (see all)

7x Gezonde lunch recepten!

Vind je het soms ook moeilijk om een gezonde lunch te bedenken en dan ook nog eens te maken? Deze 7 gezonde lunch recepten laten jou zien hoe heerlijk en toch gezond je lunch kan zijn. Het hoeft niet lang te duren! Van pizza’s tot salades, avocado toast of een AVG’tje. Een romige quiche of een vegetarische risotto! Alles kan gezond en toch heerlijk: dat laten wij jou zien in deze 7 gezonde lunch recepten.

gezonde lunch recepten

Een overzichtje van mijn favoriete gezonde lunch recepten:

  1. De beste pizza met bloemkoolbodem

  2. Salade burrata parmaham en avocado!

  3. Avocado toast op 3 manieren

  4. Plaattaart met pompoen en geitenkaas

  5. Zoete aardappel met kip uit de oven

  6. Quiche met spinazie en champignons

  7. Vegetarische tomatenrisotto

Wil je meer van dit soort recepten? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

1. De beste pizza met bloemkoolbodem!

Je denkt zeker “waarom staat een pizza tussen de gezonde lunch recepten?” Deze pizza heeft een bloemkoolbodem. Een bodem van 100%  bloemkool dus. Hij is dus ook gluten vrij! Gekruid met de Skinny Dipping kruidenmix. In dat potje zit een mix van knoflook, peterselie, koriander, ui, zout, kokosbloesemsuiker, chili, selderij, geelwortel, gember, nootmuskaat, kaneel, mosterd, komijn, piment, fenegriek, kruidnagel, karwij en venkel.

De pizza is belegd crème fraîche, ui, Skinny Dipping, kaas en salami. Maar beleg de pizza zoals jij hem wilt. Elke combinatie is mogelijk. Bijvoorbeeld tomatensaus, courgette en champignons of een laag pesto met tomaat en mozzarella. Kies wat je hart én maag begeert. 

Skinny Dipping is niet alleen heerlijk in deze pizza met bloemkoolbodem, Ook past hij perfect bij een gevulde empanada, vegetarische shoarma bowl, verse salade van pompoen en granaatappelpit, heerlijke broccolisoep zonder room met zoete aardappel of je maakt er een kwark dipsaus van.

pizza met bloemkoolbodem

2. Salade burrata parmaham en avocado

Natuurlijk hoort een salade thuis in het lijstje voor gezonde lunch recepten. En nee, je hoeft zeker geen kom konijnenvoer voor je te hebben, droge blaadjes sla en wat wortels. Een salade is juist de perfecte manier om je creativiteit te showen. Deze salade is net zo lekker als die eruit ziet. En als je dacht dat het niet beter kon: deze salade met burrata, parmaham en avocado  is gekruid met de Finger Lickin’ Pizza kruidenmix. 

Deze kleurrijke salade heeft niet alleen  burrata, parmaham en avocado. Ook zitten er bramen, bieten en cherrytomaatjes in. Al deze smaken komen bij elkaar door de kruidenmix met geelwortel, paprika, gember, knoflook, nootmuskaat, peterselie, chili, komijn, peper, selderij, majoraan, tijm, ui, oregano, rozemarijn, basilicum en zout.

Super makkelijk!

Gezonde lunch recepten

3. Avocado toast op 3 manieren

Avocado’s zijn heerlijk, gezond en makkelijk te bereiden. Avocado heeft een milde smaak dus is het perfect om te combineren met andere smaken. Dat maakt deze avocado toast op 3 manieren perfect voor als je geen keuze kan maken over waar je zin in hebt.

Eén variant bevat avocado, een gekookt eitje, kiemgroente, zongedroogde tomaatjes, en kappertjes. Dit alles wordt gekruid met de Dukkah kruiden. Een mix van hazelnoten, amandelen, koriander, sesam, komijn, venkelzaad, selderij, mint, peper en zeezout. Deze mix brengt alle smaken bij elkaar. De andere is belegd met avocado, granaatappel pitjes, munt, zachte geitenkaas en is gekruid met de Pumpkin Spice mix. Deze zoetige creatie wordt perfect door de mix van kaneel, nootmuskaat, koriander, piment, kruidnagel, gember, steranijs en laurier in de Pumpkin Spice mix.

Het laatste broodje is belegd met avocado, mango, cherrytomaatjes en balsamico azijn. Deze combi geeft je een heerlijk balans tussen zoet en hartig. Een heerlijke manier om te genieten van een gezonde lunch.

Avocado toast

4. Plaattaart met pompoen en geitenkaas

Deze heerlijke plaattaart krijgt de perfecte smaak door de Orgasmic Herbs kruidenmix. Die mix van majoraan, paprika, oregano, uien, basilicum, rozemarijn en tijm brengt de crème fraîche, pompoen, ui, walnoten en zachte geitenkaas perfect in harmonie. 

Omdat de Orgasmic Herbs van zichzelf zoutloos is doen wij er nog een snufje Bamboe Zout en Malabar Tijger Peper overheen. Deze amazing plaattaart is super crunchy door de flammkuchendeeg. Zo heb je de perfecte combinatie van structuren: knapperig, zacht en smeuïg.

Gezonde lunch recepten

5. Zoete aardappel met kip uit de oven

Dit gerecht geeft een perfecte twist aan het wel bekende AVG’tje. Niet zomaar een twist! Dit kippetje is gekruid met Shoarma met ‘n Twist.  Deze kruidenmix geeft elke maaltijd een heerlijke shoarma smaak door de komijn, kruidnagel, karwij, geelwortel, selderij, foelie, knoflook, koriander, ui, zout, gember, paprika, kaneel, chili, nootmuskaat, mosterd, peper, piment en fenegriek. Heerlijke zoute aardappel frietjes en aspergetips met feta kaas. Zo kan je genieten van lekkere gezonde lunch recepten. 

Genoeg van gezonde lunch recepten? Met de Shoarma met ‘n Twist kruidenmix kan je zo veel heerlijke creaties maken die niet per sé gezond zijn. Bijvoorbeeld deze crunchy loempia’s met kipshoarma, healthy wrap met kip, perfecte zoete aardappel met avocado mayo of de allerbeste vegan shoarma van oesterzwammen.

Zoete aardappel met kip

6. Quiche met spinazie en champignons

Wie kan nou een romige quiche weerstaan? Ik zeker niet! Popeye zal trots op je zijn want deze quiche is gevuld met spinazie en champignons. Alles wordt heerlijk gekruid met Vadouvan, een mix van ui, knoflook, zout, gember, peper, kokos, fenegriek, kerrieblad, komijn, kardemom, geelwortel, kaneel, nootmuskaat, chili en kruidnagel.

Een quiche is de manier om jouw creativiteit los te laten. Je kan zo veel combinaties maken, die een heerlijke maaltijd vormen. Je kan er ook erg goed je restjes uit je koelkast mee opmaken. Geen verspillen, perfect dus. Met vlees, vegetarisch of zelfs vegan, letterlijk alles is mogelijk.

Gezonde lunch recepten

7. Vegetarische tomatenrisotto

Risotto’s geven mij altijd zo’n warm gevoel. Daarom kan deze vegetarische tomatenrisotto niet ontbreken in dit lijstje met gezonde lunch recepten. Als je de geraspte Grana Padano eruit laat is hij zelfs vegan! No worries, door de kokosroom is hij wel heerlijk romig. Door de mix van Ras el Hanout (paprika, zout, komijn, geelwortel, gember, peper, knoflook, chili, nootmuskaat, selderij en peterselie) geef je de perfecte smaak aan de risotto met tomaat, lente-ui en champignon. Om dit gerecht over the top lekker te maken sprenkelen we er nog wat Grana Padano, pijnboompitten en kiemgroente over. Et voilà, een perfecte lunch! 

Je kan met Ras el Hanout echt alles kruiden. Van een simpele eiwrap, kleurrijke couscous salade met granaatappel, romige bloemkool hummus tot een vullende ovenschotel vol met groenten.

Gezonde lunch recepten

 

Menu