7x zoete ontbijtjes

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by JJ van Bakkum (see all)

7x Heerlijke, gezonde en zoete ontbijtjes!

Er bestaan zoveel zoete ontbijtjes. Van smoothies tot pannenkoeken en van açaí bowls tot bananencakes. Zelfs granola of appelcompote. Alles kan zoet zijn maar toch gezond. Deze recepten gebruiken heerlijke smaakmakers perfect voor het recept. Het mooiste van allemaal is: alle kruiden zitten al samengesteld in een potje. Zo hoef jij niet 100 nieuwe kruiden te zoeken om vervolgens te kijken wat het beste bij elkaar past. Dat scheelt je wat tijd in de ochtend. Dan kan je nog een paar minuutjes in bed liggen!

zoete ontbijtjes

Hier mijn favoriete zoete ontbijtjes:

  1. Açaí bowl met fruit en kokosmelk
  2. Baked oats recept met aardbeien
  3. Pumpkin protein pancakes
  4. Gezonde smoothie met banaan en spinazie
  5. De lekkerste appelcompote
  6. Bananencake met amandelmeel

Wil je meer van dit soort recepten? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

7x Lekker gezond ontbijt!

1. Açaí bowl met fruit en kokosmelk

Deze açaí bowl is echt mijn nummer 1 ontbijt. Ik kan dit echt het hele jaar door eten, ook al is het winter. Ik houd van de heerlijke fruitsmaken bij elkaar met een hint van chocola door de Livin’ la Vida Choca. In dat potje zit een mix van gember, nootmuskaat, kaneel, cacao en een heel klein beetje kokosbloesemsuiker. Açaí zit bomvol mineralen, antioxidanten, vitamine, omega vetzuren en proteïnen. Van nature heeft açaí een noot-achtige en lichte chocolade smaak, sommige mensen vergelijken de smaak ook wel eens met een bosbes.

Açaí bowl

2. Baked oats recept met aardbeien.

Voor deze heerlijke baked oats wil jij echt wel opstaan. Hij past perfect in het lijstje van zoete ontbijtjes door onze Chai Tea kruidenmix. Dat is een mix van ceylon kaneel, steranijs, gember, kardemom, kruidnagel, citroengras, zwarte peper, piment. Wat je nog meer nodig hebt voor dit heerlijke ontbijtje is1 banaan, 6 aardbeien, 60 gram havermout, 100 milliliter amandelmelk (andere melk kan ook!), 2 theelepels Chai Latte kruidenmix, scheutje vanille aroma, 1 theelepel bakpoeder, een handje chocolate chips en wat olie om je bakje mee in te vetten. Voor de topping heb je wat aardbijtjes en chocolate chips nodig. Je kunt natuurlijk ook zelf een heerlijke smaken combinatie maken met jouw favoriete ingrediënten.

zoete ontbijtjes

3. Vijf noten granola

Holy nuts! Deze granola is voor de echte noten liefhebbers. Wij gebruiken pinda’s, amandelen, pecannoten, cashewnoten en hazelnoten. Je kan natuurlijk ook zelf een samenstelling kiezen van jou favoriete noten. We geven deze granola smaak door de Love, Peace & Granola kruidenmix. De naam zegt t al. Deze kruidenmix zit vol liefde ook wel gember, kaneel, kruidnagel en nootmuskaat genoemd. Door deze mix van specerijen krijg je zoete, fruitige, en kruidige hinten die deze granola bij elkaar brengt.

De Love, Peace & Granola kruidenmix is zeker in meer lekker dan alleen granola als zoete ontbijtjes. Maak ook deze vegan panna cotta taartjes met pistache en rozen, 4 ingrediënten piña colada chiapudding, havermout muffins met kokosyoghurt en perzik, knapperige appel crumble met havermout en peer, heerlijke dadelreep met citroen, kruidige kerstkoekjes of een super gezonde carrot cake.

Vijf noten granola

4. Pumpkin protein pancakes

Wie houdt er nou niet van pannenkoeken? Maar als ontbijt is dat niet zo gezond. Deze pumpkin protein pancakes zijn dat zeker wel. Alle smaak komt van de  Pumpkin Spice kruidenmix van kaneel, nootmuskaat, koriander, piment, kruidnagel, gember, steranijs en laurier. Deze pancakes zitten bomvol vitamientjes en eiwitten! Als je dit ontbijtje hebt geproefd wil je nooit terug naar die saaie boterham met hagelslag. Het mooiste van allemaal is dat je ze met 15 minuutjes al gemaakt hebt. Je kan ook lekker veel maken zodat je de volgende dag nog een paar hebt die je even in de magnetron stopt.

zoete ontbijtjes

5. Gezonde smoothie met banaan en spinazie

Een smoothie is echt het snelste ontbijt wat je kan maken. Deze smoothie heb je binnen 5 minuutjes gemaakt. Perfect dus als je je hebt verslapen of iets te lang in bed bent blijven liggen. Voor deze smoothie gebruiken we bananen, spinazie, rijstmelk (of een andere melk naar keuze) en de Royal Breakfast kruidenmix. Royal Breakfast bestaat voor 100% uit kruiden, specerijen en superfoods. Met de mix van anijs, venkel, lucuma, zoethout, kardemom, carobe, ceylon kaneel, gember, kruidnagel en peper geef je deze smoothie de kick die je nodig hebt om wakker te worden.

Royal Breakfast kan je in meer dan alleen smoothies gebruiken. Maak kanapperige anijs granola met amandelen, ontbijt muffins met banaan, glutenvrije repen (echte krachtpatsers), snelle pancake cereal met fruit, heerlijke rabarber-frambozen compote met een vleugje anijs, vullende havermout wafels met kwark of een smeuïge anijscake met rabarber en druivensuiker.

Gezonde smoothie met banaan en spinazie

6. De lekkerste appelcompote

In mijn ogen is dit één van de beste recepten van het lijstje met zoete ontbijtjes. Je kan hier zo veel mee doen. Natuurlijk kan je deze appelcompote lekker op zichzelf eten, maar hij is ook heerlijk in yoghurt, door een smoothie, als basis van een cake, op je pannenkoeken of op wat je hartje ook begeert. Je hoeft geen suiker te gebruiken. De gember, nootmuskaat, foelie, kaneel, koriander, steranijs, piment, kardemom, anijszaad, kruidnagel en karwijzaad in de Speculaaskruiden doen het werk voor je. Als je een echte zoetekauw bent kan je 1 á 2 theelepels suiker toevoegen.

zoete ontbijtjes

7. Bananencake met amandelmeel

Deze lekkere bananencake is niet alleen prachtig en heerlijk. Hij is ook nog eens gezond. We hebben bloem vervangen door amandelmeel waardoor hij heerlijk luchtig is. Je kan er natuurlijk ook nog rozijnen of stukjes chocola door doen. Alles is goed op smaak gebracht door de Oh My Badass Pie. Deze kruidenmix is iets wat je nog nooit hebt geproefd. Je krijgt een hele nieuwe smaak beleving. Eerst proef je een chocolade-achtig smaakje, dan gaat dat door naar iets fris-achtigs, en daarna een heerlijke zoete smaak. Dit komt door de mix van kardemom, carobe, sinaasappel, bijenpollen, steranijs, anijs, piment, koriander, kruidnagel, rozenblad en peper.

bananencake met amandelmeel

Menu