7x Hartige ontbijtjes

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by JJ van Bakkum (see all)

7x Lekkere, gezonde en hartige ontbijtjes!

Ik houd heel erg van hartig eten. Zelfs bij mijn ontbijt. Je kan zo veel heerlijke hartige ontbijtjes maken. Van quiche tot soepstengels en van eiermuffins tot gevulde paprika, zelfs quesadilla’s en aardappelkoekjes. Alles kan gezond en hartig. Je wilt natuurlijk wel dat alles lekker is. Mijn favoriet uit het lijstje hieronder? De soepstengels met chili en knoflook. Je denkt vast dat het te heftig is voor de ochtend maar ze zijn super luchtig, perfect voor een snelle hap.

hartige ontbijtjes

Hier is een overzichtje van 7x hartige ontbijtjes:

  1. Originele quiche lorraine
  2. Bladerdeeg ontbijtje met ei en tomaat
  3. Soepstengels met chili en knoflook
  4. Eiermuffins met feta en asperges
  5. Quesadilla met kip en een mango-avocado saus
  6. Gevulde ontbijt paprika’s met ei
  7. Aardappelkoekjes maken van puree en kaas

Ben je hartige ontbijtjes zat en ben je toch meer een zoetekauw? Bekijk dan onze blogpost met 7x zoete ontbijtjes.

Wil je meer van dit soort recepten? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

1. Originele quiche lorraine

Een quiche lorraine is altijd gevuld met ei, room of crème fraîche en spek. We wilden die van ons toch meer fancy maken dus hebben we het gemaakt met ui, champignons, eieren, crème fraîche, serrano ham, spinazie en (parmezaanse) kaas. Deze heerlijke samenstelling hebben we gekruid met de Vadouvan kruidenmix.

Deze zoetige en toch hartige kruidenmix is een mengelmoes van ui, knoflook, zout, gember, peper, kokos, fenegriek, kerrieblad, komijn, kardemom, geelwortel, kaneel, nootmuskaat, chili en kruidnagel. Wat precies dit gerecht geeft wat die nodig heeft. En we weten natuurlijk dat je niet alle tijd van de wereld hebt in de ochtend. Dus om alles even wat makkelijker te maken stop je de vulling niet in zelfgemaakt deeg. Nee je vult gewoon lekker een baguette! Heerlijk knapperig wordt ‘ie ook!

Vadouvan is voor meer dan alleen hartige ontbijtjes perfect. Probeer ook deze rijstsalade met Vadouvan en knoflooksaus, vegan pasta met shiitake en rivolo, vullend flatbread met kip en een yoghurt saus, super snelle kabeljauw in bladerdeeg, heerlijke gado gado buddha bowl, simpele garnalen met avocado en Limoncello of een vegetarische eiercurry met pindakaas

Originele quiche lorraine

2. Bladerdeeg ontbijtje met ei en tomaat

Deze super schattige bladerdeeg hapjes met ei en tomaat passen perfect in het lijstje voor hartige ontbijtjes. Het mooiste van alles is dat je ze met 20 minuutjes klaar hebt. Ook heb je niet veel ingrediënten nodig. Alleen bladerdeeg, ei, cherrytomaatjes, ham, snufje zout en peper en onze Ras El Hanout kruidenmix. Een mix van paprika, zout, komijn, geelwortel, gember, peper, knoflook, chili, nootmuskaat, selderij en peterselie. Deze knapperige ontbijtjes zorgen ervoor dat jij je dag niet verkeerd kan beginnen.

hartige ontbijtjes

3. Soepstengels met chili en knoflook

Dit recept is voor de mensen die weinig of niets ontbijten. Met deze luchtige soepstengels heb je toch wat in je maag maar het voelt niet te zwaar aan (tenzij je er 10 achter elkaar eet). Deze soepstengels zijn simpel, maar dat gelt niet voor de smaak. Dit komt door de mix van knoflook, zeezout, oregano, tijm, paprika, chili, zwarte peper, ui en mosterdzaad in de Knoflookletten kruidenmix. Hij is simpel maar geeft je toch de perfecte combinatie van smaken die jij nodig hebt!

Met knoflooksletten maak je ook een heerlijke curry noedels met kokosmelk, Italiaanse tomatensoep vol groenten, vullende couscous met blauwe kaas en abrikozen, Provençaalse ovenschotel met knoflookboter, kleurrijke courgettini pasta met geitenkaas, vegetarische wraps met vegetarische schnitzel of een lekkere knapperige tomatentaart met feta en pesto.

hartige soepstengels maken

Voordat je verder gaat….

Wil jij vaker de lekkerste recept inspiratie ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en leer hoe je de lekkerste traybake met mais en smeuïge zoete aardappel maakt. Of wat dacht je van een fluffy Pumpkin Spice cake of knapperige bladerdeeg twisters met kaas en salami? Bovendien krijg je bij aanmelding ons e-bookSmaakbommetjes’ t.w.v. € 9,95 helemaal gratis!
Opt-in nieuwsbrief

4. Eiermuffins met feta en asperges

Muffins hoeven niet altijd zoet te zijn. Dat bewijzen deze eiermuffins met feta en asperges. Om een heerlijke smaak toe te voegen kruiden we alles met de Royal Chicken kruidenmix. Hij is zoutloos en ook nog eens gemixt met superfoods! Healthy en heerlijk. Door de mix van kurkuma, knoflook, citroengras, ui, laos, kokos, gember, baobab, ceylon kaneel, paprikapoeder, koriander, komijn, chili, fenegriek, venkel en kardemom wordt je eten heerlijk hartig met hier en daar een hint zoetigheid.

Je kan super lekkere hartige ontbijtjes maken. Eiermuffins zijn daar perfect voor want je kan ze maken met jouw favoriete vullingen. Bijvoorbeeld een eiermuffin met rookvlees of een eiermuffin met spinazie en gele curry. De opties zijn eindeloos. Heb jij een heerlijke creatie gemaakt met onze kruidenmixen? Maak een foto en tag ons, we zijn benieuwd wat voor lekkers jullie maken.

hartige ontbijtjes

5. Quesadilla met kip en een mango-avocado saus

We kennen natuurlijk allemaal een simpele quesadilla met kaas. Het is tijd voor wat spannenders. Dat is deze quesadilla met kip en mango-avocado saus zeker. Wat heb je nodig? Voor de quesadilla wraps, geraspte kaas, kip, tomaten, paprika en de Dukkah kruidenmix. Deze mix geeft niet alleen een heerlijke smaak aan dit gerecht. Ook krijg je een heerlijke crunch door de hazelnoten, amandelen, koriander, sesam, komijn, venkelzaad, selderij, mint, peper en zeezout. Voor de saus heb je diepvries mango, avocado, chilipeper, tomaat en wat water nodig.

Dukkah geeft een lekkere sensatie en crunch aan elk gerecht. Probeer ook een romige bloemkool hummus, makkelijke pompoensoep, geroosterde bloemkool uit de oven, Libanese salade met peterselie en hummus, knapperige pizza van bladerdeeg met mozzarella, smeuïge dip van aubergine, verse salade met quinoa, waterkers en mandarijn of een hele simpele Dukkah dip met olijfolie.

Quesadilla met kip\

6. Gevulde ontbijt paprika’s met ei

Ik houd echt van hartige ontbijtjes. Zeker van gevulde paprika’s. Je kan ze vullen met wat je wilt maar deze zijn gevuld met eitjes, spek, kaas en bieslook. Alles krijgt smaak door de zoutloze Royal Veggies kruidenmix. Deze mix is zeker koninklijk door de superfoods.

Hierdoor maakt de kruidenmix je eten niet alleen heerlijk maar ook nog eens gezond. Met een mix van sesamzaad zwart, knoflook, paprika, ui, tijm, komijn, pul biber peper, açaí, oregano, kurkuma, bieslook, baobab krijg je echt een smaakbom. Dit ontbijtje heb je met 15 minuutjes gemaakt. Voor dat wil ik zeker wel m’n bed uit komen.

hartige ontbijtjes

7. Aardappelkoekjes maken van puree en kaas

Laat dat saaie broodje kaas maar voor een andere dag. Dit wordt het nieuwe ontbijtje. Een heerlijk aardappelkoekje met kaas. Je krijgt toch een heerlijke Hollandse smaak door onze Oudhollandse Opfluffer kruidenmix. Met zoete en hartige hinten van de chili, paprika, ui, knoflook, zeezout, gember, peper, kokos, fenegriek, kerrieblad, kardemom, komijn, geelwortel, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel. Het beste is om wat meer deeg te maken en dit in je koelkast of vriezer te stoppen zodat je wanneer je wilt heerlijke aardappel koekjes kan bakken. Dit warme ontbijt wil jij echt niet overslaan.

Oudhollandse Opfluffer is heerlijk in meer dan alleen aardappelkoekjes. Denk aan een vegetarische broccoli stamppot met knolselderij, snelle salsa nachos met cheddar, 3 ingrediënten broccoli uit de oven, vega quiche met mozzarella en tomaatjes, heerlijke groene aspergesoep met peterselie, vullende nasi met tahinsaus, romige champignonsoep of kruidige aardappelblokjes uit de oven.

aardappelkoekjes maken

 

Menu