Bananenbrood met noten, dadels en Pumpkin Spice

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Bananenbrood met noten

Bananenbrood met noten en dadels

Bananenbrood is een vet chill tussendoortje: het is gezond, heel makkelijk te maken (je flikkert een paar ingrediënten in een blender, daarna in de oven en je bent klaar) en het is potverdikkie nog lekker ook. Je kunt je bananenbrood zo zoet maken als je zelf wilt, maar als je meer van hartig bent, is dit recept voor bananenbrood met noten en dadels echt iets voor jou.

Bereiding: 15 minuten
Oventijd: 30 minuten
Benodigdheden: cakevorm en staafmixer of zo’n unit van een keukenmachine
Portie: 1 bananenbrood met noten, ongeveer 12 plakken

Is bananenbrood als tussendoortje wel je ding? Probeer dan ook eens dit basisrecept voor bananenbrood, waar we 7 varianten aan toe hebben gevoegd. Kun je helemaal lekker naar eigen inzicht variëren, met bijvoorbeeld rozijnen of gedroogde fruit, stukjes banaan of ander fruit, chocolade en pindakaas of met andere kruiden, zoals bijvoorbeeld Love, Peace & Granola kruiden.

Ingrediënten bananenbrood met noten

  • 2 bananen
  • 150 gr speltbloem
  • 2 eieren
  • 25 gr (kokos)olie of boter
  • een klein handje maanzaad
  • 75 gr dadels, ontpit en in stukjes geneden
  • 100 gr walnoten
  • een handje pompoenpitten
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el Pumpkin Spice Mix van Green Gypsy of kaneelpoeder

Bananenbrood met noten

Bereiding bananenbrood met noten

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vet je cakevorm in en besmeer wat van de randen met bloem (maakt niks uit wat voor soort bloem)

Voeg de bananen, de eieren, de (kokos)olie en 50 gram dadels (je houdt dus 25 gram over) bij elkaar in een kom en pureer het met een staafmixer of gooi het direct in de keukenmachine. Als de kokosolie nog heel hard is kun je die even in een pannetje op heel laag vuur even verwarmen.

Snijd de overige 25 gram dadels fijn en mik ze in de kom bij het bananenmengsel.

Gooi hier ook de speltbloem, de walnoten, de bakpoeder, de Pumpkin Spice Mix of kaneelpoeder, het grootste gedeelte van de pompoenpitten en het grootste gedeelte van de maanzaad doorheen.

Meng het allemaal goed door elkaar alsof je leven er vanaf hangt.

Giet het mengsel in een cakevorm en doe het bananenbrood 30 minuten in de oven.

Hoe zie je of je bananenbrood of cake klaar is?

Laat de oven zo lang mogelijk dicht. Als je de oven open doet kan je bananenbrood namelijk inzakken. Prik als je cake of brood goudbruin gekleurd is met een satéprikker erin. Komt de prikker er nog een beetje nat uit? Dan is het nog niet goed. Als de prikker bijna droog eruit komt weet je dat ie z’n tijd in de oven wel gehad heeft.

Haal de cake of het brood niet direct uit de vorm. Beter is om even te wachten tot deze afgekoeld is, anders heb je kans dat de cake uit elkaar valt.

Pumpkin Spice Mix

Pumpkin Spice is een heerlijk kruidig en zoet kruidenmengsel, waarmee jij in één klap een ruige keukenprins of -prinses wordt. Gebruik de kruiden niet alleen door een bananenbrood, maar meng ook wat door je yoghurt in de ochtend, breng er je granola mee op smaak of meng wat door je taartbodem of je pancake beslag.

Pumpkin Spice heeft z’n warme smaak te danken aan de piment en de kruidnagel, de licht kruidige smaak aan koriander, nootmuskaat, gember en laurier en de zoete smaak aan kaneel en steranijs.

Net als al onze producten, is ook Pumpkin Spice Mix een 100% puur product, zonder toevoegingen en e-stoffen, zoals kleurstoffen en vulmiddel.

Bananenbrood met noten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu