Bladerdeeg pizza’s met pesto en knoflook

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

bladerdeeg pizza

Bladerdeeg pizza’s

Move over, normale pizza met je simpele karakter. Nu gaan we voor diepgang en dan is een gewone pizza zó old school op een slechte manier. Dit recept voor bladerdeeg pizza’s is ontstaan doordat ik honger had, de supermarkt te ver weg was op dat moment (5 volle minuten lopen) en ik die ochtend was opgestaan met een lichte kater. Dan is er dus maar 1 oplossing: een pizza, maar dan nét een beetje anders.

Bereiding: 15 minuten
Oventijd: 20 minuten
Benodigdheden: oven, bakpapier, eventueel een keukenmachine of hakmachine (maar hoeft niet)
Portie: 6 kleine bladerdeeg pizza’s

Ingrediënten voor 6 kleine bladerdeeg pizza’s?

  • 270 gram bladerdeeg (uit de koeling, niet uit de vriezer)
  • 3 trostomaten
  • 90 gram pesto (ga gewoon voor zelf gemaakte)
  • 1/2 courgette
  • 2 theelepels Garlic Heaven (of 2 teentjes verse knoflook en wat tijm naar smaak)
  • parmezaanse kaas, zoveel als je wilt
  • een heel klein beetje (spelt)bloem

Garlic Heaven is een enorm kittig kruidenmengsel waardoor je nooit meer knoflookvingers hebt, wat al een enorm pluspunt in je leven is vanaf nu. Bovendien hebben we wat oregano, tijm en een snufje zeezout toegevoegd, waardoor je vanaf nu écht nergens meer aan hoeft te denken, behalve je schoenen strikken.

Heb je Garlic Heaven gescoord? Probeer dan ook eens deze gezonde wrap met kip, of deze pasta met garnalen in knoflook.

Bladerdeeg pizza

Bereiding bladerdeeg pizza’s

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd het bladerdeeg in 6 gelijke stukken en leg deze op een bakpapiertje. Sprenkel wat (spelt)bloem over de stukken bladerdeeg heen. Dit doe je om te voorkomen dat de onderkant van je bladerdeeg pizza zompig wordt. Gebruik ongeveer 1 grote theelepel per stukje bladerdeeg (dit dus x 6).

Snijd de tomaten in stukjes en verwijder de zaadjes, anders wordt je pizza ook te nat. Snijd nu de tomaten en de courgette in hele kleine stukjes of doe ze in de hakmachine (lang leve gemak). Voeg nu de Garlic Heaven en de pesto toe en meng het allemaal goed door elkaar.

Verdeel dan het mengsel over de 6 stukjes bladerdeeg. Rasp de parmezaanse kaas en gooi dit er overheen, zoveel als je zelf nodig vindt.

Doe de bladerdeeg pizza’s 20 minuten in de oven.

Vanaf nu: zondag = pizzadag!

Je kunt deze bladerdeeg pizza’s maken met wat je maar in de koelkast hebt: lang leve gemak. Zorg voor een basis van tomaten (dit kunnen ook gezeefde tomaten uit blik zijn; nog makkelijker maar wel minder vers natuurlijk vriendin). Hier kun je de groenten (of vlees) opdoen die je maar wilt.

 

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu