Borrelbrood met kaas en zongedroogde tomaten

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Borrelbrood

Borrelbrood met kaas

Ik zal eerlijk zeggen: dit borrelbrood met kaas valt niet in de categorie ‘wortel’ en ‘broccoli’. Nee, zowel qua calorieën als qua voedingsstoffen gaat ie dat niet halen, maar hij is wel lekker! Ik heb een borrelbrood gemaakt met kaas en een lekkere mix van kruiden, maar ik heb ‘m ook weleens met een uiencompote gemaakt (€ 100 voor diegene die kan zeggen wat er niet lekker is met uiencompote) en brie, of gorgonzola en truffel. Nee, ook niet heel fitgirl, maar wel lekker!

Borrelbrood

Je begrijpt dat zo’n borrelbrood met kaas een blikvanger is op je volgende feestje. Je had een lekkere vent uit kunnen nodigen, in de olie gezet en wel, maar deze is wat makkelijker in toom te houden. Stel je even voor: wijntje erbij, paar kaasjes op een plank, wat druiven voor de kleur, paar tomaatjes en een bak hummus voor het gevoel dat je lekker bezig bent en dan zo’n joekel van een brood erbij. Hij is ook lekker naast een soepje, bij een salade, of voor nu tijdens de quarantaine, als lunch voor als het je toch niet meer uitmaakt omdat je al 2 weken in hetzelfde afgedragen joggingpak loopt.

Borrelen

Mij kun je wakker maken om te borrelen. Zó gezellig. Zie je Friends voor je? Kon ik dagenlang kijken, dat terzijde. Een vriendin had een groot huis en daar woonden 2 vriendinnen bij. Daar was dus altijd standaard op de donderdag en de zondag een borrelavond. Iedereen nam dan wat mee en dan zaten we de hele avond. In de winter bij een openhaard, in de zomer op het dakterras. Ik vind het altijd wel lekker om er een soepje bij te hebben, omdat je jezelf anders alleen maar aan het volstoppen bent met koolhydraten en vetten. Niks mis mee op z’n tijd, maar als je dat 2 keer per week doet blijf je op die loopband staan. Verder horen bij een borrel natuurlijk dadels met geitenkaas, een mini salade, kaasjes en broodjes, of zoiets maar dan in de combinatie zoals bij deze joekel.

Gek op borrelen? Maak bijvoorbeeld deze quesadilla’s met zoete aardappel. Ook toevallig met deze kruidenmix. Of check al mijn favoriete borrelrecepten.

Borrelbrood uit de oven

Borrelbrood met kaas

Borrelbrood

Je moet al je verantwoordelijkheidsgevoel aanspreken om dit borrelbrood met kaas, olijven en zongedroogde tomaten niet altijd als lunch mee te nemen.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Borrelhapje
Porties 1 borrelbrood

Equipment

  • aluminiumfolie
  • oven
  • scherp mes (broodmes)

Ingrediënten
  

  • 1 uitje heel fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook heel fijn gesneden
  • 3 el (room)boter of olijfolie
  • 2 el Salade Parade kruidenmix van Green Gypsy
  • 20 plakjes kaas hoe jonger de kaas, hoe beter hier

Eventueel

  • wat zongedroogde tomaten

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd vanaf de bovenkant het brood in, zowel in de lengte als in de breedte. Je snijdt 'm wel in, maar niet helemaal door tot de bodem. Je krijgt dan dus vierkantjes die uit het brood steken.
  • Bak dan een uitje op in de pan met boter. Als deze glazig wordt, voeg je de knoflook toe. Als de knoflook gaar is, zet je het vuur uit. Hier hoef je niet veel geduld voor op te brengen; waarschijnlijk ben je binnen 30 seconden klaar. Mix dan de Salade Parade kruidenmix en eventueel de zongedroogde tomaten erdoor.
  • Prop als een echte propper zoals back in the days in Salou de kaas tussen je brood (waar je net de insneden hebt gemaakt). Alsof dat nog niet genoeg was, prop je ook het kruidenmengsel wat je in je pan hebt zitten, in je brood. De olie mag ook mee, want daar zit de smaak in.
  • Wikkel dan je brood in aluminiumfolie en zet je kakelverse borrelbrood een kwartiertje in de oven.
  • Check daarna of je kaas al mooi gesmolten is en of je je brood knapperig genoeg vindt. Als dat niet het geval is, zet je je brood nog even 5 minuten zonder aluminiumfolie in de oven.

Notities

Trek aan je brood als ie klaar is: zo trek je een stukje brood uit je borrelbrood en kun je borrelen als nooit tevoren. Lekker naast een soepje, een salade of gewoon bij de borrel met flink wat wijn en lekkere kaasjes. 

Borrelbrood met kaas

Salade Parade kruidenmix

Ben jij gek op simpel en snel klaar? Dan is deze Salade Parade kruidenmix echt iets voor jou! Gooi de mix door recepten heen, zoals bij dit breekbrood of door een soepje, maar je gebruikt ‘m ook over een salade heen als crunch of meng wat van de mix met olijfolie en eventueel wat citroen- of limoensap voor je eigen homemade saladedressing zonder zooi.

Winning team:

Sesam, ui, mint, zeezout, hazelnoten, citroengras, komijn, peper, venkel en selderij.

Heb jij dit recept nagemaakt of heb je een ander lekker recept gemaakt met onze kruiden? Laat het ons weten via Instagram of Facebook, dan zullen we het proberen te delen!

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu