Broccolisoep zonder room met zoete aardappel

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Broccolisoep zonder room

Broccolisoep zonder room

Als jouw natuurlijke ambiance bestaat uit herfstbladeren, Netflix en een dekentje op de bank, zal jij blij zijn met de herfst die nu komen gaat AKA het soepseizoen. En dan heb ik hier één van mijn favorieten voor je: broccolisoep zonder room, maar met zoete aardappel. Omdat soep nou eenmaal het lekkerste is als ie romig is en je dat met óf room, óf (zoete)aardappel kunt bereiken. Helemaal gek en exotisch: je kunt eventueel een blaadje daun djeruk perut (citroenblad) toevoegen, dan weet je helemaal niet wat je meemaakt.

Toch zou diegene die ooit soep heeft uitgevonden een Nobelprijs moeten krijgen. Er moet dus ooit iemand zijn geweest die een stuk dier in een pan water gooide en toen bedacht dat hij het eigenlijk wel lekker vond. Hij besloot het bouillon te noemen. Een leuke combinatie van allemaal gekke letters bij elkaar, maar dat wist hij niet. Hij was natuurlijk nog analfabeet (en zo niet Nederlands).

De man met zijn berenvelletje deed dit een paar keer en het dorp was enthousiast. Eenden, konijnen, alles ging erin. Toen zijn vrouw op internet had opgezocht dat dit een te eenzijdig eetpatroon was, besloot ze daar wat aan te doen. Alleen water met een dood dier erin stond niet zo leuk bij de rest van haar Instagram tijdlijn.

Ze nam een flinke winterpeen en plette hem tussen 2 stenen. De drap die daarvan overbleef deed ze in de soep. Goh, wat kleurde dat leuk oranje! Ze ging het verkopen op de fancy fair en iedereen liep met het oranje prutje rond. Koninginnedag was geboren.

Nu had ik laatst penensoep gemaakt, maar werd ik vreemd aangekeken. Het was toch geen Koningsdag, wat dacht ik wel?

“Nee”, zei een hipster. “Je moet aan de broccoli, dat is pas hip. Met die penen van jou doe je echt niet mee hoor”.

Zo geschiedde.

Ik pakte water, een bouillonblokje (want, te laf om er een dood dier in te gooien), aardappels, broccoli en 2 stenen en ging ik aan de slag.

Wat zou m’n moeder trots zijn.

Broccolisoep zonder room

Bereiding: 10 minuten
Oventijd: geen, wel moet de soep 20 minuten trekken
Benodigdheden: een grote pan en een staafmixer
Portie: 6 kommen broccolisoep zonder room

Ingrediënten broccolisoep zonder room

  • 1 hele broccoli, de roosjes eraf gehaald
  • 2 el Skinny Dipping kruiden van Green Gypsy
  • 1 zoete aardappel
  • 1 teentje knoflook, grof gesneden
  • 1 ui, grof gesneden
  • 1 bouillonblokje (groenten)
  • evt 1 chilipeper, zaadjes verwijderd en fijn gesneden
  • evt 2 blaadjes daun djeruk perut

Voordat je verder gaat….

Wil jij vaker de lekkerste recept inspiratie ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en leer hoe je de lekkerste traybake met mais en smeuïge zoete aardappel maakt. Of wat dacht je van een fluffy Pumpkin Spice cake of knapperige bladerdeeg twisters met kaas en salami? Bovendien krijg je bij aanmelding ons e-bookSmaakbommetjes’ t.w.v. € 9,95 helemaal gratis!
Opt-in nieuwsbrief

Broccolisoep zonder room

Bereiding broccolisoep zonder room

Bak de ui, de knoflook, de Skinny Dipping en eventueel de chilipeper aan in een soeppan op halfhoog vuur.

Voeg na 2 minuten de broccoli en de zoete aardappel toe en bak deze nog zo’n 2 minuten mee.

Voeg daarna 1,5 liter water toe samen met het bouillonblokje en zet alles op laag vuur zodra het water kookt, zodat alle smaken goed in kunnen trekken. Nu gooi je ook de daun djeruk perut erbij als je die wilt gebruiken. Laat dit zo’n 20 minuten zachtjes trekken met de deksel op de pan, totdat de broccoli en de zoete aardappel zacht fijn.

Haal de blaadjes daun djeruk perut uit de soep en geef je soepie van katoen met een staafmixer totdat je een glad geheel hebt.

Ga jij wel lekker op soep? Probeer dan ook eens deze vegetarische Thaise noedelsoep met écht veel veggies, of probeer deze rode linzensoep met venkel en Ras el Hanout.

Skinny Dipping

Sausjes zijn natuurlijk niet het meest relaxte wat je kunt eten als je druk in de weer bent met je bikini body, dat begrijpen we allemaal, maar met deze Skinny Dipping kun jij wel heel makkelijk een dippert fabriceren zonder dat je je zorgen moet maken over het eindresultaat van al die sausjes over 3 maanden. Je mengt wat van deze kruidenmix met kwark of yoghurt en een likje honing of ander zoets en klaar ben je.

Laat je niet gek maken: met Skinny Dipping hoef je heus niet alleen maar op het pad van de dipsausjes te blijven dwalen. Je kunt het gebruiken in plaats van bouillon om bijvoorbeeld je couscous op smaak te brengen, je kunt het verwerken in falafel, kunt je groenten ermee opfluffen of dus zoals hier in je soep gebruiken.

Winning team:

Knoflook, peterselie, koriander, ui, zout, kokosbloesemsuiker, chili, selderij, geelwortel, gember, nootmuskaat, kaneel, mosterd, komijn, piment, fenegriek, kruidnagel, karwij en venkel.

Zoals al onze producten, ook deze zonder e-stoffen en gekkigheid.

Broccolisoep zonder room

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu