--> Chai latte poeder // 100% puur en suikervrij - Green Gypsy Spices
Chai Tea Drankjes

Chai latte poeder // 100% puur en suikervrij

Kim

Ik kan eigenlijk helemaal niet koken, maar door de kruiden van Green Gypsy wordt het allemaal wat draaglijker en maak ik het makkelijk voor mezelf. Als ik kook moet het binnen 30 minuten klaar zijn en bij voorkeur weinig afwas produceren. Mijn ex voelt zich opgelicht: het enige wat ik toen deed was de deksel van de pan optillen om te kijken wat erin zit.

Latest posts by Kim

Chai latte poeder

Chai tea is razend populair, ik geloof dat het drankje zijn/haar eigen populariteit niet eens kan bijhouden. Niet voor niks, want het is retelekker. Maar wist je dat veel Chai latte’s van je hipster koffietentjes en de Chai latte poeder die je in de winkel ziet tot wel 50% suiker bevatten? Niet heel vreemd dus, dat je het zo lekker vond.

Geen nood: er is leven na deze schok.

Chai latte poeder

Winactie

Wil je een potje Chai Tea Mix winnen? Reageer dan onderaan deze blogpost met wat jij met Chai Tea Mix zou maken, als het geen Chai Tea latte zou mogen zijn. Wees creatief!

Je kunt je tot 5 december 12.00u inschrijven. Zorg ervoor dat je je mailadres invult bij je reactie; we maken de winnaar bekend per mail en via onze social media kanalen.

Suiker in Chai latte poeder

Veel van de Chai poeders bevatten tot wel 50% suiker en een scala aan ingrediënten die jij en ik niet eens kunnen uitspreken. Best zonde dat je bij aankoop al tot je knieën in de suiker staat, maar dat is natuurlijk wel de reden dat jij het zo lekker vindt.

De latte van Starbucks bevat bijvoorbeeld vanaf 210 calorieën, maar dan moet je niet voor de melk-variant willen gaan, dan kom je hoger uit.

Geen stress in de toko: je kunt het prima zelf maken, check hieronder maar even.


Onze Chia tea latte poeder

Onze Chai Tea Mix bestaat voor 100% uit pure specerijen, dus je krijgt geen onverwachte dikmakers binnen. Onze chai Tea Mix is een blend van specerijen, zoals kaneel voor het zoetje, kardemom voor de frisheid, gember voor het pitje en peper en de kruidnagel zorgen voor een diepe, warme en intense smaak.

Chai latte poeder

Gebruik Chai latte poeder

Een Chai thee zo gemaakt: het is een kwestie van ingrediënten opwarmen en er cool bij kijken.

Een super simpele Chai tea latte is bijvoorbeeld zo gemaakt:

 • 100 ml water
 • 150 ml (plantaardige) melk
 • 1 tl Chai Tea Mix kruiden van Green Gypsy
 • 1 el honing

Gooi alle ingrediënten voor je warme drankje bij elkaar in een pannetje en warm het even op. Als je geen kruiden in je kopje wilt, gebruik je een heel goedkoop klein zeefje.

Heb je geen zeefje?

Geen nood, dan weet je dat de laatste slok van je drankje veel kruiden bevat, misschien kun je die beter laten voor wat ie is.

Wil je ‘m liever koud drinken? Check dan dit recept voor een gezonde romige koude Chai tea latte.

Laat je niet in een hokje stoppen: je hoeft de Chai tea latte poeder écht niet alleen te gebruiken voor een rasechte Chai tea latte. Gooi je Chai latte poeder bijvoorbeeld zonder erbij na te denken door je ontbijtje.

Chai latte poeder

Of ga helemaal los en maak er een heerlijk zomerse chiazaad pudding mee. Of bijvoorbeeld dit recept voor een cheesecake zonder oven.

Chai latte poeder

Chai latte poeder

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply
  Vivianne
  februari 13, 2018 at 2:32 pm

  Vandaag mijn nieuwe spices binnen gekregen. Gelijk de chai tea gemaakt, maar dit bleek wel een zeer pittig drankje! De gebruisaanwijzing op het potje geeft 2 el(!) chai tea mix aan voor 100 ml water en 150ml melk😊 toch maar even op de site gekeken en nu zie ik 1 tl staan😳 Toch maar een 2e poging wagen, die is vast lekkerde😄

  • Reply
   Kim
   februari 20, 2018 at 6:52 pm

   Hi Vivianne,

   Oh jeetje! We zijn inderdaad bezig met een nieuwe gebruiksaanwijzing op de verpakking en daarom had ik deze post incl filmpje ook gemaakt, want ik maakte hem en vond het wel érg pittig!

   Binnenkort worden de labels geprint met daarop de juiste gebruiksaanwijzing, want ik ben het zó met je eens!

   Ik hoop dat ik het goed kan maken met je, als je een leuke foto hebt van één van je creaties zal ik ‘m delen als je dat leuk vindt.

   Heel veel liefs,
   Kim

 • Reply
  Charlotte Kneepkens
  november 16, 2018 at 4:33 pm

  Klinkt heel goed! Ik zou er graag mee experimenteren in overnight oats!!

 • Reply
  iris
  november 16, 2018 at 4:50 pm

  hier gaat de chai tea er snel doorheenn alweer 3 potjes verslonden. love chai tea lattes. dus moeilijk om iets anders te bedenken. maar ik maak vaak wafels met love peace en granola. ik denk dat de chai mix daar ook niet in zal misstaan! dus dan ga ik voor wafels! fingers crossed

 • Reply
  Tessa Kennedy
  november 16, 2018 at 4:56 pm

  Ik hoor zoveel goeds over chai tea latte, vooral voor de gezindheid. Weet dat gember en kaneel ontstekingsremmend zijn en met mijn chronische ziekte kan ik dat wel gebruiken. Dus zou graag een potje winnen.
  Misschien ook lekker voor de feestdagen door pompoencake heen???

 • Reply
  Ilja
  november 16, 2018 at 5:02 pm

  Dit lijkt me zo lekker! Ik zou er zeker eens havermout koeken of heerlijke herfst muffins mee maken… Of door de appeltaart! Maar jullie tip van de cheesecake is ook een goede… Ik zie een hoop op mijn baklijstje komen als deze kruiden in mijn kast zouden staan… Nu duimen dat ik ze win!

 • Reply
  Kim Coenen
  november 16, 2018 at 6:15 pm

  Wat ik allemaal zou maken van deze ongelofelijk lekkere kruiden? Ik heb er al van alles mee gemaakt. Ik denk dat mijn pompoen-pannenkoekjes met de chai latte kruiden mijn favoriet zijn. Verder heb ik er ook al heerlijke havermout-appel koeken mee gebakken. Appeltaart met deze kruiden. Of bij mijn bakje kwark met appel/banaan of mandarijn met deze kruiden dat is ook echt een verrijking!! <3

 • Reply
  Esther
  november 16, 2018 at 7:20 pm

  In middels toe aan mijn derde pot chai. Het gaat dan ook overal door, wat dacht je van havermout, chocolademelk en pompoensoep. Soms even zoeken naar de juiste dosering, maar echt een topper!

 • Reply
  Robine
  november 16, 2018 at 9:18 pm

  Oh lekker zeg! Met dit weer krijg ik gelijk zin in een chai latte.
  Maar nu met Sinterklaas in aantocht zou ik bijvoorbeeld chai kruidnootjes maken, door de speculaaskruiden te vervangen door de chai kruiden.
  In de ochtend de chaikruiden door de havermout met mango en vijg.
  Ik vraag me af of het ook lekker zou zijn door een pompoenbrood, misschien moet ik dat maar eens testen.
  Oh en in plaats van kaneelbroodjes, chai broodjes. Die dan weer niet zo gezond zijn door de suiker, maar vast wel heel lekker 😂.
  Goed, ik ga nog even verder nadenken 👋🏻

 • Reply
  kirsten
  november 16, 2018 at 11:01 pm

  Shame on me, ik heb nog nooit een chai tea latte gedronken! En dat terwijl ik alleen maar thee drink, ochtend, middag, avond, zelfs in een restaurant bij het eten. Misschien ken ik het niet omdat ik nooit in hipster tentjes kom.
  Het lijkt me ook heerlijk door de kokosmelk of pompoen muffins. Of misschien wel door bananenbrood?

 • Reply
  Jennita
  november 16, 2018 at 11:05 pm

  Oké, dit is meant to be. Ik zit in Australië, drink hier elke dag Iced Chai en heb gisteren op je website gekeken naar verkooppunten van jouw kruiden, voor als ik terug in NL ben. En wat denk je, ik word net wakker en heb een mail dat ik je Chai kruiden kan winnen! Ben er heel benieuwd naar, want wil graag een mix zonder suiker. En jij hebt die! Naast, natuurlijk, m’n Iced Chai zou ik er iets mee gaan bakken. Ik denk dat het heel lekker is door een carrot cake. Of misschien bananenbrood. Ook een goede combi. Ben iig heel benieuwd!

 • Reply
  ester
  november 17, 2018 at 9:38 am

  Ohh….. ik krijg een idee om een lekkere #breakkie pie te maken, ontbijttaart met de recepten van ohmypie als leidraad. Ideetje met oa havermout, lijnzaad, eieren en heerlijke kruiden….. water loopt me al in mijn mond!

 • Reply
  Diana
  november 17, 2018 at 11:37 am

  Voor mijn Chai tea latte maakte ik zelf Chai-siroop! Deze gebruikte ik ook in mijn baksels, bijvoorbeeld in een carrotcake. Nu ben ik heel er benieuwd naar deze poedervorm, ik ben al een tijdje op zoek naar een alternatief voor de kleverige (maar smakelijke) siroopvariant.

 • Reply
  Marije
  november 17, 2018 at 5:45 pm

  Zou zeker een potje CHai Tea willen winnen ,wat ik er ga mee maken, zal een Chai tea gez.freak shake er mee proberen te gaan maken ;-)!

 • Reply
  Lynn Stassen
  november 18, 2018 at 12:56 pm

  Ik heb chai latte pas sinds kort ontdekt en vind het heerlijk! Dus zou graag thuis een potje willen scoren om het zelf te kunnen maken. Ik zou het daarnaast gebruiken om zelf ontbijtkoek (gingerbread) te maken. Een heerlijk tussendoortje en zeer toepasselijk bij de koude (kerst) dagen!

  • Reply
   Kim
   november 19, 2018 at 6:13 pm

   Hmmm klinkt goed: ontbijtkoek. We maken 5 december de winnaars bekend.

   Liefs Kim

 • Reply
  Ineke Willems
  november 19, 2018 at 2:42 pm

  Ai, dat is er eentje die erg op mijn lijstje staat om nog te proeven en te proberen. Na een lange tijd van on-season te hebben gezeten is het nu tijd voor meer ruimte in sociale eetgelegenheden. En daar hoort lekker kokkerellen en verwennen bij. Deze kruiden-tovenarij gaat een prachtige rol kunnen spelen in het smaakpalet voor dit herfst/ winter seizoen.
  Ik doe dus heel graag mee met de winactie 🙂

  • Reply
   Kim
   november 19, 2018 at 6:13 pm

   Dat klinkt goed; meer sociale eetgelegnheden:-)
   5 Dec maken we de winnaars bekend!

   Liefs Kim

   • Reply
    Ineke Willems
    november 19, 2018 at 10:30 pm

    Gaaf! Ik ben benieuwd. Hele leuke actie.

 • Reply
  Ingrid
  november 23, 2018 at 7:18 am

  Ben gek van Chai maar niet van suiker. Heb zelf al regelmatig met kruiden en specerijen uit mijn eigen keukenkastje chai gemaakt. Maar de juiste verhouding vinden is erg lastig. Dus zou graag jullie chai willen proberen.

  • Reply
   Kim
   november 23, 2018 at 8:41 am

   Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan zou vinden:-)

  Leave a Reply

  WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com