--> Chai latte poeder // 100% puur en suikervrij - GreenGypsy
Chai Tea Drankjes

Chai latte poeder // 100% puur en suikervrij

Chai latte poeder

Chai tea is razend populair, ik geloof dat het drankje zijn/haar eigen populariteit niet eens kan bijhouden. Niet voor niks, want het is retelekker. Maar wist je dat veel Chai latte’s van je hipster koffietentjes en de Chai latte poeder die je in de winkel ziet tot wel 50% suiker bevatten? Niet heel vreemd dus, dat je het zo lekker vond.

Geen nood: er is leven na deze schok.

Chai latte poeder

Suiker in Chai latte poeder

Veel van de Chai poeders bevatten tot wel 50% suiker en een scala aan ingrediënten die jij en ik niet eens kunnen uitspreken. Best zonde dat je bij aankoop al tot je knieën in de suiker staat, maar dat is natuurlijk wel de reden dat jij het zo lekker vindt.

De latte van Starbucks bevat bijvoorbeeld vanaf 210 calorieën, maar dan moet je niet voor de melk-variant willen gaan, dan kom je hoger uit.

Geen stress in de toko: je kunt het prima zelf maken, check hieronder maar even.


Onze Chia tea latte poeder

Onze Chai Tea Mix bestaat voor 100% uit pure specerijen, dus je krijgt geen onverwachte dikmakers binnen. Onze chai Tea Mix is een blend van specerijen, zoals kaneel voor het zoetje, kardemom voor de frisheid, gember voor het pitje en peper en de kruidnagel zorgen voor een diepe, warme en intense smaak.

Chai latte poeder

Gebruik Chai latte poeder

Een Chai thee zo gemaakt: het is een kwestie van ingrediënten opwarmen en er cool bij kijken.

Een super simpele Chai tea latte is bijvoorbeeld zo gemaakt:

 • 100 ml water
 • 150 ml (plantaardige) melk
 • 1 tl Chai Tea Mix kruiden van Green Gypsy
 • 1 el honing

Gooi alle ingrediënten voor je warme drankje bij elkaar in een pannetje en warm het even op. Als je geen kruiden in je kopje wilt, gebruik je een heel goedkoop klein zeefje.

Heb je geen zeefje?

Geen nood, dan weet je dat de laatste slok van je drankje veel kruiden bevat, misschien kun je die beter laten voor wat ie is.

Wil je ‘m liever koud drinken? Check dan dit recept voor een gezonde romige koude Chai tea latte.

Laat je niet in een hokje stoppen: je hoeft de Chai tea latte poeder écht niet alleen te gebruiken voor een rasechte Chai tea latte. Gooi je Chai latte poeder bijvoorbeeld zonder erbij na te denken door je ontbijtje.

Chai latte poeder

Of ga helemaal los en maak er een heerlijk zomerse chiazaad pudding mee. Of bijvoorbeeld dit recept voor een cheesecake zonder oven.

Chai latte poeder

Chai latte poeder

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Vivianne
  februari 13, 2018 at 2:32 pm

  Vandaag mijn nieuwe spices binnen gekregen. Gelijk de chai tea gemaakt, maar dit bleek wel een zeer pittig drankje! De gebruisaanwijzing op het potje geeft 2 el(!) chai tea mix aan voor 100 ml water en 150ml melk😊 toch maar even op de site gekeken en nu zie ik 1 tl staan😳 Toch maar een 2e poging wagen, die is vast lekkerde😄

  • Reply
   Kim
   februari 20, 2018 at 6:52 pm

   Hi Vivianne,

   Oh jeetje! We zijn inderdaad bezig met een nieuwe gebruiksaanwijzing op de verpakking en daarom had ik deze post incl filmpje ook gemaakt, want ik maakte hem en vond het wel érg pittig!

   Binnenkort worden de labels geprint met daarop de juiste gebruiksaanwijzing, want ik ben het zó met je eens!

   Ik hoop dat ik het goed kan maken met je, als je een leuke foto hebt van één van je creaties zal ik ‘m delen als je dat leuk vindt.

   Heel veel liefs,
   Kim

  Leave a Reply