Chai Latte maken

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Faye van Ommeren (see all)

    Chai latte maken

    Chai Latte maken

    Altijd al willen weten hoe jouw favo hipster tentjes Chai Latte maken? It’s your time to shine, maar dan beter. Het verbaasde me namelijk hoeveel (toegevoegde) suikers er in zo’n kruidig melkdrankje zitten. Ik weet best dat jij dit stiekem heel lekker vindt, maar je summerbody denkt er anders over meid.

    Wat is een Chai Tea?

    Als je nog nooit van dit drankje hebt gehoord, kan het me bijna niet voorstellen maar ok, dan zal ik het kort voor je beschrijven. Chai is in meerdere landen (India, Afghanistan, Pakistan, Iran, Armenië, Rusland, Albanië, Roemenië, Turkije en Arabische landen) een ander woord voor thee. In Nederland wordt het meestal, ook in dit geval, gebruikt om een pittige kruidenthee mee aan te duiden. Aangezien ik het nu heb over een Chai Latte, doen wij er melk in plaats van thee bij. Ik zou het trouwens best eens willen proeven met thee… Misschien een ideetje voor volgende week. Ohja, dit melkdrankje doet niet moeilijk. Hij kan warm én koud.

    Is Chai Latte gezond?

    Als je een Chai Latte kant-en-klaar koopt in een café dan zijn ze zeker niet gezond. Deze bestaan voor 50% uit suiker en dat is hartstikke zonde als je ‘m ook zelf zonder kunt maken. Onze Chai poeder werkt detoxing, kalmerend en je krijgt er een betere weerstand van! Dat komt omdat ‘ie bestaat uit 100% pure kruiden en specerijen, zonder suiker. Zelf maken wij er op kantoor altijd een paar met havermelk zonder suiker. Op deze manier zit er 0 gram suiker in heel je warme of koude drankje! Let er wel op dat je ongezoete havermelk koopt.

    Welke kruiden zitten er in Chai Latte?

    In elk koffietentje zie je ze tegenwoordig op de kaart staan. De ingrediënten staan er niet bij dus som ik ze voor je op! De gebruikte kruiden zijn meestal kaneel, gember en hopelijk nog wat andere kruiden, maar vooral heel veel suikers. Wij hebben de ingrediënten aangepast zodat je helemaal geen suiker nodig hebt om ‘m lekker te krijgen. Onze Chai poeder bestaat voor 100% uit pure kruiden en specerijen zodat jij de suikers niet zult missen.

    Video:

    We hebben ook aan alle beelddenkers onder ons gedacht, door een YouTube video te maken. Klik op de video hieronder om deze te bekijken! Ga jij dit geweldig magische drankje ook maken? Tag onze Instagram in jouw verhaal! We proberen zoveel mogelijk story’s te reposten.

    Chai latte maken

    Chai Latte maken

    Zin in een Chai Latte zonder suiker, maar alsnog lekker door willen drinken? Probeer deze eens uit!
    %gemiddelde% van 2 stemmen
    Bereidingstijd 2 minuten
    Totale tijd 2 minuten
    Gang Drankjes
    Porties 1 persoon

    Equipment

    • Melkopschuimer

    Ingrediënten
      

    • 250 ml (vegan)melk je kan opschuimmelk gebruiken
    • 1 tl Chai Latte poeder van Green Gypsy

    Evt.

    • 1 tl honing om je drankje iets zoeter te maken

    Instructies
     

    • Doe 250 ml melk in je melkopschuimer, als je je drankje liever iets zoeter wil hebben is dit het moment om 1 tl honing toe te voegen. Voeg hier 1 tl Chai Latte poeder aan toe. Zet het apparaat aan; this is where the magic happens!
    • Als de melkopschuimer klaar is schenk je je drankje in een glas en klaar!
    • Goed roeren! Anders krijg je, net zoals ik de eerste keer, mini klontjes in de onderkant van je glas. Geloof me; dat wil je niet. Het laatste slokje kun je beter niet drinken. Dat komt omdat wij 100% pure kruiden en specerijen gebruiken; die lossen niet helemaal op in melk/water.
    Trefwoord Chai latte, chai latte poeder, Chai Tea

    Chai Latte poeder

    Zie jij het wel zitten om in de keuken aan de slag te gaan, maar heb je geen zin om uren de keukenprinses uit te hangen terwijl je vriendinnen op de bank neerploffen met ome Netflix? Met onze Chai Latte poeder is dat verleden tijd! Maak eerst deze Dirty Chai Latte voor jezelf en het bakken kan gaan beginnen. Maak dit zandgebakje met amandelmeel of hou je liever van deze Chai donuts met kaneelsuiker? Binnen een halfuur plof jij in die veel te lekkere diepe bank en ben jij de baas over de tv; jij hebt tenslotte voor zoete snacks gezorgd!

    Winning team:

    Kaneel, gember, kardemom, peper, kruidnagel en een hele boel liefde.

     

    Chai latte maken

    Menu