--> Chai Latte // What is up met Chai Tea? - Green Gypsy Spices
Chai Tea Foodtalk Recepten per kruidenmix

Chai Latte // What is up met Chai Tea?

Kim

Ik kan eigenlijk helemaal niet koken, maar door de kruiden van Green Gypsy wordt het allemaal wat draaglijker en maak ik het makkelijk voor mezelf. Als ik kook moet het binnen 30 minuten klaar zijn en bij voorkeur weinig afwas produceren. Mijn ex voelt zich opgelicht: het enige wat ik toen deed was de deksel van de pan optillen om te kijken wat erin zit.

Latest posts by Kim

Chai Latte

Je kunt geen koffietentje binnen lopen, inclusief hipster achter het koffieapparaat met knotje, lunchkaart op echt oud papier gedrukt en dat allemaal biologisch, zonder dat je een Chai Latte op de kaart ziet staan. Je weet wel; zo’n koffietentje waar je alles behalve gewone koffie kunt krijgen. Maar wat is een Chai Tea Latte en waarom doet iedereen er zo druk over?

Chai latte

Wat is een Chai Latte?

Uiteindelijk betekent Chai gewoon thee en is het drankje vanuit het Midden-Oosten naar het Westen overgewaaid. Helemaal uitgesproken in het Nederlands is een Chai Tea Latte dus ‘Thee Thee Melk’, maar dat klinkt dan weer een stuk minder sexy.

Tegenwoordig is een Chai Latte retepopulair hier in het Westen. Waarom? Het zal alles te maken hebben met het mooie woord Chai en met het feit dat er heerlijke specerijen in verwerkt zijn. Chai is in feite gewoon zwarte thee, melk, honing en dan natuurlijk het belangrijkste; een heerlijke blend van specerijen. Hierdoor is het zoet, maar met een licht pitje erin, waardoor het een lekkere afwisseling is op je standaard bakkie.

Chai thee kopen

Mocht je denken met een Chai Latte een gezond alternatief te hebben voor je latte caramel: veel van de Chai Tea die je in hippe koffietentjes koopt bevatten tot 50% suiker. Heroverweeg die latte caramel toch nog maar.

Gelukkig kun je zelf heel makkelijk een Chai Latte maken: het is een kwestie van de juiste kruidenmix mengen met wat melk en water en dan ben je er eigenijk al. Onze Chai Tea Mix bevat 100% specerijen (en geen suiker) en is daarom prima te gebruiken door je zoete baksels zoals bananenbrood, pannenkoeken of granola. Zo, daar was ie; de verkapte reclame boodschap. Je haalt ‘m in onze webshop.

Chai latte

Denk bijvoorbeeld aan deze luchtige ommelet:
Luchtig ontbijtje

Of deze intens makkelijke citroentaart:

Recept citroentaart maken

Of gewoon deze pumpkin Chai Tea Latte:

Recept pumpkin Chai tea latte maken

Hoe gezond is het?

Zonder er een gezondheidslabel aan te hangen is het ook nog best wel gezond door de kruiden die in het populaire drankje verwerkt zijn.

Wij gebruiken in onze Chai Tea Mix kaneel, cardamom, kruidnagel, gember en peper. Kaneel is warm, cardamom zoet, kruidnagel heeft een bittertje en gember en peper allebei pittig op een andere manier.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen als je het al zo kunt zien? Je gebruikt er immers heel weinig van in je thee, dus verwacht nou niet na 1 kopje van je suikerziekte af te zijn. Maar in het geval je er toch een goed gevoel van krijgt sommen we het graag even voor je op:

Kaneel: antioxidant, goed voor hart- en bloedvaten, tegen suikerziekte en antibacterieel. 

Kruidnagel: zou helpen tegen kanker, heeft een luchtzuiverende werking en een gifoplosser.

Gember: tegen reisziekte, goed bij maagklachten, ontstekingsremmend en zorgt voor de concentratie als een tiet. 

Cardamom: hoog in ijzergehalte en mineralen en is ontstekingsremmend.

Peper: goed voor de spijsvertering, zorgt ervoor dat goede stoffen beter opgenomen worden, ontstekingsremmend en tegen griep.

Even een leuk weetje voor in de kroeg: vroeger mocht kruidnagel alleen geteeld worden in Ambon (een eilandje in de Indonesische eilandengroep De Molukken). Op elders telen stond de doodstraf; wij Hollanders waren echte schatjes. Maar een Portugees heeft de jonge boompjes uiteindelijk toch naar Mauritius en Madagascar weten te smokkelen. Nu groeit het van Brazilië tot aan Sri Lanka.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com