Cheesecake met chocolade en salted caramelsaus

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Cheesecake met chocolade en salted caramel

Wie is er nog meer gek van cheesecake? Ons kun je er wel voor wakker maken, jammer alleen dat ie niet in z’n  geheel in de Schijf van Vijf staat. Of is die schijf alweer passé? Anyways: we hebben hier een recept voor je voor een cheesecake met chocolade en salted caramel, want cheesecake is één, maar chocolade is dan echt wel weer een tweede.

Cheesecake met chocolade

Emily van Zonder Fratsen maakte dit lekkere recept voor ons. Kijk vooral eens bij haar als je gek van cheesecakes bent, want daar is ze een ster in!

Ingrediënten cheesecake met chocolade

  • 9 Volkoren beschuiten
  • 40 gr margarine light (die voor op brood)
  • 600 gr cream cheese
  • 80 gr Salted Caramelsaus
  • 300 gr magere kwark
  • 15 gr Livin’ la Vida Choca kruiden van Green Gypsy Spices
  • 1 ei
  • 3 eiwitten
  • 50 gr Eiwitpoeder met vanillesmaak
  • 40 gr Steviala Ery-pure

Livin’ la Vida Choca kruiden

Livin’ la Vida Choca kruiden zijn jouw nieuwe favoriete chocoladekruiden. Je gebruikt ze in plaats van kaneel in al je baksels, dus denk aan bananenbrood, cakes, koekjes, je maakt er zelf granola mee of gooi wat door je yoghurt voor een instant chocolade smaak.

Winning team:

Gember, nootmuskaat, kaneel, cacao en een heel klein beetje kokosbloesemsuiker.

Banner Livin la Vida Choca

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Gebruik een springvorm met een doorsnede van 23 cm en bedek de bodem met bakpapier en vet de zijkanten van de vorm in.

Gooi de beschuitjes in een keukenmachine, samen met 20 gram Salted Caramelsaus en de margarine. Maal alles helemaal fijn en schep dan het mengsel in de springvorm. Druk het aan met de achterkant van een lepel, desnoods maak je de lepel nat om zo de bodem gladder te kunnen maken. Bak de bodem dan in 10 minuten goudbruin.

Ondertussen meng je de kwark met de roomkaas, de eiwitten, het eiwitpoeder, het ei en de stevia tot een gladde massa.

Schenk dan 500 gram van dit mengsel in een kom. Gooi hier jouw nieuwe favoriete chocoladekruiden doorheen (je begrijpt: dit is Livin’ la Vida Choca). Door het gedeelte van de vulling waar je geen chocoladekruiden doorheen hebt gedaan, schenk je 40 gr Salted Caramelsaus.

Zet dan de oven op 150 graden.

Schenk eerst de chocoladevulling en dan de karamelvulling op de bodem. Voor de gezelligheid schenk je de rest van de Salted Caramelsaus over je cheesecake als decoratie, daar gaat iedereen wel lekker op.

Bak dan de taart in 60 minuten af. Haal je cheesecake na dit tergende uur niet direct uit de oven, want dan kan ie instorten en ben jij het algoritme van Instagram straks nog niet de baas: zet de oven uit en laat je cheesecake daar nog een uurtje in staan om af te koelen. Daarna zet je ‘m in de koelkast om helemaal af te koelen.

Vertrouw je jezelf nou niet met zo’n taart in de buurt? Snijd de taart dan in punten en vries ze in.

Ga jij wel lekker op cheesecake? Probeer dan ook eens deze mango cheesecake; zonder geraffineerde suikers en helemaal vegan, of deze beste cheesecake zonder oven ooit, ook zonder geraffineerde suikers.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu