--> Courgettesoep zonder room // Soep - GreenGypsy
Recepten Soep

Courgettesoep zonder room // Soep

Courgettesoep zonder room

Courgettesoep zonder room

Soep is altijd mijn redder in nood. Geen zin om naar de supermarkt te gaan, groenten die net iets te zacht zijn geworden, geen zin om te koken. Kortom: redder.

Zonder room? Oui, courgettesoep zonder room. Door de toevoeging van avocado wordt de soep al lekker romig, zonder dat je dus extra vetten moet toevoegen.

Courgettesoep zonder room is makkelijk als lunch of super easy hoofdgerecht

Wat heb je nodig voor 4 kommen courgettesoep zonder room?

1,5 courgette
3 uien
2 teentjes knoflook
1 grote eetlepel provinciaalse kruiden
1 cm verse gember
2 verse munttakjes
1 avocado
900 ml groentebouillon
½ citroen

kokosolie of olie om in te bakken

En nu?

Snijd de ui en de knoflook en fruit deze 2 minuten in kokosolie. Voeg de gesneden courgette, de verse gember en provinciaalse kruiden erbij en bak licht aan. Voeg de groentebouillon toe en laat het geheel 12 min zacht koken. Doe dit met een deksel op de pan. Zet het vuur hierna uit en voeg de verse munt, de avocado en en het sap van een halve citroen toe. Pureer tot één geheel met de staafmixer.

Waarom is avocado gezond?

Je kunt natuurlijk de avocado weglaten uit dit recept. No big deal. Zou alleen zonde zijn, avocado is hartstikke gezond!

Sommige mensen vermijden avocado, omdat er veel calorieën in zitten. Zonde; het klopt dat er veel calorieën in een avocado zitten, maar een avocado bestaat voor 30% uit goede vetten! Onverzadigde vetten natuurlijk, dat dan weer wel. Bovendien bevat een avocado veel vezels, waardoor je sneller het gevoel hebt dat je vol zit. Geloof me: van een avocado word je niet dik.

Een avocado is heel rijk aan vitamine A, vitamine B1, B2 en B6, vitamine C, vitamine E en foliumzuur. De foliumzuur zorgt er voor dat je meer energie hebt. Bovendien zorgt foliumzuur ervoor dat je je sneller blij en gelukkig voelt. Vitamine A, B1, B2 en B6 zijn goed voor je huid, haar en nagels. Vitamine C is goed voor je weerstand en voor de collageen productie. Vitamine E is een mega anti-oxidant. What’s not to like?

Walnoot vijgentaart

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply