Courgettesoep zonder room

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Courgettesoep zonder room

Deze soep is echt comfort food. Soep is altijd mijn redder in nood: geen zin om naar de supermarkt te gaan, groenten die net iets te zacht zijn geworden, geen zin om te koken. Kortom: deze courgettesoep zonder room is je redder. Waarom zonder room? Door de toevoeging van avocado wordt deze soep al lekker romig, zonder dat je dus extra vetten moet toevoegen. Ook fijn als je lactose intolerant bent of allergisch voor koemelk. Ik zou er zo 2 kopjes van kunnen eten 🙂

Courgettesoep zonder room

Dit is nou typisch zo’n recept waarvan je de ingrediënten altijd wel in huis hebt. Soep is zo gemaakt: ik vind soep altijd het lekkerste worden als je eerst de ingrediënten en de kruiden even opbakt in je soeppan in wat olie. Als de groenten wat zachter worden, pas dan gooi ik water en een bouillonblokje erbij en laat ik de soep rustig opstaan met de deksel op de pan. Zo wordt je soep echt veel lekkerder!

Zo maak je courgettesoep zonder room

Courgettesoep zonder room

Courgettesoep zonder room

Deze courgettesoep zonder room is romig zat door de avocado die erin gegooid is. Eet 'm lekker als lunch of als hoofdgerecht.
%gemiddelde% van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Porties 4 kommen

Equipment

  • 4 kommen
  • Staafmixer

Ingrediënten
  

  • 1 ½ courgette
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 1 avocado
  • 900 ml groentebouillon
  • ½ citroen
  • 1 el Skinny Dipping kruiden van Green Gypsy
  • kokosolie of olie om in te bakken

Eventueel:

  • 1 handje verse groene erwten

Instructies
 

  • Snijd de ui en de knoflook en fruit deze 2 minuten aan in kokosolie.
  • Gooi hier de Skinny Dipping, de gesneden courgette en de verse gember bij en bak het licht aan.
  • Gooi de groentebouillon er ook bij en laat het geheel 12 minuten zacht koken met een deksel op de pan. Zet het vuur hierna uit en gooi er dan de avocado en het sap van een halve citroen bij. Pureer het vervolgens tot één geheel met een staafmixer.
  • Garneer daarna eventueel met de groene erwten.
Trefwoord Courgette, Courgettesoep, Courgettesoep zonder room, Skinny Dipping, Soep

 

Nieuwsbrief

Waarom is avocado gezond?

Je kunt natuurlijk de avocado weglaten uit dit recept. No big deal. Zou alleen zonde zijn, avocado is hartstikke gezond!

Sommige mensen vermijden avocado, omdat er veel calorieën in zitten. Zonde; het klopt dat er veel calorieën in een avocado zitten, maar een avocado bestaat voor 30% uit goede vetten! Onverzadigde vetten natuurlijk, dat dan weer wel. Bovendien bevat een avocado veel vezels, waardoor je sneller het gevoel hebt dat je vol zit.

Een avocado is heel rijk aan vitamine A, vitamine B1, B2 en B6, vitamine C, vitamine E en foliumzuur. De foliumzuur zorgt ervoor dat je meer energie hebt. Bovendien zorgt foliumzuur ervoor dat je je sneller blij en gelukkig voelt. Vitamine A, B1, B2 en B6 zijn goed voor je huid, haar en nagels. Vitamine C is goed voor je weerstand en voor de collageen productie. Vitamine E is een mega anti-oxidant. What’s not to like?

Courgettesoep zonder room

Courgette

Courgette past zich aan aan elk gerecht. Denk aan curry, pasta, salade, soep, traybake en nog veel meer. Ze zijn het hele jaar verkrijgbaar, maar groeien het hardst tussen juli en september. De grootse courgette ooit gemeten was 2,5 meter. Super huge! Courgette bevat ook super veel mineralen zoals kalium. Ook zit hij vol met verschillende vitamines: B1, B2, B6, B11 en C.

Inspiratie nodig voor andere gerechten met courgette? We’ve got you. Deze lasagne met courgette en gerookte zalm is super lekker, maar ook deze pasta van courgette is zo heerlijk 🙂

Mijn 3 favoriete manieren om courgette te kruiden

Skinny Dipping kruiden

Met de Skinny Dipping kruiden maak je in een handomdraai de meest gezonde dipsaus en je gebruikt ‘m als opfluffer van je groenten, wokgerechten, soepjes en hartige taarten.

Door onder anderen de selderij en de fenegriek geeft de Skinny Dipping kruiden een frisse smaak, de kaneel geeft wat warmte en de chili geeft diepte aan je gerecht, zonder dat het pittig of kruidig wordt.

Deze 100% pure kruidenmix bestaat, net als al onze andere producten, alleen maar uit kruiden en specerijen.

Check al onze recepten met de Skinny Dipping kruiden!

Winning team:

Knoflook, peterselie, koriander, ui, zout, kokosbloesemsuiker, chili, selderij, geelwortel, gember, nootmuskaat, kaneel, mosterd, komijn, piment, fenegriek, kruidnagel, karwij en venkel.

Skinny Dipping

Skinny Dipping kruiden

 

1 reactie. Reactie plaatsen

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu