Curry bloemkool met gedroogde abrikozen

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Curry bloemkool

Curry bloemkool

Deze curry bloemkool met gedroogde abrikozen en zoete aardappel kun je maken met ingrediënten die jij vast en zeker wel in je keukenkastje hebt staan. Deze keer zonder kokosmelk, maar met soja crème. En natuurlijk maak jij de currypasta weer helemaal zelf, ook al ben je misschien geen keukenprins en/of -prinses!

Bereiding: 20 minuten
Oventijd: geen
Benodigdheden: een wokpan met deksel
Portie: curry bloemkool voor 2 personen

Ingrediënten curry bloemkool

  • ¾ grote bloemkool of 1 kleine, in roosjes gesneden
  • 1 uitje, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst of heel fijn gesneden
  • 1 zoete aardappel, in blokjes gesneden
  • 3-4 volle theelepels Gele Curry kruiden van Green Gypsy
  • een scheutje citroensap
  • 1 à 2 theelepels sambal badjak, manis of oelek (ligt er een beetje aan hoe pittig je het wilt hebben)
  • 9 à 10 gedroogde abrikozen, fijn gesneden
  • soja crème of crème fraîche
  • 1 mok verse- of diepvrieserwten
  • een halve mok water
  • handje verse koriander of peterselie ter garnering, fijn gesneden

Curry bloemkool

Bereiding curry bloemkool

Bak heel even de ui op in wat olie. Voeg na 1 minuut de bloemkool toe en bak deze ook 2 minuutjes aan. Voeg dan de zoete aardappel toe en bak deze ook 2 minuten op. Voeg hierna de knoflook ende Gele Curry kruiden toe en bak het zachtjes op, totdat het bruinig wordt.

Voeg dan een halve kop water en wat citroensap toe. Als je verse doperwten hebt doe je deze er nu ook bij.

Draai het gas laag, doe de deksel op de pan en laat alles 8-10 minuten stoven. Voeg de laatste 4-5 minuten de abrikozen, de sambal, de soja crème of crème fraîche en eventueel de diepvries doperwten toe. Prik daarna even in de bloemkool of ie er al klaar voor is.

Dien je curry bloemkool op met verse koriander of peterselie, zodat jouw curry-maaltje eruit ziet om door een ringetje te halen.

Dit recept is lekker met (zilvervlies) rijst en eventueel een stukje kip of gehaktbal. Ben je van de vega kant? Ga dan voor vegetarische gehaktballetjes.

Gele Curry kruiden

Onze Gele Curry kruiden helpen jou in je strijd tegen pakjes en zakjes en kant-en-klaar. Vanaf nu ben jij erachter dat je heel makkelijk zélf een curry bouwt: een basis curry pasta maak je door een teentje knoflook, een uitje, onze Gele of Rode Curry kruiden en wat olie te mengen in een blender en hier je vlees en/of groenten in op te bakken en af te toppen met wat kokosmelk. Een pasta is heus niet het begin van elke curry: zoals hier hebben we de bloemkool curry gemaakt met de hele ingrediënten, zonder ze eerst in een blender te gooien.

Winning team:

Geelwortel, gember, knoflook, ui, citroengras, komijn, venkel, koriander, nootmuskaat, kaneel, mosterd, chili, peper, piment, fenegriek, kruidnagel, karwij en zeezout.

Zoals al onze producten, is ook Gele Curry een 100% puur product zonder e-stoffen of teveel zout.

Houd jij van fruit in je curry, zoals hier met de abrikozen? Probeer dan ook eens deze Banana Thai Curry met kikkererwten, die echt te lekker is, of probeer deze groente curry.

Curry bloemkool

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu