Curry quesadilla’s boordevol groenten

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Lieke (see all)

    Curry quesadilla

    Curry quesadilla’s

    Quesadilla’s, maar dan toch even iets anders. Door de curry kruiden geef je extra smaak aan je quesadilla, zodat je een echte smaak explosie krijgt. Deze curry quesadilla’s zijn heerlijk als avondmaaltijd, maar ook super lekker voor de lunch, zitten boordevol groenten én ze zijn super makkelijk om te maken. Wat wil je nog meer?

    Bereiding: 15 minuten
    Grilltijd: 8 minuten
    Benodigdheden: een grill, een bakpapiertje, een koekenpan, een spatel, een lepel.
    Portie: 8 stukken (2 grote eters of 4 kleine eters)

    Ingrediënten curry quesadilla’s

    • 400 gram gemengde groenten
    • 1 eetlepel Green Gypsy’s Gele Curry kruiden
    • 4 tortilla’s
    • 150 gram geraspte cheddar kaas
    • 1 eetlepel olijfolie

    Gele Curry kruiden

    Vanaf nu nooit meer een curry uit een kant-en-klaar zakje vol e-nummers, die eigenlijk veel lekkerder had gekund én veel goedkoper! Denk eens even na: een zakje boemboe (dat natte spul waar je je curry in bakt) kost minimaal een euro en je doet er 1 keer mee. Uit een potje Gele Curry kruiden haal je minstens 15 curry’s en je kunt er nog makkelijk mee variëren ook. Gooi 1 el van deze kruidenmix in een blender, samen met een uitje, knoflook en wat olie. Je kunt nog chili of een stengel citroengras erbij gooien, maar dat is niet nodig. Blend het tot een glad geheel en bak er je vlees en/of groenten in op. Voeg wat kokosmelk toe en laat het nog even lekker sudderen.

    Geen zin in een curry, maar wel in een smaakmaker? Probeer dan eens een groente pasta met een gele curry saus. Lekker zonder koolhydraten en vol groenten, dus helemaal ok voor je goede voornemens. Of bak er je groenten eens in op: strooi bijvoorbeeld wat over blokjes pompoen uit de oven en gooi die als topping over een super snelle salade met boerenkool en avocado.

    Winning team:

    Geelwortel, gember, knoflook, ui, citroengras, komijn, venkel, koriander, nootmuskaat, kaneel, mosterd, chili, peper, piment, fenegriek, kruidnagel, karwij en zeezout.

    Gele curry kruiden

    Bereiding quesadilla

    Schenk de olijfolie in een koekenpan en bak de groenten hierin. Voeg de curry kruiden toe aan de groenten en bak tot de groenten gaar zijn.

    Leg de tortilla’s uit en verdeel de groenten over de tortilla’s. Let op! Doe dit aan een zijde per tortilla. Verdeel de cheddar kaas over de groenten. Vervolgens vouw je de tortilla’s dicht.

    Leg de tortilla’s voor ongeveer 2 minuten per tortilla onder de grill. Je zult zelf merken wanneer ze klaar zijn, want dan hoor je de kaas namelijk knetteren.

    Snijd de tortilla’s door de helft en leg deze op een bord. Serveer eventueel de overgebleven groenten en wat geraspte cheddar kaas in het midden van de cirkel tortilla’s. Dat kijkt zo gezellig!

    Eet smakelijk!

    Curry quesadilla

    Curry quesadilla

    Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
    Menu