Eenvoudige courgettesoep zonder room

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Gwen Speekenbrink (see all)

    Eenvoudige courgettesoep

    Eenvoudige courgettesoep maar dan net ff wat anders

    We kennen allemaal de courgette. Eigenlijk wordt deze groente vrij standaard gebruikt door menig mens, zo ook in de soep, maar vanaf vandaag komt daar verandering in. Gwen van @kokenmetgwen maakte deze eenvoudige courgettesoep zonder room voor ons. Laat je niet gek maken door het woord eenvoudig, want ook al heb je maar eigenlijk 4 ingrediënten nodig, door de Vadouvan kruiden erin wordt ie zelfs exotisch!

    Komt Gwen:

    Het kruiden c.q. specerijenpotje van Green Gypsy bracht mij vandaag in beroering door deze in de courgettesoep te gebruiken en wauw wat een perfecte match!

    Bereiding: 30-45 minuten
    Oventijd: geen
    Benodigdheden: een pan met deksel, een staafmixer, een houten lepel
    Portie: 6 kommetjes uitmuntende courgettesoep

    Ingrediënten eenvoudige courgettesoep 

    • 2 verse courgettes
    • 1 gele ui
    • 1 ruime eetlepel Vadouvan kruiden van Green Gypsy
    • een litertje kippenbouillon
    • 1 el olijfolie
    • eventueel wat peper en zout

    Vadouvan kruiden

    De Vadouvan kruidenmix past écht bij alles! Het is een mix op basis van knoflook en ui, wat misschien wel iets weg heeft van kerriepoeder. Het is geen gewone kerriepoeder, maar omdat we er een klein snufje kokos aan toe hebben gevoegd, krijg je echt een exotisch effect. Wij noemen ‘t dan ook zelf kerriepoeder 2.0 en zo zouden we het ook gebruiken. Gooi wat door de gehaktballen, door een curry of maak er eiermuffins van asperge en feta van, als luxe ontbijtje.

    Winning team:

    Ui, knoflook, zout, gember, peper, kokos, fenegriek, kerrieblad, komijn, kardemom, geelwortel, kaneel, nootmuskaat, chili en kruidnagel.

    Bereiding eenvoudige courgettesoep 

    Aan de slag voor deze soep, wanneer je deze hebt gehad neem je gewoon nog een kommetje;

    Snijd de courgette in blokken. Dit hoeft echt niet netjes want uiteindelijk worden ze toch door de staafmixer fijngemalen tot deze overheerlijke soep.

    Ontdoe de ui van zijn schilletje en snipper ‘m, ook dit mag vrij grof.

    Zet de pan op matig vuur en verhit de olijfolie. Wanneer deze warm is gooi je de ui erbij en smoor je deze. Vervolgens de courgetteblokjes erbij; deze smoor je ook al roerend. Het moet allemaal niet op te hoog vuur; het is de bedoeling dat het langzaamaan gaar wordt en dus zacht. Vers gemalen peper en zout mag hier niet ontbreken, dus doe er wat overheen. Samen een half theelepeltje ongeveer.

    Week in de kippenbouillon de Vadouvan kruiden van Green Gypsy en giet dit vervolgens in de pan. Zet de deksel schuin op de pan en laat dit maar een half uurtje zachtjes garen.

    Na het half uur even kijken of alles goed gegaard is, maar ga er maar vanuit van Yes want courgette is een hele zachte groentesoort. Doe het vuur uit en ga voorzichtig te werk met de staafmixer in de pan. Pureer het rustig totdat het een gladde soep is. Deze soep is niet te dik, maar zeker niet dun.

    Lekker genieten van deze o zo simpele en lekkere soep!

    Eenvoudige courgettesoep

    Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
    Menu