--> Eiersalade met spek en avocado - Green Gypsy Spices
Recepten Spreads & smeersels Vadouvan

Eiersalade met spek en avocado

Debbie & Yvon

Debbie & Yvon

Onze vriendschap is ontstaan op het werk, we waren alle twee werkzaam als grondstewardess bij de KLM, dus daar is het allemaal begonnen!!! Een vriendschap door dik en dun... en dat dik en dun geldt dan vooral voor mij, want waar Yvonne altijd heel stabiel was met haar gewicht, was ik (Debbie) Nederlands kampioen jojo-en!!! Sinds april 2017 heb ik een gastric bypass en lukt het mij eindelijk (halleluja) om op gewicht te blijven. Door de operatie ben ik ook anders (en natuurlijk minder) gaan eten en moet ik vooral goed op mijn eiwitten letten. Zo is het eigenlijk ook gekomen dat wij samen de keuken in zijn gegaan, om lekkere gezonde recepten te maken. Yvon is de échte keukenprinses en de koningin van de soepjes, die ze na mijn operatie ook trouw langs kwam brengen toen ik alleen maar vloeibaar kon eten. Yvonne is 6 jaar geleden overgestapt naar de vliegdienst, dus op het werk zien wij elkaar helaas minder, maar... als we dan een keer samen vrij zijn wordt die dag gelijk geblokt in onze agenda om bij te kletsen en te koken en dat hopen we nog heel veel jaren samen te mogen doen!!!
Debbie & Yvon

Latest posts by Debbie & Yvon

Eiersalade met spek en avocado

Man, met dit recept zou je bijna willen dat je een kater had. Zeg eens eerlijk: wat is er lekkerder dan de combi ei, avocado en spek op een brakke zaterdagochtend? Ja, ok, een groot glas Bloody Mary met de ijsdruppels nog aan het glas, maar daarmee help je jezelf alleen nog maar meer de vernieling in, ook al voelt dat op dat moment niet zo. Deze eiersalade met spek en avocado is heel makkelijk te maken; dat kun je zelfs nog op die verloren zaterdag.

Eiersalade met spek en avocado

Debbie en Yvon zijn 2 veel te enthousiaste dames met een nog mooiere glimlach, die weer een super leuke gastblog voor ons hebben geschreven voor deze juicy eiersalade met spek en avocado. Ik laat ze maar aan het woord, want door 2 kook gekke dames proberen heen te komen is onbegonnen werk:

Hier het recept van de eiersalade :

1 EL Remia frites lijn
2 EL magere yoghurt
1 EL Vadouvan kruiden van Green Gypsy Spices
2 eetrijpe avocado’s
1 kleine rode ui fijn gesneden
6 hardgekookte eieren
5 plakjes uitgebakken ontbijtspek

Vadouvan kruidenmix

Ja, hoe ga je een wervend stukje schrijven over een kruidenmix zodat mensen enthousiast worden, maar toch niet het idee hebben dat je ze iets door de strot probeert te duwen? Laten proeven gaat een beetje lastig via dit medium.

Ik kan alleen maar zeggen dat je het moet zien als kerriepoeder 2.0, maar dan subtieler. Door de lekkere combi van knoflook en ui pak je deze mix vaak, heel vaak. Door de kokos is ie exotisch, lijkt het of je heel goed kunt koken zonder dat je een rasechte keukenprins of -prinses bent en past ie bij ALLES.

Maak er bijvoorbeeld een pastasalade van courgette en mango mee of gooi wat over een visje en bonjour dit geheel richting de oven.

Winning team:

Ui, knoflook, zout, gember, peper, kokos, fenegriek, kerrieblad, komijn, kardemom, geelwortel, kaneel, nootmuskaat, chili en kruidnagel.

Eiersalade met spek en avocado

Bereiding eiersalade met avocado en spek

Niks zo lekker als zelfgemaakte eiersalade, deze keer maakte ik hem net even anders dan normaal… Ik voegde avocado’s toe en gebruikte de pure en gezonde kruidenmix Vadouvan (die ze ook wel kerriepoeder 2.0 noemen) van Green Gypsy Spices. Zoooo dat is wel even een extra smaakbeleving! Door de mayonaise te vervangen door frites lijn en magere yoghurt is hij ook nog eens lekker gezond.

Eet smakelijk!

Eiersalade met spek en avocado

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply