--> Flammkuchen met geitenkaas, parmaham en vijgen - Green Gypsy Spices
Diner Garlic Heaven Lunch Recepten

Flammkuchen met geitenkaas, parmaham en vijgen

Debbie & Yvon

Debbie & Yvon

Onze vriendschap is ontstaan op het werk, we waren alle twee werkzaam als grondstewardess bij de KLM, dus daar is het allemaal begonnen!!! Een vriendschap door dik en dun... en dat dik en dun geldt dan vooral voor mij, want waar Yvonne altijd heel stabiel was met haar gewicht, was ik (Debbie) Nederlands kampioen jojo-en!!! Sinds april 2017 heb ik een gastric bypass en lukt het mij eindelijk (halleluja) om op gewicht te blijven. Door de operatie ben ik ook anders (en natuurlijk minder) gaan eten en moet ik vooral goed op mijn eiwitten letten. Zo is het eigenlijk ook gekomen dat wij samen de keuken in zijn gegaan, om lekkere gezonde recepten te maken. Yvon is de échte keukenprinses en de koningin van de soepjes, die ze na mijn operatie ook trouw langs kwam brengen toen ik alleen maar vloeibaar kon eten. Yvonne is 6 jaar geleden overgestapt naar de vliegdienst, dus op het werk zien wij elkaar helaas minder, maar... als we dan een keer samen vrij zijn wordt die dag gelijk geblokt in onze agenda om bij te kletsen en te koken en dat hopen we nog heel veel jaren samen te mogen doen!!!
Debbie & Yvon

Latest posts by Debbie & Yvon

Flammkuchen met geitenkaas, Parmaham en vijgen

De veel te enthousiaste Debbie & Yvon zijn na hun laatste recept weer naar de keuken gesprint en hebben weer een té lekker recept voor ons gemaakt: flammkuchen met geitenkaas, Parmaham en vijgen. Zo van dit seizoen en zo lekker! Wij hebben dit recept gelijk geprobeerd na te maken, maar het flammkuchendeeg was er niet meer. Wij hebben toen gewoon bladerdeeg gebruikt en dat ging ook perfect, hoewel je dan niet dat lekkere knapperige hebt van het origineel (en dat wil je natuurlijk wel).

Flammkuchen met geitenkaas

We laten de dames aan het woord:

Bereidingstijd inclusief bakken in de oven : 30 minuten

Ingrediënten flammkuchen met geitenkaas

1 pak flammkuchendeeg van tante Fanny
200 ml crème fraîche
1 flinke el Garlic Heaven kruiden van Green Gypsy Spices
2 zoete uien (in ringen gesneden)
200 gram zachte geitenkaas
80 gram prosciutto di Parma
2 vijgen (in partjes gesneden)
1 tl olijfolie (om de uien in de smoren)

Garlic Heaven kruiden

Garlic Heaven is zo’n kruidenmix die je écht overal overheen kunt gooien: door een pasta, met wat garnalen voor de perfecte knoflook garnalen, breng je vis of vlees ermee op smaak of zelf gooi ik de kruidenmix altijd door wat basilicum voor een pesto (of probeer eens hetzelfde, maar dan met koriander voor korianderpesto!). Kortom: gebruik Garlic Heaven in plaats van verse knoflook voor een extra lekkere smaak.

Winning team:

Knoflook, tijm, oregano, zeezout.

Flammkuchen met geitenkaas

Bereiding flammkuchen met geitenkaas

Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven). Verwarm de olijfolie in een pan en laat de zoete uien zacht worden.
Meng de crème fraîche met de Garlic Heaven kruidenmix, rol het deeg uit op de bakplaat en smeer deze in met de crème fraîche. Zet de bodem met de crème fraîche alvast 10 minuten in de oven.

Na 10 minuten bakken haal je de bakplaat eruit en beleg je de bodem met de zoete uien, plakjes geitenkaas en de Parmaham. Zet de flammkuchen weer voor 10 minuten in de oven.
Doe op het laatste moment de vijgen op de flammkuchen en laat hem nog 2 minuten in de oven staan zodat ook de vijgen lekker warm worden.

De combinatie van de geitenkaas, de knapperige Parmaham, de heerlijke kruiden en het zoete van de vijgen is echt te gek. Het is nu nog vijgen seizoen tot en met oktober, dus als je ze tegen komt… inslaan!

Yvon en ik zijn alle twee dol op flammkuchen, je kunt er zo veel leuke combinaties mee maken! En… het voordeel is dat onze mannen er ook dol op zijn, dus we kunnen het ze regelmatig voorschotelen. Yvonne maak ook vaak lekkere flammkuchen met heel veel groenten, zoals venkel, spinazie of asperges, maar daar trapt mijn vent helaas niet in. Alles wat begint met groen… en eindigt op …te vindt hij eigenlijk niks, hahahaha… Maar deze flammkuchen is door alle twee de mannen goed gekeurd gelukkig!

Eet smakelijk!

Flammkuchen met geitenkaas en Parmaham

Flammkuchen met geitenkaas en Parmaham

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply