Gegrilde aubergine salade met mango

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Anouk (see all)

    Gegrilde aubergine salade

    Gegrilde aubergine salade

    Wat is de zomer toch fijn! De winterkleding heb ik al lang naar achter geduwd in m’n kast en de zomerse jurkjes hangen weer vooraan. #lovemylife en nog meer van die ongein. Bij het zonnige weer hoort natuurlijk ook lekker zomers eten, zoals deze gegrilde aubergine salade, met mango, geitenkaas en een gele curry smaak. Want alleen peper en zout zijn natuurlijk lame.

    Bereiding: 15 minuten
    Oventijd: niet (tenzij je de aubergine in de oven wilt roosteren)
    Benodigdheden: een grillpan (maar je kunt de aubergine ook in de oven roosteren, no worries)
    Portie: gegrilde aubergine salade voor 2 personen

    Ingrediënten gegrilde aubergine salade

    • 1 aubergine, in plakken gesneden (0,5 tot 1 cm dik)
    • 1 mango, in blokjes gesneden
    • een handje walnoten
    • paar cherrytomaatjes, gehalveerd
    • geitenkaas, zoveel je wilt
    • een sla melange die je lekker vindt (tip: mix sla melange met verse spinazie; beste van 2 werelden je weet wel)
    • 1 tl Gele Curry kruiden van Green Gypsy
    • dressing: 1 tl mosterd, 2 tl witte wijnazijn, een scheutje honing, een scheut olijfolie

    Bereiding salade gegrilde aubergine

    Besprenkel de aubergine met olijfolie en de Gele Curry kruiden. Gril de aubergine in een grillpan en leg ze op een bord. Als je geen grillpan hebt, kun je de aubergine prima in de oven grillen.

    Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.

    Doe de sla in een schaal en meng de dressing erdoor. Hierna kun je alle overige ingrediënten toevoegen en jouw salade is klaar om mee het park in te gaan.

    Gele Curry kruiden

    Deze Gele Curry kruidenmix is changing the curry game peepz. De tijd van kant-en-klare zakjes die bestaan uit zout en vulmiddel zijn voorbij: meet onze Gele Curry. Deze kruidenmix voeg je toe aan wat olie, een teentje knoflook, een uitje en eventueel een stengel citroengras. Blend het hele zooitje alsof je leven er vanaf hangt en fruit het aan in een pan. Voeg dan naar hartelust vlees en/of groenten toe en schenk er een beetje kokosmelk bij, om er een curry substantie van te maken die jij voor ogen had.

    Winning team:

    Geelwortel, gember, knoflook, ui, citroengras, komijn, venkel, koriander, nootmuskaat, kaneel, mosterd, chili, peper, piment, fenegriek, kruidnagel, karwij en zeezout.

    Zoals al onze producten is ook Gele Curry een puur product, zonder toegevoegde geur- kleur- en smaakstoffen en met heel weinig tot geen zout, omdat wij dat helemaal niet nodig vinden. Onze specerijen hebben helemaal geen poespas of MSG nodig, die zijn al lekker van zichzelf!

    Heb je Gele Curry kruiden gescoord en ga je daar wel lekker van uit je naadje? Probeer dan ook eens deze groentepasta met een gele curry saus en garnalen, of deze salade van boerenkool en een gele curry pompoen.

    Gegrilde aubergine salade

    Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
    Menu