--> Gezonde mueslirepen maken tegen rimpels// Recept - GreenGypsy
Pumpkin Spice Recepten Tussendoortjes

Gezonde mueslirepen maken tegen rimpels// Recept

Recept: gezonde mueslirepen maken

Zelf gezonde mueslirepen maken is helemaal niet moeilijk, je kunt er zelfs een kant-en-klaar gemixte notenmix van de markt voor gebruiken. De mueslireep wordt bij elkaar gehouden door de dadels en de zoete aardappel. Wist je dat zoete aardappel één van de weinige voedingsmiddelen is die echt werken tegen rimpels? Daarom is dit vanaf nu mijn ideale tussendoortje!

Gezonde mueslirepen maken

“Ik val maar niet af, terwijl ik écht op m’n eten let. Ik eet elke dag Brinta als ontbijt, om 10 uur een mueslireep en dan bij de lunch 3 boterhammen met kaas. ”

Ja vriend, die Brinta, heb je daar wel eens naar gekeken? Ging hij doen. Eindstand: in een zakje van 23 gram zit 14 gram suiker. De mueslireep: op een reep van 19 gram zat 9 gram suiker. Beter zelf maken dus, of een reep kopen bij een Eco verantwoorde winkel à raison van € 4,10 per reep (doe even normaal).

Beter zelf gezonde mueslirepen maken dus.

Rimpels zijn niet ok

Aardappels en knollen zijn de enige voedingsmiddelen waar je lichaam hyaluronzuur uit kan halen. Hyaluronzuur moet je onthouden, dit wordt je vriend. Dit zuur is een natuurlijke rimpel vuller en komt dus voor in zoete aardappels. Zoete aardappels zitten vol betacaroteen, vitamine C, B6, ijzer, calcium, kalium en vitamine A. De vitamine A zorgt voor de aanmaak van nieuwe cellen, een betere weefselstructuur van de huid en bestrijdt vrije radicalen. Vrije radicalen zorgen voor huidveroudering (lees: hier krijg je rimpels van). Conclusie? Vrije radicalen = niet ok. Net als rimpels dus.

Wat heb je nodig voor 14 gezonde mueslirepen?

150 gram havermout
50 gram speltmeel
50 gram geroosterde pinda’s
275 gram zoete aardappels
4 eetlepels kokosolie
100 gram dadels
75 gram pompoenpitten
1 eetlepel Pumpkin Spice Mix
snufje zout

Eventueel:
50 gram pure chocolade

ovenschaal
bakpapier

Gezonde mueslirepen maken

Hoe maak je het recept?

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Was de zoete aardappel goed en snijd hem in kleine blokjes. Doe geen moeite om hem te schillen, dat kost je alleen maar extra werk en je bent natuurlijk liever lui dan moe. Bak de zoete aardappelblokjes op in een pan met wat olie totdat ze zacht worden. Reken op zo’n 6 minuutjes.

Doe de zoete aardappel in de blender. Snijd de dadels in stukjes en voeg die hier ook aan toe. Smelt de kokosolie even in de pan waarin je net de zoete aardappels hebt opgebakken (lees: minder afwas) en voeg dit ook toe in de blender. Blend het nu tot een smeuïg geheel.

Hak de pinda’s grof. Als de pinda’s nog niet geroosterd zijn kun je dit even in een pan doen, zonder olie natuurlijk. Hak de pompoenpitten ook grof. Hoe je dit kunt doen als je niet zo’n fancy apparaat in je keuken hebt staan? Met een theedoek en een hamer kom je al een heel eind.

Doe nu de pinda’s, de pompoenpitten, het zout, de Pumpkin Spice Mix, het havermout en het speltmeel samen in een kom en voeg hier het mengsel met de zoete aardappel aan toe. Kneed het met je handen tot 1 geheel.

Leg het bakpapier in de ovenschaal en gooi hier het mengsel in. Verdeel het over de ovenschaal met je handen. Nu pak je een lepel en houd je hem even onder de kraan (de lepel houd je onder de kraan, niet de ovenschaal). Strijk dan met de bolle kant van de lepel over het mengsel om het mooi egaal te krijgen.

Doe de ovenschaal 20 minuten in de oven.

Mocht je net zo aan chocolade verslaafd zijn als ik maak je ze natuurlijk met chocolade. Je kunt de chocolade au bain-marie smelten. Ook dit hoeft helemaal niet met een pannetje die er heel duur uitziet en dat waarschijnlijk ook is. Neem 2 pannetjes: de ene groter dan de andere. Vul de grote met water en zet de kleine erin. Gooi nu je chocolade in de kleinste en de warmte doet z’n ding.

Als de choco gesmolten is steek je een vork erin en kun je de chocolade verdelen over de gezonde mueslirepen.

Bevalt gezonde mueslirepen maken je wel als tussendoortje? Probeer dan ook eens deze Pumpkin Spice banana bread muffins.

Gezonde mueslirepen maken

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply