--> Gezonde shoarma // Recept - Green Gypsy Spices
Diner Recepten

Gezonde shoarma // Recept

Kim

Ik kan eigenlijk helemaal niet koken, maar door de kruiden van Green Gypsy wordt het allemaal wat draaglijker en maak ik het makkelijk voor mezelf. Als ik kook moet het binnen 30 minuten klaar zijn en bij voorkeur weinig afwas produceren. Mijn ex voelt zich opgelicht: het enige wat ik toen deed was de deksel van de pan optillen om te kijken wat erin zit.

Latest posts by Kim

Gezonde shoarma maken

Deze shoarma eet je waarschijnlijk niet schreeuwend in tl licht, terwijl de afgekloven kopstukjes van je voorganger nog op tafel liggen en je ongemakkelijk half op een plastic stoeltje hangt (je hebt vast een leuke avond gehad).

Schaamteloos.

Nee, soms heb je gewoon zin in shoarma, zonder dat je welgeteld 3 uur lang dacht dat jij de king of the dancefloor was. Soms wil je niet een uur in de keuken staan boven een stoofpotje met besjes, maar wil je welgeteld 10 minuten bij de tv weg.

Dan zit er maar 1 ding op: shoarma!

Hoewel dat ongezond klinkt, hoeft dat echt niet zo te zijn! Een epic fijn recept voor gezonde shoarma (ok, met een beetje paprika chips).

Wat heb je nodig voor gezonde shoarma voor 2 personen?

2 kipfilets
1 grote krop ijsbergsla (zo één die je oma vroeger had)
1 paprika
2 bosuitjes
paprikafrietjes (chips)
2 grote eetlepels Shoarma met ’n Twist
2 eetlepels yoghurt

olijfolie

En nu?

Snijd de kipfilets in reepjes en voeg wat olijfolie en de Shoarma met ’n Twist toe. Zet de kip even een half uurtje in de koelkast terwijl de kruiden intrekken.

Snijd de paprika in stukjes. Bak de kip op en voeg daar als deze wit is geworden de paprika aan toe. Bak de paprika zo’n 3 minuten op middelhoog vuur mee. Draai het vuur daarna uit.

Haal een volledig slablad van de krop af. Probeer hem heel te houden, want het blad gaat als broodje dienen.

Meng in de pan van de kipfilet en de paprika de yoghurt er doorheen terwijl het vuur uit staat. Schep het mengsel nu in het slablad. Leg er een handje bosuitjes en paprikafrietjes op en je bent klaar.

Dit is semi gezonde shoarma: alleen de paprikachipjes misschien wat minder. Maar hé, smokkelen mag af en toe en het is zondag!

Zo heb jij binnen een kwartier een ‘broodje’ shoarma; easy de piezy!

Walnoot vijgentaart

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com