--> Granola met dadels en speltvlokken - Green Gypsy Spices
Love, Peace & Granola Ontbijt Recepten

Granola met dadels en speltvlokken

Hedwig Cools

Hedwig Cools

Hedwig maakt de meest lekkere en kleurrijke ontbijtcreaties. Haar Instagram is echt een feestje! Ze gebruikt veel fruit en veel bloemetjes en het geheel ziet er gewoon feestelijk uit. Ook de hartige gerechten weet ze trouwens leuk op te fleuren.
Hedwig Cools

Latest posts by Hedwig Cools

Granola met dadels

Yes, alle fitgirls verzamelen: we hebben weer een lekker recept voor granola voor je. Granola is natuurlijk helemaal hip en happening, in alle vormen en maten: rawnola, granola met gepofte quinoa, noem maar op. Hedwig Cools maakte een lekker recept voor ons voor granola met dadels en speltvlokken. De dadels zijn gepureerd en door de noten en de speltvlokken heen geroerd, zodat de granola lekker knapperig wordt. Super lekker als ontbijt natuurlijk!

Granola met dadels

We geven Hedwig graag het woord:

Bereiding: 20 minuten
Baktijd: 30 minuten
Benodigdheden: bakplaat, bakpapier, keukenweegschaal, een krachtige blender of keukenapparaat, mengkom.
Portie: 1 grote pot granola met dadels

Ingrediënten granola met dadels

170 gr ontpitte dadels
80 gr rozijnen
120 ml water
160 gr gehakte noten (ik nam cashew, pecan, amandel en hazelnoten, 40 gr van elke soort)
250 gr speltvlokken
80 gr amandelschaafsel
1 el gesmolten kokosolie
1,5 el Love, Peace & Granola van Green Gypsy Spices

Love, Peace & Granola

Ben jij ook toe aan iets anders dan kaneel alleen? Dan kan Love, Peace & Granola zomaar jouw ding zijn: natuurlijk gebruik je ‘m voor de lekkerste granola zodat je nooit meer voor die standaard troep uit de supermarkt hoeft te gaan, maar je maakt er ook de lekkerste bananenbroden, taarten, koekjes of cakes mee. Door de gember krijgt ie lekker wat pit, de nootmuskaat en de kruidnagel zorgen voor een warme smaak en de kaneel zorgt ervoor dat ie lekker zoet wordt.

Winning team:

Gember, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat.

Love, Peace & Granola

Bereiding

Leg de dadels en rozijnen gedurende 10 minuten in warm water. Hak de noten grof en smelt de kokosolie. Giet het water van het dadel-rozijnenmengsel af en doe ze in een blender of keukenapparaat samen met de kokosolie en de Love, Peace & Granola kruiden. Meng er 120 ml water bij en blend dit samen tot een kleverige massa. Is het echt nog te dik? Voeg er dan wat extra water aan toe. Let op: het mag niet vloeibaar zijn!

Doe de notenmengeling, speltvlokken en amandelschaafsel bij elkaar in een mengkom en roer het goed door. Stort het dadel-rozijnenmengsel erbij en roer het opnieuw heel goed door.

Leg een bakpapiertje op een bakplaat en plaats ‘m in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 30 minuten. Schep alles nog eens om na 15 minuten zodat alles mooi goudbruin gebakken wordt.

Laat de granola met dadels volledig afkoelen en doe in een goed afsluitbare pot.

Eet smakelijk!

Granola met dadels

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply