--> Groene smoothiebowl met avocado, spinazie en mango - Green Gypsy Spices
Chai Tea Ontbijt Recepten

Groene smoothiebowl met avocado, spinazie en mango

Kim

Kim

Ik kan eigenlijk helemaal niet koken, maar door de kruiden van Green Gypsy wordt het allemaal wat draaglijker en maak ik het makkelijk voor mezelf. Als ik kook moet het binnen 30 minuten klaar zijn en bij voorkeur weinig afwas produceren. Mijn ex voelt zich opgelicht: het enige wat ik toen deed was de deksel van de pan optillen om te kijken wat erin zit.
Kim

Latest posts by Kim

Groene smoothiebowl

Ok, toegegeven: een smoothiebowl is niks anders dan een smoothie, maar dan bevroren. Maar je kunt je hipster hoofd alleen nog maar vertonen met een smoothie met gember, verse kurkuma of een ander exotisch ingrediënt zoals drakenfruit, maar die smoothiebowls gaan heus nog wel even mee. Bovendien krijg je al je fruit en soms een beetje groenten al binnen bij je ontbijt. HOE. RELAXED. IS. DAT. Dus daarom: een recept voor een groene smoothiebowl met avocado, spinazie en mango.

groene smoothiebowl

Door de kruidenmix erbij wordt je smoothiebowl niet gewoon een luxe versie van een dagelijkse smoothie, maar is ie zeker 2.0 mét een smaak van een Chai Tea latte er subtielletjes doorheen.

Bereiding: 5 minuten
Oventijd: geen
Benodigdheden: een keukenmachine of blender (hij moet wel bevroren shit aankunnen)
Portie: een groene smoothiebowl voor 2 personen

Ingrediënten groene smoothiebowl

  • 50 gr verse spinazie
  • 150 gr mango (blokjes uit de diepvries, maak het jezelf even makkelijk wil je)
  • 1 avocado
  • 1 tl Chai Tea Mix kruiden van Green Gypsy
  • 200 ml kokosmelk

groene smoothiebowl

Chai Tea Mix

Wist je dat je bij aankoop van de meeste Chai Tea latte poeders tot je knieën in de suiker zit? De meeste mixen bevatten tot wel 50% suiker! Niet cool natuurlijk als jij net met een persoonlijke fitgirl challenge bezig was en bovendien zonde, want dit lekkere drankje heeft helemaal niet zoveel poespas nodig.

Onze Chai Tea Mix bevat alleen maar specerijen:

Kaneel, gember, kardemom, peper, kruidnagel en een hele boel liefde.

Daardoor is je drankje wel iets pittiger dan de drankjes die je gewend bent van je hipster koffietentje, maar met een beetje honing erbij kom je daar wel weer overheen.

Laat je niet in een hokje stoppen: met deze kruidenmix maak je heus niet alleen maar drankjes, maar je kunt er prima al je baksels mee opfluffen, zoals je bananenbrood, je koekjes, pancakes of je taarten.

groene smoothiebowl

Bereiding groene smoothiebowl

Dit principe kan je niet ontgaan zijn: voeg alle ingrediënten bij elkaar en zet je keukenmachine standje ijsblokjes als je die hebt. Anders gewoon dat ding aanknallen op een lage stand, net zolang totdat je vindt dat het er allemaal mee door kan.

Ga jij wel lekker op zo’n ontbijtje? Probeer dan ook eens deze açaí bowl, of een chiapudding met een smaak van piña colada, hoe chill klinkt dat?

groene smoothiebowl

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply