--> Hartige soepstengels maken met chili en knoflook - Green Gypsy Spices
Borrelhapjes Knoflooksletten Recepten

Hartige soepstengels maken met chili en knoflook

Kim

Kim

Ik kan eigenlijk helemaal niet koken, maar door de kruiden van Green Gypsy wordt het allemaal wat draaglijker en maak ik het makkelijk voor mezelf. Als ik kook moet het binnen 30 minuten klaar zijn en bij voorkeur weinig afwas produceren. Mijn ex voelt zich opgelicht: het enige wat ik toen deed was de deksel van de pan optillen om te kijken wat erin zit.
Kim

Latest posts by Kim

Hartige soepstengels maken

Als kind eet je soepstengels, maar als volwassene bijna alleen nog maar als je ziek bent (of ben ik hier de enige in?). Best zonde, want als je soepstengels zelf maakt zijn ze eigenlijk heel gezellig voor een borrel, naast je salade, of gewoon lekker voor bij je, je raadt het nooit, soep! Deze hartige soepstengels maken gaat jou maar 2 minuten van je tijd kosten. Deze toppers zijn licht pittig door de knoflook en chili.

hartige soepstengels maken


Check het filmpje hoe je snel deze hartige soepstengels maakt:

Bereiding: 2 minuten
Oventijd: 7 minuten
Benodigdheden: een oven en een bakpapiertje
Portie: 15 soepstengels

Ingrediënten soepstengels

  • 3 blaadjes bladerdeeg, ontdooid
  • 1 ei
  • een snufje Knoflooksletten kruidenmix van Green Gypsy

Knoflooksletten

Soms heb je zo’n lieveling. Dat had je vroeger al in de klas, toen er 1 kindje nét iets schattiger uit z’n ogen keek dan jij. Of op de sporttraining, waar 1 kindje nooit een verkeerde bal kon geven, ook al lag ie in de tuin van de buurman. Maar dat lievelingetje hebben we hier ook.

Knoflooksletten past namelijk bij alles, vandaar waarschijnlijk de naam die je vooral niet te serieus moet nemen. Deze kruidenmix geeft je gerecht wat pit door de chili en die lekkere smaak die knoflook altijd bezorgd, zonder dat je daar knoflook vingers van krijgt. Hier is deze kruidenmix favoriet voor een pittige pasta, bijvoorbeeld in deze pasta van courgette, in een soepje, of in deze gado gado buddha bowl. Nog een hele lekkere simpele: meng wat van het mengsel door een beetje boter, voor een pittige kruidenboter.

Daar krijg je ze gek mee!

Winning team:

Knoflook, zeezout, oregano, tijm, paprika, chili, zwarte peper, ui en mosterdzaad.

hartige soepstengels maken

Hartige soepstengels maken

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Snijd de soepstengels in reepjes als je bladerdeeg ontdooid is. Per plakjes kun je 5 soepstengels maken. Als je bladerdeeg aan je mes blijft plakken, kun je je bladerdeeg snijden met een pizza roller #TipVanDeEeuw. Leg de reepjes uit elkaar als ze gesneden zijn, want in de oven wordt bladerdeeg veel groter en anders blijven ze aan elkaar plakken.

Kluts dan je eitje in een kommetje en besmeer de bladerdeeg hiermee. Strooi als laatste wat van de kruidenmix over je bladerdeeg heen en bak de soepstengels in zo’n 7 minuutjes goudbruin.

Lekker bij soep (vooral pompoensoep!), bij de borrel of naast een salade.

hartige soepstengels maken

hartige soepstengels maken

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply