--> Havermoutkoek met blauwe bessen als kickstart ontbijt - Green Gypsy Spices
Ontbijt Recepten Speculaaskruiden

Havermoutkoek met blauwe bessen als kickstart ontbijt

Kim

Ik kan eigenlijk helemaal niet koken, maar door de kruiden van Green Gypsy wordt het allemaal wat draaglijker en maak ik het makkelijk voor mezelf. Als ik kook moet het binnen 30 minuten klaar zijn en bij voorkeur weinig afwas produceren. Mijn ex voelt zich opgelicht: het enige wat ik toen deed was de deksel van de pan optillen om te kijken wat erin zit.

Latest posts by Kim

Deze havermoutkoek is voor gangsters

Havermout is nou eenmaal rete populair, dus dan kunnen we maar beter gezellig meedoen dan sip langs de zijlijn blijven kijken. No worries: het is ook nog eens ont-zet-tend gezond, tenzij je het frituurt of er een kilo witte chocolade met crunch in verwerkt. Hebben we bij deze havermoutkoek niet gedaan: kun je gewoon prima als ontbijt eten.

Havermoutkoek

Bereiding: 10 minuten
Oventijd: 45 minuten
Benodigdheden: oven, blender of keukenmachine, taartvorm (of brownievorm, whatever)
Portie: 10 havermoutkoeken

Ingrediënten havermoutkoeken

50 gram havermout
100 gram (spelt)bloem
2 bananen
2 eieren
2 eetlepels honing
1 eetlepel Speculaaskruiden of kaneel met veel fantasie
100 gram blauwe bessen

taartvorm

Ik koop altijd van die blauwe bessen voor in de diepvries. Als je een bakje blauwe bessen koopt, zitten er vaak veel tussen die niet helemaal goed zijn en dat is dan weer zonde. Die krengen zijn zo duur!

Bereiding havermoutkoek

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pureer de banaan en de eieren met een blender. Doe dit mengsel in een kom met de havermout, de (spelt)bloem, de honing, de speculaaskruiden en de blauwe bessen (ik had ook kunnen schrijven: “met de overige ingrediënten”, maar dan wordt het zo’n kort geheel). Meng het met een mixer goed door elkaar.

Vet de taartvorm in en verdeel het mengsel. Zet het zo’n 45 minuten in de oven totdat je havermoutkoek goudbruin kleurt.

Zie je, alsnog mega kort.

Kun je lekker shinen bij je collega’s die aan de Liga zitten (doen mensen dat nog tegenwoordig?) of aan de rijstwafels. Zo 2016.

Als je dit recept gemaakt hebt kun je natuurlijk altijd nog gaan voor een bananenbrood met pindakaas en pure chocolade. Ook al zo hip, net zo makkelijk en snel gemaakt en gewoon tering lekker.

Of een chiazaad pudding, wat ook al zo’n intens gezond ontbijt is (en súper makkelijk).

havermoutkoek

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com