Hele geroosterde bloemkool in een kruidenjasje

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Natascha (see all)

    Geroosterde bloemkool

    Oh jee, je krijgt een vegan of vegetariër over de vloer en moet diegene nog voeden ook! Wat nu? Om een super gezond spektakelstuk op tafel te zetten maak je deze easy peasy hele geroosterde bloemkool met gele curry jasje. Je serveert de bloemkool op een bedje van spinazie, gekookte granen en bonen. Zo zet je een volwaardige vegan maaltijd op tafel.

    Geroosterde bloemkool

    Ben jij fan van bloemkool? We hebben een heerlijk artikel, al zeggen we het zelf, geschreven over bloemkool kruiden. Als je de juiste smaak mee kunt geven, zul je vaker naar deze groenten grijpen. Bloemkool leent zich namelijk perfect voor een goede smaak!

    Bereidingstijd: 20 minuten
    Oventijd: 60 minuten
    Benodigdheden: bakplaat, bakpapier, oven, pan
    Portie: 4 personen

    Ingrediënten hele geroosterde bloemkool

    1 bloemkool
    200 gram spinazie
    3 eetlepels olijfolie
    1 eetlepel Gele Curry kruiden van Green Gypsy
    1 ui
    1 teen knoflook
    300 gram spelt
    1 blik kidneybonen (uitgelekt)
    wat peper en zout

    Gele Curry kruiden

    Houd jij van een lekkere curry? Hier is ie ook favoriet, want de smaak is altijd goed en je bent binnen een kwartiertje klaar. Wil je een 100% pure curry zelf maken? Gooi dan een uitje, een teentje knoflook, 1 eetlepel Gele Curry kruiden en een scheut olijfolie in een blender. Maak er een gladde massa van en bak het even op in een pan. Gooi dan vlees en/of groenten erbij, samen met wat kokosmelk en laat het even lekker sudderen op een halfhoog vuurtje met de deksel op de pan.

    Wil je eens iets anders? Gebruik dan de Gele Curry kruiden op wat je maar wilt: over een eitje, over je aardappels, door je roerbakschotel of in een preisoepje.

    Winning team:

    Geelwortel, gember, knoflook, ui, citroengras, komijn, venkel, koriander, nootmuskaat, kaneel, mosterd, chili, peper, piment, fenegriek, kruidnagel, karwij en zeezout.

    Gele Curry kruiden

    Bereidingswijze bloemkool

    Verwarm de oven voor op 190 graden.

    Ontdoe de bloemkool van zijn bladeren, was ‘m en dep droog.

    Meng 2 eetlepels olijfolie en de Gele Curry kruiden door elkaar in een kom. Bedek vervolgens de bloemkool met het kruidenmengsel. Leg op een bakplaat.
    Rooster de bloemkool 60 minuten in de voorverwarmde oven.

    Kook de spelt volgens de instructies op de verpakking en laat in een zeef uitlekken.

    Snipper een ui en een teentje knoflook en fruit aan in een eetlepel olijfolie. Doe daar vervolgens de kidneybonen en de spelt bij. Breng op smaak met zout en peper.
    Haal de bloemkool uit de oven en snijd ‘m aan. Maak een bedje van spinazie op het bord, doe daar het spelt/bonen mengsel op en tot slot leg je de bloemkool ‘steaks’ er bovenop.

    Variatie tip:
    Je kunt met dit gerecht alle kanten op qua smaken. Dit doe je door middel van afwisselen met verschillende kruidenjasjes, granen en bonen.

    Hele bloemkool uit de oven

    Geroosterde bloemkool

    Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
    Menu