--> Jam van chiazaad van 4 ingrediënten (zonder geleisuiker) - Green Gypsy Spices
Pumpkin Spice Recepten Spreads & smeersels

Jam van chiazaad van 4 ingrediënten (zonder geleisuiker)

Kim

Kim

Ik kan eigenlijk helemaal niet koken, maar door de kruiden van Green Gypsy wordt het allemaal wat draaglijker en maak ik het makkelijk voor mezelf. Als ik kook moet het binnen 30 minuten klaar zijn en bij voorkeur weinig afwas produceren. Mijn ex voelt zich opgelicht: het enige wat ik toen deed was de deksel van de pan optillen om te kijken wat erin zit.
Kim

Latest posts by Kim

Jam met chiazaad

Toegegeven: zelf jam maken klinkt alsof je weer bij je oma in de keuken staat. Zij met een schort om, jij met een lolly in je smoeltje. Net abrikozen, of wat dan ook, geplukt, en nu aan de bak met je goeie gedrag. Vroeger gooide oma er een berg geleisuiker in en smaakte het sowieso goed, deze sinaasappel jam van chiazaad is zonder geleisuiker, dus ook prima voor de vegans onder ons.

jam van chiazaad

Bereiding: 5 minuten +15 minuten koken
Oventijd: geen
Benodigdheden: een steelpannetje en eventueel een blender
Portie: een grote pot jam van chiazaad

Ingrediënten jam van chiazaad

  • 4 handsinaasappels of 200 gram rood fruit (diepvries)
  • 1 tl Pumpkin Spice
  • 3 el honing of iets anders zoet (als je vegan bent neemt je ahorn siroop bijvoorbeeld)
  • 2 el chiazaad

Pumpkin Spice

Pumpkin Spice is een heerlijk kruidig en zoet kruidenmengsel waarmee je al je baksels in no time pimpt. Je gebruikt Pumpkin Spice in koekjes, bananenbrood, pancakes, in je smoothie en, je raadt het nooit, zelfs in pompoengerechten.

Winning team:

Kaneel, nootmuskaat, koriander, piment, kruidnagel, gember, steranijs en laurier.

Pumpkin Spice gescoord en ga je daar helemaal van uit je panty? Probeer dan ook eens deze pumpkin carrot cake, of dit pompoenbrood met pure chocolade.

jam van chiazaad

Bereiding jam van chiazaad

  • Rasp 1 van de sinaasappels en bewaar de rasp.
  • Pel de sinaasappels. Let er goed op dat je ook alle witte velletjes meeneemt, want die zijn bitter.
  • Blend de sinaasappels in de blender tot een gladde massa. Als je rood fruit gebruikt in plaats van sinaasappels, vergeet je alle voorgaande stappen en gooi je het rode fruit in een steelpannetje en volg je de stappen die hieronder staan.
  • Gooi dit spul in een steelpannetje samen met de Pumpkin Spice en kook het een kwartiertje, totdat het sap wat dikker is geworden.
  • Laat het wat afkoelen, gooi de chiazaden en de honing (of wat je dan ook voor zoets gebruikt) erbij en laat je jam van chiazaad een nachtje staan, zodat de chiazaden ervoor kunnen zorgen dat je jam een gelei-achtige structuur krijgt.

jam van chiazaad

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply