--> Kokosballetjes maken // Door Suzanne - Green Gypsy Spices
Recepten Tussendoortjes

Kokosballetjes maken // Door Suzanne

Kim

Ik kan eigenlijk helemaal niet koken, maar door de kruiden van Green Gypsy wordt het allemaal wat draaglijker en maak ik het makkelijk voor mezelf. Als ik kook moet het binnen 30 minuten klaar zijn en bij voorkeur weinig afwas produceren. Mijn ex voelt zich opgelicht: het enige wat ik toen deed was de deksel van de pan optillen om te kijken wat erin zit.

Latest posts by Kim

Kokosballetjes maken

Kokosballetjes maken

Gastblog // Geschreven door Suzanne

Een aantal maanden geleden deelde Kim heerlijke muffins op mijn blog en nu is het mijn beurt om op haar blog een lekker recept te delen. Sorry Kim dat het zo lang duurde maar bloggen en een fulltime baan is soms een beetje veel. Maar ik heb het beloofd dus bij dezen ga ik jullie blij maken met kokosballetjes!

Ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben Suzanne, 28 jaar en woon in Oss. Ik blog nu bijna 2 jaar met veel plezier op puursuzanne.nl. Mijn blog gaat voornamelijk over puur, gezond en lekker eten en daarnaast een stukje lifestyle.

Ik heb jaren last gehad van een spastische darm en was het zo zat dat ik op ontdekkingstocht ben gegaan om van deze klachten af te komen. Anders /gezonder eten hielp. Ik stopte met frisdrank en ging zonder pakjes en zakjes koken. Ik begon met groene smoothies drinken. Ik ging minderen met suiker, vlees en tarwe. Ik kan nu zeggen dat ik zo goed als klachtvrij ben.

Voordeel van het gezonde eten is dat naast de buikpijn ook mijn stomme oorpijnen zijn verdwenen, hoofdpijn heb ik zelden. Verkouden ben ik hooguit 3 dagen per jaar, ik ben zeven kilo lichter en voel me ook nog eens fitter.

Het klinkt best heftig als je leest wat ik allemaal niet meer eet. Om te bewijzen dat gezond eten ook heel erg lekker is deel ik vandaag met jullie mijn recept voor kokosballetjes met dadels en chocolade. Ik ben namelijk dol op chocolade en dit is toch wel mijn favoriete chocolade recept. Iedereen die ze proeft is gelijk fan. Ze werden laatst zelfs getrakteerd na een yogales op de yogaschool waar ik les heb.

Kokosballetjes maken

Wat heb je nodig voor 20 kleine kokosballetjesballetjes?

• 150 gram dadels, zonder pit
• 50 gram pecannoten
• 2 eetlepels rauw cacao poeder
• halve theelepel vanille poeder
• 1 eetlepel kokosolie (gesmolten)
• 2 eetlepels geraspte kokos

Een keukenmachine met een stevig hakmes. Het hakken van dadels en noten is vaak te zwaar voor een blender.

Hoe maak je deze balletjes?

1. Doe alle ingrediënten behalve de kokosrasp in de keukenmachine. Laat de keukenmachine draaien tot alles heel fijn is. Het mengsel blijft een beetje korrelig.
2. Draai kleine balletjes van het dadel mengsel. Druk de balletjes goed aan. Blijven de balletjes aan je handen plakken? Was je handen dan even met koud water.
3. Strooi de kokosrasp in een diep bord. Rol de balletjes in de kokosrasp tot ze goed bedekt zijn. Je kunt de balletjes het best bewaren in de koelkast.

Geniet ervan!

Kokosballetjes maken

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com