Loempia’s met kipshoarma uit de oven

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Niki (see all)

    Loempia's met kipschoarma

    Loempia’s met kipshoarma

    Man, loempia’s zijn toch zo’n lekkere guilty pleasure he? Een zaterdag in de stad, beetje lopen, beetje loeren en een loempia klappen. Niki bedacht voor ons dit lekkere recept voor loempia’s met kipshoarma; zij bedenkt zulke lekkere recepten voor ons! Je hebt er weinig ingrediënten voor nodig en ze zijn intens snel klaar. Enige dingetje is wel dat je het filodeeg heel lang van tevoren uit de vriezer moet halen zodat het rustig kan ontdooien (100 minuten). Dat hadden Steef en ik niet gedaan toen we het recept gingen filmen, dus het moest even snel op de verwarming.

    Je begrijpt: gedoemd te mislukken. Filodeeg is al bewerkelijk van zichzelf: het is heel dun. Als je dan ook nog dat deeg op de verwarming legt en het moet binnen 5 minuten ontdooien in plaats van de voorgeschreven 100 minuten, dan gaat het mis en de verwarming droogt het deeg uit. Als je dan teveel gehakt in de loempa’s doet, dan breken al je velletjes. Probeer dus niet teveel vlees per loempia te gebruiken, maar zorg ervoor dat je filodeeg een paar keer omrolt, zodat ie wat steviger wordt.

    Ik weet niet wat het was, maar er rustte sowieso een vloek op dit recept: Steef en ik gingen het dus namaken, maar ik was vergeten boodschappen te doen. Toen was ik dus laat klaar voor het recept en moest Steef al bijna weg. We hadden 20 minuten voor dit recept, maar dat is natuurlijk veel te kort als je moet filmen en je loempia’s met kipshoarma al een kwartiertje in de oven moeten. Toen liet ik de loempia’s vallen voordat ze in de oven moesten én nog een keer toen ik ze uit de oven had gehaald. Dramatisch, maar de smaak was gelukkig wel lekker!

    Bereiding: 10 minuten
    Oventijd: 15 min
    Benodigdheden: een oven en een pan
    Portie: 4 personen

    Ingrediënten loempia’s met kipshoarma

    • 600 gram kipgehakt (Steef en ik hadden dat niet, dus hebben we gewoon kipdijfilet gepureerd met een simpele blender)
    • 2 grote eetlepels Shoarma met ‘n Twist kruiden van Green Gypsy
    • 1 ui
    • 1 rode paprika
    • 2 el olijfolie
    • 1 eetlepel peterselie
    • filodeeg

    Shoarma met ‘n Twist

    We kennen allemaal die typische shoarma smaak toch? Een beetje komijn, en beetje paprika, wat knoflook, zo kunnen we nog wel even doorgaan. Als je het mij vraagt is dat één van de lekkerste manieren om vlees te marineren! Denk niet in hokjes: je kunt Shoarma met ‘n Twist natuurlijk gebruiken om je vlees mee op smaak te brengen (meng wat van de kruidenmix met wat olie en laat je vlees hier even in marineren), maar je kunt er ook prima een wokschotel mee opbakken, of wat over een eitje strooien. Ook hier favoriet: een omelet maken, barstensvol met groenten. Deze breng je met deze mix op smaak en je hebt een lekkere lunch of een vet snel avondmaaltijd op tafel!

    Winning team:

    Komijn, kruidnagel, karwij, geelwortel, selderij, foelie, knoflook, koriander, ui, zout, gember, paprika, kaneel, chili, nootmuskaat, mosterd, peper, piment en fenegriek.

    Shoarma met 'n twist

    Bereidingswijze loempia’s met kipshoarma

    Verwarm de oven voor op 180 graden celcius.
    Haal het filodeeg ruim van te voren uit de vriezer (op de verpakking staat 100 minuten).

    Snipper de ui heel fijn en snijd de paprika in hele kleine blokjes. Hoe kleiner je dit doet, hoe makkelijker het straks wordt om de loempia’s te rollen. Verhit 1 eetlepel olie in de pan. Bak hierin het gehakt rul met de kleine blokjes ui en paprika en voeg ook de shoarmakruiden toe. Voeg op het einde de peterselie toe.

    Plaats wat van de vulling op de onderste helft van het filodeeg, maar zorg daarbij dat de randen vrij blijven. Vouw de onderkant over de vulling, vouw de randjes naar binnen. Rol dan de loempia op. Herhaal dit totdat het shoarma gehaktmengsel op is.

    Nu gaan we de loempia’s bakken: smeer ze rondom  in met wat olijfolie en bak de mini loempia’s in 15-20 minuten op 180 graden tot ze goudbruin en knapperig zijn .

    • Tip: Uiteraard kun je deze loempia’s ook frituren, hou dan 5-6 minuten op 180 graden Celsius aan.

    Volg je ons al op Instagram of Facebook? Doe even, dan hoef je nooit meer een recept te missen.

    Loempia's met kipshoarma

    Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
    Menu