Muesli koekjes met vijgen (suikervrij)

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Muesli koekjes met vijgen

Muesli koekjes met vijgen

Deze muesli koekjes met vijgen en een chocoladesmaak zijn super snel klaar, je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig en ze bevatten geen geraffineerde suikers. Lekker fool proof dus weer. Eens wat anders: we hebben vijgen gebruikt in plaats van dadels. Gezond, lekker én goedkoper.

Met dit recept proberen we je natuurlijk Livin’ la Vida Choca aan te smeren. Livin’ la Vida Choca is namelijk voor alle choco-lovers onder jullie die graag een bananenbrood, koekjes, pannenkoeken en al het ‘zoete’ wat je maar kunt bedenken maakt. Livin’ la Vida Choca zorgt niet alleen voor een chocolade smaak, maar ook voor een warme tint door de touch van gember, nootmuskaat en kaneel aan dit mengsel.

Bereiding: 10 minuten
Oventijd: 23 minuten
Benodigdheden: en koekenpan en 2 steelpannen
Portie: 15 muesli koekjes

Ingrediënten muesli koekjes met vijgen

  • 160 gram (spelt)meel
  • 200 gram amandelen (of andere noten)
  • 100 gram muesli (welke je maar wilt, ik had die van Keyzer Oats)
  • 100 ml water
  • 100 ml ahornsiroop
  • 60 gram vijgen
  • 5 eetlepels Livin’ la Vida Choca kruiden van Green Gypsy
  • 2 grote eetlepels (kokos)olie
  • 3 eetlepels lijnzaad

Muesli koekjes met vijgen

Bereiding muesli koekjes

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Snijd de vijgen in kleine stukjes en smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur.

Doe dan de vijgen, de kokosolie, het water en de ahornsiroop bij elkaar en maak het tot een glad geheel met een blender.

Het vloeibare goedje kun je bij de rest van je ingrediënten gooien en goed door elkaar roeren of kneden.

Leg een bakpapiertje op een rooster in de oven; daar komen je muesli koekjes op te liggen. Daar moet je nog wel wat voor doen: pak een beetje van het mengsel en maak rolletjes tussen je handen. Leg het rolletje op het bakpapier en druk dit plat in de vorm van een koekje, zo’n centimeter hoog. Het makkelijkste gaat dit met een kaasschaaf die je even nat maakt, je zult zien dat het koekjesdeeg anders te plakkerig is.

Zet de muesli koekjes 23 minuten in de oven, totdat ze wat harder geworden zijn.

Ook iets met onze kruiden gemaakt? Laat het ons weten!

Ga jij wel lekker op koekjes zonder geraffineerde suikers? Probeer dan ook eens deze koolhydraatarme koekjes met chocolade of deze suikervrije chocolate chip cookies door zoetrecepten.nl

Livin’ la Vida Choca

Livin’ la Vida Choca is er voor alle baktijgers en zoete fanaten. Wil je iets een chocolade smaak geven, zonder chocolade toe te moeten voegen? Gooi wat Livin’ la Vida Choca kruiden er doorheen en je hebt die chocolade smaak waar jij zo gek op bent! Probeer het bijvoorbeeld in een smoothie (JA, met banaan, kokosmelk en dadels!) of door je pannenkoeken of bananenbrood.

Banner Livin

Muesli koekjes met vijgen

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu